ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Αλιόνα και ο Κώστας ταξιδεύουν ανά τον πλανήτη με τον 2χρονο γιο τους γεμίζοντας εμπειρίες

«Παντού με τον μικρό μας συνταξιδιώτη 23 χώρες στα 2 χρόνια ζωής του».

Η Αλιόνα και ο Κώστας ταξιδεύουν ανά τον πλανήτη με τον 2χρονο γιο τους γεμίζοντας εμπειρίες

«Η δική μας μεγάλη αλήθεια για τα ταξίδια με παιδί. Για κάποιο λόγο, πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως τα παιδιά κλαίνε, ταλαιπωρούνται ή ενοχλούν τον κόσμο στα ταξίδια. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, με μια σωστή διαχείριση - οργάνωση, τα ταξίδια παραμένουν αρκετά ήρεμα θα λέγαμε. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι φορές που δυσκολευτήκαμε και ενοχλήσαμε κόσμο, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι θέλουμε να πούμε; Τα παιδιά είναι το ίδιο σημαντικά μέλη της κοινωνίας μας. Πολλοί άνθρωποι για διάφορους λόγους ταξιδεύουν με παιδιά, και έχουν απόλυτο δικαίωμα να το κάνουν. Σαφώς, σε κάθε γονιό, όσο ήσυχο/εύκολο κι αν είναι το παιδί του, μπορεί να τύχει μια "κακή" πτήση, μια "δύσκολη" διαδρομή στο λεωφορείο, κτλ. Τα παιδιά είναι παιδιά. Όπου κι αν είναι, μπορούν να έχουν ξεσπάσματα, γκρίνια, κακή διάθεση, και να μην τηρούν τους "κανόνες" της κοινωνίας μας. Έτσι όμως ήμασταν κι εμείς κάποτε, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ευγένια, χαμόγελο ή, τουλάχιστον, κατανόηση, σαφώς βοηθάνε καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν οι γονείς δεν μπορούν να ησυχάσουν το παιδί τους. Ταξιδεύοντας πολύ, με και χωρίς παιδί, καταλήξαμε στα εξής: Πάντα να έχουμε ακουστικά μαζί μας, γιατί και οι μεγάλοι πολλές φορές ροχαλίζουν- φωνάζουν-μιλάνε ασταμάτητα. Ωτοασπίδες, αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε με φασαρία, γιατί ακόμη και τα μπαράκια έξω από το ξενοδοχείο σας μπορεί να ενοχλούν. Πάντα ευγένεια και υπομονή, για να λύσετε οποιεσδήποτε διαφωνίες στο δρόμο. Τα ταξίδια είναι κούραση, όπως και να το κάνεις. Πολλές φορές κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, αν μιλάμε για μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπήρχαν ατελείωτες φορές που δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε/να διαβάσουμε/να σχεδιάσουμε/να χαλαρώσουμε στο δρομο, για χίλιους λόγους, και ελάχιστοι από αυτούς τους λόγους ήταν τα παιδιά. Όταν βλέπουμε κουρασμένους ταλαιπωρημένους γονείς να προσπαθούν να ησυχάσουν ένα μωρό/παιδί οπουδήποτε, ακόμη και σε μια παιδική χαρά, τους χαρίζουμε πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο. Δοκιμάστε το, και δείτε τι μαγική επιρροή έχει μια τόσο μικρή πράξη».

Αυτό γράφουν στο ίνσταγκραμ η Αλιόνα και ο Κώστας, οι οποίοι λατρεύουν να ταξιδεύουν, αυτό έκαναν πάντα και αυτό συνεχίζουν να κάνουν με τον μικρό συνοδοιπόρο τους πλέον, από τον πρώτο μήνα της γέννησής του, τον Έκτορα. «Ελπίζουμε να μεγαλώσει αγαπώντας τον κόσμο αυτό, σεβόμενος κάθε τι διαφορετικό, και χαμογελώντας» λένε οι γονείς του.

Η γνωριμία μας άρχισε το μακρινό πλέον 2008, πέρασαν κάποια χρόνια, και τελικά οι ζωές μας ενώθηκαν το καλοκαίρι του 2013. Κοινό μας σημείο, μεταξύ πολλών άλλων, η αγάπη για τις περιπέτειες και τη φωτογραφία.

Αρχικά οι ταξιδιωτικές μας εμπειρίες περιγράφονταν σε ταξιδιωτικό φόρουμ, όπου ο Κώστας συμμετείχε. Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κάτι δικό μας, έτσι προέκυψε το πρώτο μας απλό blog. Ε, το Νοέμβριο του 2018 λοιπόν ήρθε και η δημιουργία αυτού του site, με πολλή προσπάθεια, από την Αλιόνα κατά βάση. Ένα τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες και συμβουλές, αλλά και να κρατάμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές.

Γιατί ο κόσμος είναι μικρός και μεγάλος ταυτόχρονα, με ατελείωτα θαύματα κι εμπειρίες για όσους θέλουν να ζήσουν αληθινά.

«Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες, δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε ακριβό ξενοδοχείο, αν πραγματικά θέλουμε. Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, χόστελ, αλλά και στους πρόποδες ηφαιστείων σε σκηνή, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους» γράφουν στο σάιτ τους.

O Κώστας και η Αλιόνα γράφουν στο facebook: «Παντού με τον μικρό μας συνταξιδιώτη 23 χώρες στα 2 χρόνια ζωής του. Σίγουρα, υπάρχουν δύσκολες ώρες, καμιά φορά και μέρες. Και αναμφίβολα, τα ταξίδια χωρίς παιδί είναι τελείως διαφορετικά: πιο δυναμικά, πιο εύκολα, πιο ξένοιαστα, κι άλλα πολλά.

Όμως:

  • Θυμόμαστε μόνο τις καλές στιγμές.
  • Βλέπουμε πολλά πράγματα με άλλη ματιά και συμμετέχουμε σε διαφορετικές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
  • Νιώθουμε όμορφα, όταν τα καταφέρνουμε και περνάμε τις δυσκολίες μας μαζί.
  • Γινόμαστε καλύτεροι γονείς.
  • Ο Έκτορας ανοίγεται και αλλάζει, μαθαίνει να προσαρμόζεται, νιώθει πάντα ασφαλής.
  • Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Καλό είναι, αν μπορούμε, να ζούμε πολλές στιγμές όλοι μαζί. Συμφωνείτε;»

*Επισκεφτείτε το site τους: www.aktravelife.com και ακολουθήστε τους στο instagram.com/ak_travelife».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.