Μέσα στο χάος του τεράστιου προσφυγικού κύματος από το Αφανιστάν, μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν πριν από δύο εβδομάδες, το ερώτημα που γεννιέται είναι αναπόφεκτο: που θα πάνε και πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Έχοντας αφήσει πίσω τα σπίτια τους, τα προσωπικά τους αντικείμενα και τις περιουσίες τους δεν έχουν απολύτως τίποτα στην κατοχή τους και το μέλλον φαντάζει απόλυτα δύσκολο και αβέβαιο. 

Η Airbnb, η μεγαλύτερη εταιρία ενοικίασης σπιτιών από ιδιώτες σε ολόκληρο τον κόσμο, μπαίνει κι αυτή δυναμικά στο ρινγκ της προσφοράς προς αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τεράστια ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθεια απ' όλες της χώρες του Δυτικού κόσμου. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Brian Chesky, η Αirbnb θα προσφέρει σπίτια σε 20.000 Αφγανούς που έχουν καταφύγει στην Αμερική ή σε διάφορες χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.

Αν και από την ανακοίνωση δεν έχει γίνει σαφές για πόσο διάστημα θα διαρκέσει η προσφορά των δωρεάν σπιτιών, η εταιρία εξηγεί πως θα πληρώσει η ίδια για την ενοικίαση των διαμερισμάτων με σκοπό να ανακουφίσει λίγο χιλιάδες οικογένειες που βρίσκοντα σε ανάγκη. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του καιρού μας. Αισθανόμαστε την ευθύνη να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε». Ήδη η εταιρία έχει φροντίσει για τη στέγαση 165 προσφύγων που έφτασαν πρόσφατα στις ΗΠΑ και ευελπιστεί να σταθεί στο πλευρό χιλιάδων ακόμα ανθρώπων μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Airbnb εξασφαλίζει σπίτια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της με την ονομασία Airbnb.org, η εταιρία έχει προσφέρει φιλοξενία σε 75.000 ανθρώπους από το 2012 μέχρι σήμερα. Η ιδέα ξεκίνησε όταν ο τυφώνας Sandy έπληξε τη Νέα Υορκη και τις γύρω περιοχές εκείνη την περίοδο. Τότε μία γυναίκα είχε επικοινωνήσει με την Airbnb, ρωτώντας αν θα μπορούσε να δώσει το σπίτι της δωρέαν σε κάποια οικογένεια προκειμένου να βοηθήσει. Από τότε η εταιρία συνεχίζει να βοηθά ενεργά πολίτες που έχουν χάσει τα σπίτια τους σε φυσικές καταστροφές, αλλά και πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο σε χώρες της Δύσης. 

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

 

TAGS