Συγκλονίζει το γράμμα που έστειλε ένα 6χρονο αγόρι, ο Άλεξ, στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας του να φέρει τον μικρό Ομράν από την Συρία στις ΗΠΑ για να ζήσει με την οικογένειά του. Ενα γράμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο Άλεξ, όπως και πολλοί άλλοι, συγκινήθηκε από τις σπαρακτικές εικόνες του Ομράν Ντακνίς, τον 5χρονου αγοριού από το Χαλέπι της Συρίας που καθόταν σε κατάσταση σοκ σε ένα ασθενοφόρο μετά από μία αεροπορική επιδρομή, γεμάτος με χώμα και αίματα.

Στο βίντεο, ο μικρός Άλεξ ζητά από τον Πρόεδρο Ομπάμα να φέρει στην Αμερική τον μικρό Ομράν προκειμένου να ζήσει με την οικογένειά του ενώ του εξηγεί πως ο ίδιος και η αδερφή του θα μοιραστούν μαζί του τα παιχνίδια τους και θα του γνωρίσουν τους φίλους τους.

Στην επιστολή γράφει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα,
Θυμάστε το αγόρι από το ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε σας παρακαλώ, να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μου; Μπορείτε να παρκάρετε στο δικό μας πάρκινγκ ή στο δρόμο και θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μία οικογένεια και θα είναι ο αδερφός μας.

Η Κάθριν, η μικρή μου αδερφή, θα μαζέψει πεταλούδες και πυγολαμπίδες γι’ αυτόν. Στο σχολείο μου, έχω ένα φίλο από την Συρία, τον Ομάρ και θα τον γνωρίσω στον Ομάρ. Μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί. Μπορούμε να τον καλέσουμε σε πάρτι γενεθλίων και να μας μάθει μια άλλη γλώσσα. Μπορούμε να του διδάξουμε αγγλικά, όπως κάναμε και με τον φίλο μας τον Αότο από την Ιαπωνία.

Σας παρακαλώ να του πείτε ότι ο αδερφός του θα είναι ο Άλεξ, που είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί, ακριβώς σαν κι αυτόν. Από την στιγμή που δε θα φέρει τα παιχνίδια του, η Κάθριν θα του δώσει το μεγάλο μπλε λαγουδάκι της. Κι εγώ θα μοιραστώ μαζί του το ποδήλατό μου και θα του δείξω πώς να κάνει ποδήλατο. Θα του μάθω να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις στα μαθηματικά. Και μπορεί να μυρίσει και το λιπ γκλος της Κάθριν που είναι πράσινο. Δεν αφήνει κανέναν να το αγγίξει.

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ! Ανυπομονώ να έρθει!

Άλεξ
6 χρονών

 

TAGS