Όταν το νοσοκομείο Γρεβενών επικοινώνησε με την μοδίστρα Ελόνα Αγκόλι από την Κορυτσά της Αλβανίας, που ζήσει στα Γρεβενά 21 χρόνια, και της ζήτησε να ράψει χειρουργικές μάσκες έναντι αμοιβής εκείνη, όπως δηλώνει, δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή. Ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει χρήματα, ότι το μόνο που θέλει είναι να προσφέρει. Τότε οι υπεύθυνοι του νοσοκομείο την ρώτησαν που μπορούν να της στείλουν το ύφασμα. Και η δουλειά ξεκίνησε. Μόλις 9 μέρες μετά 600 μάσκες, με διπλό ύφασμα και ειδικό φίλτρο ανάμεσα, στάλθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, ένα μικρό δείγμα της υπομονής και της προσφοράς που πρέπει να επιστρατεύσουμε όλοι μας για να βγούμε όρθιοι από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. «Είπα στην υπεύθυνη ότι εάν χρειαστούν κι άλλες μάσκες θα τις φτιάξω, γιατί θέλω να βοηθήσω» εξήγησε, η Ελόνα Αγκόλι στο ΑΠΕ, λέγοντας ότι «αυτές τις δύσκολες ημέρες πρέπει εμείς οι άνθρωποι να βοηθήσουμε όπου μπορούμε... να αντέξουμε».

Η περίπτωση της Ελόνα Αγκόλι έφτασε και μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γυναίκα για να ευχαριστήσει και την συγχαρεί για το ήθος και την ανθρωπιά της.

Λίγη ώρα αργότερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, με την οποία αναφέρθηκε στην «αφυδάτωση του δημοσίου βίου» που προκαλεί η πανδημία αλλά και στη «συναισθηματική ένταση» που προκαλεί σε οικογένειες και άτομα, ενώ αναφέρθηκε και στις ψευδείς ειδήσεις. Παράλληλα, τόνισε τη θετική σημασία του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ευθύνης αναφερόμενη, και στα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση της.

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS