Η Hmaid, να 13χρονο, αποφασισμένο κορίτσι πήρε την απόφαση να αναλάβει η ίδια την εκπαίδευση 15 παιδιών στη λωρίδα της Γάζας, όταν τα τοπικά σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλο αυτό αρχικά ξεκίνησε ως μία μικρή προσπάθεια να κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα όσο οι δικοί τους θα έλειπαν στη δουλειά, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν τόσο θετικά που σύντομα το μικρό κορίτσι κατάλαβε ότι πρέπει να συνεχίσει την σημαντική πρωτοβουλια του.

Αυτή τη στιγμή δέχεται στο πατρικό της, κάθε μέρα, 15 παιδιά στα οποία μαθαίνει Μαθηματικά, Αγγλικά, Αραβικά, Ιστορία, όλα τα μαθήματα που θα παρακολουθούσαν σε ένα συμβατικό σχολείο, και προσπαθεί να σιγουρέψει ότι δεν θα χάσουν την επαφή τους με τη μάθηση για όσο καιρό το εκπαιδευτικό σύστημα παραμείνει κλειστό.

Όπως λέει η ίδια, η διαδικτυακή εκμάθηση δεν θα λειτουργούσε σωστά για αυτά τα παιδιά που σίγουρα θα βαριόντουσαν να μελετήσουν αν έμεναν στο σπίτι. Επίσης τα μικρότερα παιδιά θα ξεχνούσαν γρήγορα όσα είχαν μάθει εάν έκαναν πολλούς μήνες να επιστρέψουν στο σχολείο.

Αυτή τη στιγμή δέχεται στο πατρικό της, κάθε μέρα, 15 παιδιά στα οποία μαθαίνει Μαθηματικά, Αγγλικά, Αραβικά, Ιστορία.

«Έχω ένα κοριτσάκι που πάει πρώτη δημοτικού. Αν έμενε στο σπίτι θα ξεχνούσε τα πάντα. Να κρατάει το μολύβι, να γράφει και να διαβάζει. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να συνεχίσω,» λέει η 13χρονη που αισθάνεται πολύ περήφανη για την απόφαση της.

Στις 21 Μαϊου στη Γάζα σημειώθηκαν 50 κρούσματα κορονοϊού, αλλά τα σχολεία έκλεισαν αμέσως για να αποφεχθεί μεγαλύτερη διασπορά της πανδημίας. Η Γάζα έχει συνολικά 2 εκατομμύρια κατοίκους.

Η 13χρονη Hmaid, λέει ότι το όνειρο της ζωής της είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος στον τόπο της, ανεξέρτητα με την πανδημία του κορονοϊού. «Θέλω να γίνω δασκάλα και ξέρω ότι έχω ταλέντο στο να διδάσκω. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά τον τόπο μου να γίνουν πετυχημένοι άνθρωποι και να προχωρήσουν στη ζωή τους».

 

Δείτε το σχετικό βίντεο.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS