Στην εποχή του μέλλοντος και οι ξεναγήσεις στα μουσεία θα γίνονται με πολύ διαφορετικό τρόπο. Η αρχή θα γίνει από το Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης στην Αθήνα που εγκαινιάζει την δική του, ψηφιακή εποχή.

Έτσι ήδη από τις 23 Σεπτεμβίου το κοινό θα βρει διαθέσιμες ψηφιακές ξεναγήσεις, σε όλες τις μόνιμες συλλογές του μουσείου, σε κάθε του όροφο.  

Οι ψηφιακές ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Clio Muse Tours για smartphone ή tablet, με την υποστήριξη της Eurolife FFH.  

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επισκέπτες του μουσείου είναι να σαρώσουν τον QR κωδικό που θα βρίσκεται στην είσοδο και έξω από τις εκθέσεις, ώστε να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή. Στη συνέχεια, θα μπορούν να περιηγηθούν ψηφιακά και με ασφάλεια στις συλλογές, να μάθουν περισσότερα για τα εκθέματα και να διαβάσουν την ιστορία τους. 

Οι ψηφιακές ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα είναι διαθέσιμες σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, ενώ παράλληλα, εγκαινιάζονται και δύο νέες θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο.  

Η πρώτη, με τίτλο «Κρασί: Το δώρο του θεού Διονύσου», έχει ως βασικό θέμα το κρασί και τη θέση του στις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες, ενώ η δεύτερη, «Το αίνιγμα της Κέρου: μύθος ή πραγματικότητα», παρουσιάζει ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Αιγαίου και τη σημασία του κατά την 3η χιλιετία π.Χ.  

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS