Διαμονή σε τροχόσπιτο. Ήχοι ενθουσιασμού ακουγόντουσαν στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Διαμονή σε τροχόσπιτο! Αυτός ήταν ο τίτλος των σκέψεών μου στη διαδρομή για Παύλιανη (περίπου ένα δίωρο oδήγησης από την Αθήνα) και συγκεκριμένα για το Vasilikia Mountain Farm & Retreat. Ανέκαθεν με γοήτευε η ιδέα μιας μποέμ διαμονής, περίμενα διακαώς να το αντικρίσω, παράλληλα όμως για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είχα και τις ανησυχίες μου, ιδίως σχετικά με το πόσο βολικό είναι να περάσουν ένα χαλαρό και άνετο τριήμερο δύο άτομα σε 25 τετραγωνικά του τροχόσπιτου. 

 

 

Είμαι fan του αγροκτήματος Vasilikia και κάθε χρόνο έχει ισχυρή θέση στην agenda των αποδράσεών μου, ενθουσιάζομαι κάθε φορά με όποιο σπίτι της φάρμας και να μείνω από τον άψογο συνδυασμό της πολυτέλειας και της απλότητας μιας country style διαμονής, όμως στο -νέο απόκτημα της φάρμας- Airstream δεν είχα ξαναμείνει ποτέ. Έως ότου, φτάνοντας ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά, το πιο ρομαντικό και hippie style ξενοδοχείο που θα μπορούσα να μείνω. Αρχικά ξέχνα όλα όσα πιστεύεις ή δεν πιστεύεις για τα τροχόσπιτα, γιατί αυτό δεν είναι ένα τροχόσπιτο. Τοποθετημένο στο "κέντρο" της εκπληκτικής φάρμας που έχει δημιουργήσει ο Σταύρος Τζιούφας και που αντίστοιχή της δεν υπάρχει στον ελληνικό χάρτη, μοιάζει να σε καλεί για μια περιπέτεια.

 

 

Στην καρδιά λοιπόν του αγροκτήματος, ένα ολοκαίνουργιο Airstream 28’ International Signature Series, κατασκευασμένο στις Η.Π.Α. και σχεδιασμένο από τον Christopher C. Deam, βρίσκεται τοποθετημένο για να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία διαμονής στην αμεσότερη δυνατή επαφή με τη φύση. 

 

 

Με το που περνώ την πόρτα του, ένα λεύκωμα αφιερωμένο στην ζωή σε αυτά τα κομψοτεχνήματα που αποπνέουν προσωπικότητα και στυλ θα γίνει το αγαπημένο μου ανάγνωσμα για τις επόμενες μέρες. Τα Airstream δεν αντιπροσωπεύουν απλά ένα τροχόσπιτο. Αποτελούν ένα θρύλο, ένα αντικείμενο του πόθου για καλλιτέχνες, rock stars και συλλέκτες όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Είναι τα απόλυτα σύμβολα της ελευθερίας και της ξενοιασιάς, του ταξιδιού και της περιπέτειας. Τα Airstream συμβολίζουν ένα μποέμικο τρόπο ζωής. Εχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Το αστραφτερό αλουμίνιο, τα πριτσίνια που θυμίζουν άτρακτο vintage αεροπλάνου, οι χαρακτηριστικές καμπύλες του σχήματός τους, η χειροποίητη κατασκευή με το μοναδικό φινίρισμα, οι ανέσεις και η λειτουργικότητα κάθε εκατοστού του εσωτερικού τους χώρου, μεταφέρουν το όνειρο της απόλαυσης της ομορφιάς της φύσης σε συνθήκες μοναδικής πολυτέλειας. 

 

 

Κατά τη διάρκεια του πρωινού απολαμβάνω το καθιερωμένο τσιγάρο έξω με τον Σταύρο. Του λέω τις σκέψεις μου σχετικά με την άνεση που προσφέρουν, για να μου φέρει ως παράδειγμα ότι ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει το Airstream ως "στέγη", καταλήγοντας πως στην συγκεκριμένη επιλογή διαμονής διαδραματίζει ρόλο ένα πράγμα: η φιλοσοφία σου. Κάθε τετραγωνικό εδώ έχει χρηστική αξία, και στις τρείς νύχτες που πέρασα δεν ένιωσα ούτε λεπτό (κατα)πιεσμένη ή εγκλωβισμένη. Το αντίθετο μάλιστα. Βίωνα μια μοναδική εμπειρία που με έκανε να αισθάνομαι πιο "ελεύθερη" και ξέγνοιαστη από ποτέ.  

Με έκανε να αισθάνομαι φοβερή αναζωογόνηση το γεγονός ότι ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού μου είχα προστά μου έναν φυσικό παράδεισο, αλλά παράλληλα ο εσωτερικός χώρος εξωτερίκευσε κάθε απόθεμα ρομαντισμού μου. Γι'αυτό σε ό,τι φάση κι αν είσαι η διαμονή σου στο Airstream θα προστεθεί στις απίθανες εμπειρίες που μπορείς να έχεις, όμως αν έχεις κορίτσι/ αγόρι τότε η κράτησή σου επιβάλλεται. Το γιατί θα το καταλάβεις εκεί.

 

Πηγή: GreekGuide  

Κείμενο: Νάντια Μασσαχού

TAGS