ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Τζιλ Μπάιντεν ετοιμάζεται να γράψει ιστορία για τις εργαζόμενες γυναίκες

Θα γίνει η μόνη Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει να δουλεύει;

H Τζιλ Μπάιντεν ετοιμάζεται να γράψει ιστορία για τις εργαζόμενες γυναίκες

Μητέρα, διδάκτωρ, γυναίκα με αξιοζήλευτη καριέρα στην εκπαίδευση και πλέον Πρώτη Κυρία. Η Τζιλ Μπάιντεν στα 69 της χρόνια, μετά τη νίκη του συζύγου της Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, ετοιμάζεται να μετακομίσει για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο. Χαμηλών τόνων σε όλη την μέχρι τώρα ζωή της, προτιμούσε να μην βρίσκεται στο προσκήνιο ακόμα και όταν διετέλεσε σύζυγος αντιπροέδρου, κατά την οκταετία διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. Πλέον όμως η Αμερικανίδα καθηγήτρια ετοιμάζεται να γράψει ιστορία όχι με κάτι που θα κάνει, αλλά με κάτι που δεν θα σταματήσει να κάνει.

«Θα συνεχίσετε να διδάσκετε αν γίνετε Πρώτη Κυρία;»τη ρώτησε η δημοσιογράφος του CBS, Ρίτα πρέιβερ, σε μια συνέντευξη για την εκπομπή Sunday Morning, πριν από τρεις περίπου μήνες. Χωρίς κανένα δισταγμό η διακεκριμένη εκπαιδευτικός απάντησε: «Το ελπίζω, θα το ήθελα πολύ. Αν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο θα συνεχίσω να διδάσκω, είναι σημαντικό. Θέλω ο κόσμος να εκτιμά τους καθηγητές». Και κάπως έτσι η Τζιλ Μπάιντεν μοιάζει έτοιμη να γράψει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που θα συνεχίσει να εργάζεται ως σύζυγος εν ενεργεία Προέδρου των ΗΠΑ. Όχι βέβαια πως κάποιος που έχει παρακολουθήσει τη πορεία της θα περίμενε κάτι διαφορετικό. Όταν ακόμα ο Τζο Μπάιντεν ήταν γερουσιαστής του Ντελαγουέρ, η σύζυγός του, η οποία δίδασκε στο Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιούσε το πατρικό της, δηλαδή Τζιλ Τζέικομπς, γιατί ήθελε να είναι γνωστή ως μια ακόμη καθηγήτρια, και όχι ως σύζυγος γερουσιαστή.

Το 2016, σε μια συνέντευξή της η Μισέλ Ομπάμα είχε επιβεβαιώσει και εκείνη το πάθος και την αφοσίωση της μέλλουσας Πρώτης Κυρίας στον ρόλο της ως εκπαιδευτικού. «Η Τζιλ συνέχεια διορθώνει γραπτά. Κάτι που είναι αστείο, γιατί συνέχεια το ξεχνάω και της λέω: “Ω, έχεις μια κανονική δουλειά!”. Εκείνη απλά έβγαζε τα χαρτιά της και ήταν τόσο επιμελής, που εγώ τη ρωτούσα πώς είναι όλο αυτό».

Σε μια εξομολόγησή της μάλιστα σε γνωστό γυναικείο περιοδικό, τον περασμένο Μάρτιο, η Τζιλ Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συζύγου της για τον προεδρικό θώκο, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πώς ζήταγε από τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών που την συνόδευαν στο Πανεπιστήμιο, να φορούν ρούχα τέτοια ώστε να μοιάζουν με φοιτητές και να κάθονται στους διαδρόμους με τα λάπτοπ ανά χείρας, ώστε να μην κινούν υποψίες και να διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Άλλωστε η καθηγήτρια αγγλικών στο Northern Virginia Community College το έχει πει επανειλημμένα κατά το παρελθόν. «Η διδασκαλία δεν είναι αυτό που κάνω. Είναι αυτό που είμαι».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Read Next

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

Περισσότερα από

Stories

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

12 Απρ 2024

Χάρις Αλεξίου 32 χρόνια πριν: "Ντύθηκε η νύφη με τα άσπρα"

Δείτε τη νύφη στον δεύτερο γάμο της, το 1992.