ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Αννέτα και ο Βαγγέλης θα σε βοηθήσουν να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου με κάποιο τρόπο

Αλλά και να βρεις, εάν αυτό επιθυμείς, ένα επιπλωμένο χώρο για πάρτι, ένα στούντιο ηχογράφησης, ένα γραφείο, μια γωνιά για περισυλλογή. Μια στέγη για ό,τι θες.

H Αννέτα και ο Βαγγέλης θα σε βοηθήσουν να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου με κάποιο τρόπο

Τώρα, που έρχονται οι γιορτές και τα πάρτι ανθίζουν, το μόνο πιθανό πρόβλημα, πέρα από την κουρασμένη διάθεση, είναι ο χώρος. «Ωραία, να το κάψουμε. Αλλά που;». Ποιος βάζει το σπίτι στου; Ποιος θα κάνει τη θυσία; τη λύση δίνουν η Aννέτα Xαλβού και ο Bαγγέλης Φιλιππίδης, γνωστοί και ως Urban Studios.

«Τα Urban studios ξεκίνησαν σαν studios ήχου και φωτογραφίας. Μετά, όμως, από οκτώ χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν εξελιχθεί σε πολλά περισσότερα απ’ αυτό. Κατά μία έννοια, θα λέγαμε ότι, σήμερα, τα urban studios είναι μια εταιρία με καρδιά το κέντρο που διαχειρίζεται κτίρια και τα εκμεταλλεύεται με διάφορους τρόπους» μου λένε με μια φωνή.

H Αννέτα και ο Βαγγέλης θα σε βοηθήσουν να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου με κάποιο τρόπο
«Για παράδειγμα ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα 45τμ στο κέντρο με θέα την Ακρόπολη ενοικιάζεται 35-40 ευρώ μαζί με τους φόρους. “Δώστε Ακρόπολη στον λαό”, συνηθίζει να μας λέει ένας φίλος».
«Τα Urban studios ξεκίνησαν σαν studios ήχου και φωτογραφίας. Μετά, όμως, από οκτώ χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν εξελιχθεί σε πολλά περισσότερα απ’ αυτό».

«Πιστεύω μας είναι ότι όλα τα κτίρια μπορούν να αξιοποιηθούν. Καλούμε, μάλιστα, όποιον έχει ένα κτίριο και ψάχνει τρόπο να το αξιοποιήσει, να έρχεται σε επαφή μαζί μας και να του δίνουμε την λύση. Ένα κτίριο μπορεί να είναι κατάλληλο για events, άλλο για διαμονή και άλλο για παραγωγή διαφημιστικών, φωτογραφίας ή ό,τι άλλο. Εμείς, δουλεύουμε με γνώμονα το value for money. Θέλουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην πιο προσιτή τιμή. Έτσι, οι πελάτες μένουν ευχαριστημένοι και χαίρονται που μας εμπιστεύτηκαν. Προσφέροντας καλό εξοπλισμό, ιδιαίτερη αισθητική και οικονομικές λύσεις, δεν χάνεις ποτέ».

-Πως γεννήθηκε η ιδέα;

«Η ιδέα γεννήθηκε πίνοντας καφέ στο μπαλκόνι με θέα την Ακρόπολη. Αυτή την μοναδική θέα που είναι το όνειρο κάθε τουρίστα, δεν πρέπει να την χαίρονται μόνο λίγοι. Αυτό σκεφτήκαμε και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς θα βρούμε τον τρόπο να την προσφέρουμε σε όσους περισσότερους γίνεται με το λιγότερο κόστος. Πέρα απ’ αυτό, πιστεύω ότι έχουμε μια εσωτερική ανάγκη να εξελισσόμαστε, να δημιουργούμε και να ανοιγόμαστε σε νέους δρόμους» συνεχίζουν κι εγώ προσπαθώ να αποσαφηνίσω το job description τους.

«Σχεδόν πάντα επεμβαίνουμε στους χώρους που διαχειριζόμαστε είτε βελτιώνοντας την κατασκευή είτε προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία, έπιπλα, έργα τέχνης που τους αναβαθμίζουν».

«Δηλαδή, μισό λεπτό, ποια καταναλωτική ανάγκη μπορούν να καλύψουν τα Urban Studios» ρωτώ.

«Δεν θεωρούμε ότι καλύπτουμε καταναλωτικές ανάγκες. Αυτό είναι και η μεγάλη διαφορά μας. δεν καλύπτουμε υλικές ανάγκες. Περισσότερο εργαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει ένας αστός για επαφή και μοίρασμα με τους γύρω του. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία για συν-δημιουργία, συν-διασκέδαση, συν-κατοίκηση, γι' αυτό και μπήκαμε στην διαδικασία να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα υπηρετούν αυτές τις ανάγκες. Οπότε, καλύπτουμε στην πραγματικότητα πνευματικές, ψυχικές, συναισθηματικές αισθητικές και ιδεολογικές ανάγκες» απαντούν, με θετικό πρόσημο, ξορκίζοντας, με τον τρόπο τους, το νεγκατίβιτι της εποχής. Έχει παρατηρηθεί ότι σε απορριπτικές εποχές, το ένστικτο της συνύπαρξης είναι εξαιρετικά ακκονισμένο.

-Και την έρευνα για τα σπίτια, πως την κάνετε;

«Είμαστε πραγματικοί άνθρωποι της πόλης και όχι επισκέπτες. Δουλεύουμε, μένουμε και διασκεδάζουμε στο κέντρο και, μάλιστα, χωρίς μεταφορικό μέσο γιατί όταν μένεις στο κέντρο δεν νιώθεις καμιά ανάγκη να έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή. Οπότε, την έρευνα την κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο: περπατώντας. Με τα πόδια έχεις την ευκαιρία να δεις πολλά περισσότερα, να μιλήσεις με τους γύρω σου, να ανακαλύψεις. Γι’ αυτό και η έρευνα μας αποδίδει πάντα καρπούς γιατί περπατάμε πολύ».

«Δεν θεωρούμε ότι καλύπτουμε καταναλωτικές ανάγκες. Αυτό είναι και η μεγάλη διαφορά μας. δεν καλύπτουμε υλικές ανάγκες. Περισσότερο εργαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει ένας αστός για επαφή και μοίρασμα με τους γύρω του».
«Καλούμε όποιον έχει ένα κτίριο και ψάχνει τρόπο να το αξιοποιήσει, να έρχεται σε επαφή μαζί μας και να του δίνουμε την λύση».

-Κάνετε κάποιες επισκευές εάν χρειαστεί;

«Κάνουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να είναι το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που έχουμε ονειρευτεί και στα στάνταρτ που έχουμε για κάθε χώρο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Γι’ αυτό και σχεδόν πάντα επεμβαίνουμε στους χώρους που διαχειριζόμαστε είτε βελτιώνοντας την κατασκευή είτε προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία, έπιπλα, έργα τέχνης που τους αναβαθμίζουν. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και τίποτα δεν το επιλέγουμε βιαστικά. Θέλουμε κάθε τι που κάνουμε να είναι προσεγμένο και κάθε αντικείμενο να χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική».

-Και φτάνουμε στο ζουμί. Οι τιμές ενοικίασης;

«Οι τιμές έχουν οριστεί με κριτήριο τον μισθό που παίρνει ένας μέσος άνθρωπος και τι μπορεί να δαπανήσει μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Τα Urban Studios θέλουμε να είναι προσιτά για όλους και όχι μόνο για τους οικονομικά εύρωστους. Για παράδειγμα ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα 45τμ στο κέντρο με θέα την Ακρόπολη ενοικιάζεται 35-40 ευρώ μαζί με τους φόρους. “Δώστε Ακρόπολη στον λαό”, συνηθίζει να μας λέει ένας φίλος. Θέλουμε, να μπορεί να ζήσει ο καθένας το όνειρο του, όσο πιο οικονομικά γίνεται. Το 10 % από τα έσοδα από όλα τα προϊόντα και της υπηρεσίες που παρέχουμε, χρηματοδοτεί την δισκογραφική προσπάθεια μας, την Urban Sounds-Αστικοί Ήχοι. Έως τώρα έχουμε εκδωσει τις δουλειές 3ων συγκρότημαtwn και πάμε για το 4ο».

Facebook Urban Studios Athens

Read Next

30 Μαϊ 2023

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

28 Μαϊ 2023

Είναι το αβοκάντο η "λύση" για υγιές έντερο;

Αέρια στο έντερο, φούσκωμα, διαταραχές στη λειτουργία του... Τα προβλήματα στο έντερο ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο το αβοκάντο σε σχέση με την υγεία του πεπτικού.

Περισσότερα από

Life

27 Μαϊ 2023

8 ιδανικά σνακ για απώλεια βάρους (μπορείς να τρως όσο θέλεις)

Αυτά είναι τα πιο καλά σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και υγεία.

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!

25 Μαϊ 2023

Ξέρουμε τι cocktail θα πίνεις αυτό το καλοκαίρι

Εσύ, είσαι τύπος Fresco, Beach In The City ή μήπως Été; Ανακάλυψε τα Grey Goose Summer Cocktails στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου.

24 Μαϊ 2023

Η "Άλφα Χωρίς" δίνει νόημα σε όλες τις στιγμές μας

Γιατί οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που είναι πάντα δίπλα μας, κάθε στιγμή, χωρίς περιορισμούς.

24 Μαϊ 2023

Πετρούπολη: θα αποκτήσει τον δικό της λαχανόκηπο

Ένας δημοτικός Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος θα "γεννηθεί" στον δήμο Πετρούπολης.

24 Μαϊ 2023

Dopamine travel: Η νέα εμπειρία στον τουρισμό με τις Mindfull Weeks σε Μύκονο και Χανιά

Το wellbeing είναι η νέα τάση στον τουρισμό. Απολαύστε mindfull weeks όλο το καλοκαίρι σε δημοφιλή luxury resorts.

24 Μαϊ 2023

Minas Unchained: Όσα έγιναν στη μοναδική γιορτή που διοργάνωσε ο οίκος design Minas

Όταν η τέχνη και το design συνάντησε την ελευθερία του δρόμου και της έκφρασης αλλά και τα Bombay Sapphire cocktails.

23 Μαϊ 2023

"Ιδού η Ρόδος": H έκθεση της Icaro Contemporary Art Gallery & Agency που θα συζητηθεί

Στην πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο, δεκατέσσερις διακεκριμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κεραμικά της διάσημης κεραμοποιίας Ίκαρος στην Ρόδο και δημιουργούν!

21 Μαϊ 2023

Οι 7 τροφές που έχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζεις

+ μία λίστα με διαφορετικές ονομασίες της ζάχαρης στα τρόφιμα.