Δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ένας γάτος με ανθρώπινη συμπεριφορά αυτός που χτύπησε, κυριολεκτικά, μια ξένη πόρτα για βοήθεια. Για την ακρίβεια, την έξυσε με τα πατουσάκια του. Αυτή είναι η ιστορία του Ασλάν, ενός ακόμη αδέσποτου που διασώθηκε και μεταμορφώθηκε χάρη στην αγάπη.

Ήταν η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στο Κεμπέκ του Καναδά, όταν μια γυναίκα άκουσε έναν παράξενο θόρυβο από την πόρτα της πίσω αυλής. Πηγαίνοντας εκεί, αντίκρισε έναν κεραμιδί γάτο σε άθλια κατάσταση να την ξύνει νιαουρίζοντας.

Αμέσως ήρθε σε επικοινωνία με τη φιλοζωική οργάνωση Un Chat à la Fois, η οποία την καθοδήγησε ώστε να μεταφέρει τον γάτο στον κτηνίατρο. «Μπήκε μόνος του στο κλουβί μεταφοράς και μόλις έφτασε στον κτηνίατρο, ήταν πολύ φιλικός. Τον άφησε να τον εξετάσει, να του κάνει εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες, δεν ήταν καθόλου άγριος» θυμάται η ιδρύτρια της Un Chat à la Fois, Μαρί Σιμάρ.

«Μπήκε μόνος του στο κλουβί μεταφοράς και μόλις έφτασε στον κτηνίατρο, ήταν πολύ φιλικός. Τον άφησε να τον εξετάσει, να του κάνει εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες, δεν ήταν καθόλου άγριος»

«Ήταν υπερβολικά φιλικός για αδέσποτος, αλλά δεν είχε μικροτσίπ ούτε ήταν στειρωμένος. Υποθέσαμε ότι είχε εγκαταλειφθεί από τους προηγούμενους, ανεύθυνους ιδιοκτήτες του. Έχουμε πολλές γάτες που εγκαταλείπονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα κτηνιατρικά έξοδα. Αναζητήσαμε παντού μήπως τον είχε χάσει κάποιος, αλλά μάταια».

Ο Ασλάν, όπως ονομάστηκε από «Τα χρονικά της Νάρνια», είχε σαπισμένα δόντια, κρυοπαγήματα, ένα δάγκωμα που αιμορραγούσε, ψύλλους, παράσιτα, διαβήτη και μια δερματική αλλεργία. Οι αιματολογικές εξετάσεις του δεν ήταν καλές, οπότε χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μερικές μέρες προτού σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και μεταφερθεί σε κάποιο σπίτι. Ο κτηνίατρος σχολίασε πως ήταν τόσο άρρωστος και εξαντλημένος, ώστε αν εκείνη η γυναίκα δεν είχε ανταποκριθεί στην κλήση του για βοήθεια, δεν θα είχε βγάλει τον χειμώνα.

Ο Ασλάν, όπως ονομάστηκε από «Τα χρονικά της Νάρνια», είχε σαπισμένα δόντια, κρυοπαγήματα, ένα δάγκωμα που αιμορραγούσε, ψύλλους, παράσιτα, διαβήτη και μια δερματική αλλεργία.

Μάλιστα, έδειξε από την πρώτη στιγμή την ευγνωμοσύνη του, καθώς ακόμα και στην άθλια κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε, σήκωνε το κεφαλάκι του να δεχτεί τα χάδια του κτηνιάτρου. Και στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού η οικογένεια που ανέλαβε την προσωρινή φιλοξενία του αποφάσισε, τελικά, να τον υιοθετήσει κιόλας.

«Έγινε φίλος με τις δύο ακόμα γάτες που είχε υιοθετήσει η οικογένεια, τις Κλεό και Τζασμίν. Η Τζασμίν δυστυχώς πέθανε, αλλά ο Ασλάν έχει πολύ στενή σχέση με την Κλεό» εξηγεί η Σιμάρ και προσθέτει: «Ο Ασλάν πρέπει να ακολουθεί μια ειδική δίαιτα λόγω του διαβήτη, αλλά λατρεύει το φαγητό! Βασικά, η μαμά του πρέπει να παρακολουθεί στενά το πιάτο της, γιατί δεν διστάζει να κλέψει το δικό της. Κάποιες φορές όμως ενδίδει και του δίνει μια λιχουδιά».

Όπως καταλήγει η ιδρύτρια της φιλοζωικής: «Ο Ασλάν είναι ένας πολύ τρυφερός γάτος. Έχει ξεχάσει τη ζωή έξω από το σπίτι και δεν προσπαθεί να ξαναβγεί. Απολαμβάνει τον ύπνο στο μαξιλάρι της μαμάς του και τις αγκαλιές της».

Δείτε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του γάτου σήμερα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Un chat à la fois / One cat at a time / Facebook

TAGS