Το 2019 o φωτογράφος Tobias Baumgaertner απαθανάτισε στην Αυστραλία είναι υπέροχο στιγμιότυπο. Δύο μοναχικούς, λυπημένους πιγκουίνους που είχαν χάσει τους συντρόφους τους και γέρνουν για παρηγοριά ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Πριν από λίγο καιρό η όμορφη και συγκινητική εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου και έγινε viral, ενώ ο ίδιος ο άνθρωπος που αιχμαλώτισε αυτή τη μοναδική στιγμή είχε σχολιάσει σχετικά με την ιστορία τους. «Αυτοί οι δύο πιγκουίνοι κάθονταν πάνω στον βράχο ατενίζοντας τον ορίζοντα της Μελβούρνης για ώρες, αγκαλιασμένοι, πτερύγιο με πτερύγιο».

Ο Baumgaertner είχε επίσης αποκαλύψει ότι έμαθε την ιστορία των πανέμορφων πουλιών από κάποιον εθελοντή στην αποικία των πιγκουίνων, ο οποίος του εξήγησε πως ο λευκός πιγκουίνος ήταν ένας ηλικιωμένος θηλυκός, ενώ ο μαύρος πιγκουίνος ένας νεότερος αρσενικός. Και οι δύο είχαν χάσει πριν από λίγο καιρό το ταίρι τους. Οι δυο τους συναντιόντουσαν συχνά για να κάνουν συντροφιά ο ένας στον άλλο και περνούσαν πολλές ώρες, παρατηρώντας τα φώτα της Μελβούρνης.

Ο φωτογράφος χρειάστηκε να περάσει 3 μέρες στην αποικία των πιγκουίνων προκειμένου να κερδίσει το τέλειο κλικ, αλλά τελικά τα κατάφερε. Πλέον η viral εικόνα του είναι και βραβευμένη, αφού μόλις κέρδρισε το πρώτο βραβείο στα Ocean Photograph Awards του 2020.

 

Δείτε τη συγκινητική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS