Η Αναστασία από την Κεφαλονιά, όπως μας συστήθηκε η Αναστασία Γερολυμάτου στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα. Είναι δεινή αθλήτρια windsurf στα 81 της χρόνια και ανακοίνωσε ότι θα κάνει τον Διάπλου Κεφαλλονιάς-Κυλλήνης μετά τις 20 Αυγούστου, απόστασης 18 ν.μιλίων. Ένα κύμα αισιοδοξίας και χαράς σε διαπερνά όταν βρίσκεσαι πλάι της. Είναι γεμάτη ενέργεια και σ' τη μεταδίδει αβίαστα.

Η Αναστασία έφυγε σε μικρή ηλικία από το πατρικό σπίτι και τώρα μοιράζεται την ζωή της μεταξύ του αγαπημένου της νησιού και της Ελβετίας, όπου είναι η υπόλοιπη οικογένειά της. Οι δυσκολίες της ζωής δεν την πτοούν, αντίθετα την ενδυναμώνουν. Χαιρετάει τους πάντες με ένα γλυκό χαμόγελο και έχει μια καλή κουβέντα για τον καθένα. Ζωντανεύει το βλέμμα της όταν μιλά για τη θάλασσα και τα πλάσματα που την κατοικούν, τα οποία συναντά όταν βγαίνει στα ανοιχτά και έχει μάθει να συμπλέει μαζί τους.

Άφοβη και ατρόμητη, βγαίνει στη θάλασσα μέσα στα κύματα και νιώθει απέραντη ελευθερία πάνω στη σανίδα. Αγαπά με πάθος την θάλασσα και τη ζωή. Αθλείται σχεδόν καθημερινά εδώ και 40 χρόνια, ενώ τον Ιούλιο ήρθε στην Αθήνα για να βγάλει ταυτότητα αθλητή στα 81 της χρόνια, προκειμένου να κάνει τον Διάπλου. Η Αναστασία Γερολυμάτου έχει προταθεί για δύο βραβεία Γκίνες.

Στη συνάντηση που είχε το κανάλι Body in Balance μαζί της, τόνισε ότι προκειμένου να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα τόλμης και αποφαστικότητας στο πανελλήνιο, ιδιαίτερα στους νέους, θα αψηφήσει τους κινδύνους και θα σερφάρει στο Ιόνιο πέλαγος, για να το αναδείξει σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύντομα, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα και το συνδυάζει με την επιστροφή του Οδυσσέα στα πάτρια εδάφη.

Ο Διάπλους Αναστασίας διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων Κεφαλλονιάς-Ιθάκης. Διοργάνωση: ΑLAS PLAYFUL MEDIA μη κερδοσκοπική Πολιτισμού και Νέας Τεχνολογίας.


Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ιφιγένεια Τσαντίλη, που προβάλλεται από το κανάλι Body in Balance Gr. στο ανανεωμένο ελληνικό πρόγραμμα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS