Ακολουθώντας τα βήματα του οίκου πολυτελών ειδών LVMH, αλλά και των εταιριών L'Oréal Group και Coty Inc. ο θρυλικός όμιλος καλλυντικών Estée Lauder ρίχνεται δυναμικά στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό, ανακοινωνόντας ότι σκοπεύει άμεσα να προμηθεύσει πολίτες και νοσοκομεία των Η.Π.Α. με μεγάλη ποσότητα αντισηπτικού τζελ.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η εταιρία ανοίγει ξανά τις πόρτες ενός εργοστασίου της στο Melville της Νέας Υόρκης με σκοπό να παράγει αποκλειστικά απολυμαντικό τζελ, ένα προϊόν αναγκαίο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Τα προϊόντα που θα παρασκευαστούν θα μοιραστούν δωρέαν σε πολίτες οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του δύσκολου αγώνα.

«Είμαστε ευγνώμωνες στο προσωπικό μας που εργάζεται ακούραστα και σκληρά για να κάνει αυτή την προσπάθεια πραγματικότητα. Επιπλέον εθελοντές που θέλουν να συνεισφέρουν στον αγώνα μας θα εργαστούν για να στηρίξουν αυτό το ζωτικής σημασίας εγχείρημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Την ίδια στιγμή, μετά από εκκλήσεις που έχουν γίνει από την περιοχή της Τοσκάνης στη βόρεια Ιταλια, ο οίκος μόδας Prada ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει άμεσα 80.000 ιατρικές στολές και 110.000 μάσκες προσώπου με σκοπό να τα διοχετεύσει σε νοσοκομειακά ιδρύματα της περιοχής.

Όλος ο εξοπλισμός θα κατασκευαστεί στο εργαστάσιο του οίκου στην περιοχή Μοντόν της Περούτζια, το οποίο έχει παραμείνει ανοικτό αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Οι μάσκες και οι στολές θα στέλνονται λίγα-λίγα στα νοσοκομεία σε καθημερινά βάση, ενώ οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι μέχρι τις 6 Απριλίου θα έχουν καταφέρει να παραδώσουν ολόκληρο τον εξοπλισμό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιταλικός οίκος μόδας προσφέρει στη μάχη κόντρα στην εξάπλωση του κορονοϊού. Με το Μιλάνο ειδικότερα και την ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας γενικότερα να θυμίζουν πλέον τόπους καταστροφής, ο οίκος Prada έχει ήδη δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα εντατικής στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Μιλάνου.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS