ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Αννέτα και ο Βαγγέλης θα σε βοηθήσουν να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου με κάποιο τρόπο

Αλλά και να βρεις, εάν αυτό επιθυμείς, ένα επιπλωμένο χώρο για πάρτι, ένα στούντιο ηχογράφησης, ένα γραφείο, μια γωνιά για περισυλλογή. Μια στέγη για ό,τι θες.

H Αννέτα και ο Βαγγέλης θα σε βοηθήσουν να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου με κάποιο τρόπο

Τώρα, που έρχονται οι γιορτές και τα πάρτι ανθίζουν, το μόνο πιθανό πρόβλημα, πέρα από την κουρασμένη διάθεση, είναι ο χώρος. «Ωραία, να το κάψουμε. Αλλά που;». Ποιος βάζει το σπίτι στου; Ποιος θα κάνει τη θυσία; τη λύση δίνουν η Aννέτα Xαλβού και ο Bαγγέλης Φιλιππίδης, γνωστοί και ως Urban Studios.

«Τα Urban studios ξεκίνησαν σαν studios ήχου και φωτογραφίας. Μετά, όμως, από οκτώ χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν εξελιχθεί σε πολλά περισσότερα απ’ αυτό. Κατά μία έννοια, θα λέγαμε ότι, σήμερα, τα urban studios είναι μια εταιρία με καρδιά το κέντρο που διαχειρίζεται κτίρια και τα εκμεταλλεύεται με διάφορους τρόπους» μου λένε με μια φωνή.

H Αννέτα και ο Βαγγέλης θα σε βοηθήσουν να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου με κάποιο τρόπο
«Για παράδειγμα ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα 45τμ στο κέντρο με θέα την Ακρόπολη ενοικιάζεται 35-40 ευρώ μαζί με τους φόρους. “Δώστε Ακρόπολη στον λαό”, συνηθίζει να μας λέει ένας φίλος».
«Τα Urban studios ξεκίνησαν σαν studios ήχου και φωτογραφίας. Μετά, όμως, από οκτώ χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν εξελιχθεί σε πολλά περισσότερα απ’ αυτό».

«Πιστεύω μας είναι ότι όλα τα κτίρια μπορούν να αξιοποιηθούν. Καλούμε, μάλιστα, όποιον έχει ένα κτίριο και ψάχνει τρόπο να το αξιοποιήσει, να έρχεται σε επαφή μαζί μας και να του δίνουμε την λύση. Ένα κτίριο μπορεί να είναι κατάλληλο για events, άλλο για διαμονή και άλλο για παραγωγή διαφημιστικών, φωτογραφίας ή ό,τι άλλο. Εμείς, δουλεύουμε με γνώμονα το value for money. Θέλουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην πιο προσιτή τιμή. Έτσι, οι πελάτες μένουν ευχαριστημένοι και χαίρονται που μας εμπιστεύτηκαν. Προσφέροντας καλό εξοπλισμό, ιδιαίτερη αισθητική και οικονομικές λύσεις, δεν χάνεις ποτέ».

-Πως γεννήθηκε η ιδέα;

«Η ιδέα γεννήθηκε πίνοντας καφέ στο μπαλκόνι με θέα την Ακρόπολη. Αυτή την μοναδική θέα που είναι το όνειρο κάθε τουρίστα, δεν πρέπει να την χαίρονται μόνο λίγοι. Αυτό σκεφτήκαμε και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς θα βρούμε τον τρόπο να την προσφέρουμε σε όσους περισσότερους γίνεται με το λιγότερο κόστος. Πέρα απ’ αυτό, πιστεύω ότι έχουμε μια εσωτερική ανάγκη να εξελισσόμαστε, να δημιουργούμε και να ανοιγόμαστε σε νέους δρόμους» συνεχίζουν κι εγώ προσπαθώ να αποσαφηνίσω το job description τους.

«Σχεδόν πάντα επεμβαίνουμε στους χώρους που διαχειριζόμαστε είτε βελτιώνοντας την κατασκευή είτε προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία, έπιπλα, έργα τέχνης που τους αναβαθμίζουν».

«Δηλαδή, μισό λεπτό, ποια καταναλωτική ανάγκη μπορούν να καλύψουν τα Urban Studios» ρωτώ.

«Δεν θεωρούμε ότι καλύπτουμε καταναλωτικές ανάγκες. Αυτό είναι και η μεγάλη διαφορά μας. δεν καλύπτουμε υλικές ανάγκες. Περισσότερο εργαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει ένας αστός για επαφή και μοίρασμα με τους γύρω του. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία για συν-δημιουργία, συν-διασκέδαση, συν-κατοίκηση, γι' αυτό και μπήκαμε στην διαδικασία να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα υπηρετούν αυτές τις ανάγκες. Οπότε, καλύπτουμε στην πραγματικότητα πνευματικές, ψυχικές, συναισθηματικές αισθητικές και ιδεολογικές ανάγκες» απαντούν, με θετικό πρόσημο, ξορκίζοντας, με τον τρόπο τους, το νεγκατίβιτι της εποχής. Έχει παρατηρηθεί ότι σε απορριπτικές εποχές, το ένστικτο της συνύπαρξης είναι εξαιρετικά ακκονισμένο.

-Και την έρευνα για τα σπίτια, πως την κάνετε;

«Είμαστε πραγματικοί άνθρωποι της πόλης και όχι επισκέπτες. Δουλεύουμε, μένουμε και διασκεδάζουμε στο κέντρο και, μάλιστα, χωρίς μεταφορικό μέσο γιατί όταν μένεις στο κέντρο δεν νιώθεις καμιά ανάγκη να έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή. Οπότε, την έρευνα την κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο: περπατώντας. Με τα πόδια έχεις την ευκαιρία να δεις πολλά περισσότερα, να μιλήσεις με τους γύρω σου, να ανακαλύψεις. Γι’ αυτό και η έρευνα μας αποδίδει πάντα καρπούς γιατί περπατάμε πολύ».

«Δεν θεωρούμε ότι καλύπτουμε καταναλωτικές ανάγκες. Αυτό είναι και η μεγάλη διαφορά μας. δεν καλύπτουμε υλικές ανάγκες. Περισσότερο εργαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει ένας αστός για επαφή και μοίρασμα με τους γύρω του».
«Καλούμε όποιον έχει ένα κτίριο και ψάχνει τρόπο να το αξιοποιήσει, να έρχεται σε επαφή μαζί μας και να του δίνουμε την λύση».

-Κάνετε κάποιες επισκευές εάν χρειαστεί;

«Κάνουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να είναι το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που έχουμε ονειρευτεί και στα στάνταρτ που έχουμε για κάθε χώρο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Γι’ αυτό και σχεδόν πάντα επεμβαίνουμε στους χώρους που διαχειριζόμαστε είτε βελτιώνοντας την κατασκευή είτε προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία, έπιπλα, έργα τέχνης που τους αναβαθμίζουν. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και τίποτα δεν το επιλέγουμε βιαστικά. Θέλουμε κάθε τι που κάνουμε να είναι προσεγμένο και κάθε αντικείμενο να χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική».

-Και φτάνουμε στο ζουμί. Οι τιμές ενοικίασης;

«Οι τιμές έχουν οριστεί με κριτήριο τον μισθό που παίρνει ένας μέσος άνθρωπος και τι μπορεί να δαπανήσει μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Τα Urban Studios θέλουμε να είναι προσιτά για όλους και όχι μόνο για τους οικονομικά εύρωστους. Για παράδειγμα ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα 45τμ στο κέντρο με θέα την Ακρόπολη ενοικιάζεται 35-40 ευρώ μαζί με τους φόρους. “Δώστε Ακρόπολη στον λαό”, συνηθίζει να μας λέει ένας φίλος. Θέλουμε, να μπορεί να ζήσει ο καθένας το όνειρο του, όσο πιο οικονομικά γίνεται. Το 10 % από τα έσοδα από όλα τα προϊόντα και της υπηρεσίες που παρέχουμε, χρηματοδοτεί την δισκογραφική προσπάθεια μας, την Urban Sounds-Αστικοί Ήχοι. Έως τώρα έχουμε εκδωσει τις δουλειές 3ων συγκρότημαtwn και πάμε για το 4ο».

Facebook Urban Studios Athens

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.