Μέχρι στιγμής, τα transgender άτομα σε δημόσια αξιώματα είναι ελάχιστα, όπως η Μαρί Κάου, κοινοτάρχης στο χωριό Tilloy-lez-Marchiennes της Γαλλίας, ο Τζανμάρκο Νέγκρι, δήμαρχος στο Τρομέλο της Ιταλίας και ορισμένοι βουλευτές στην Ισπανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Πολωνία.

Η Πέτρα ντε Σούτερ έγινε η πρώτη trangender στην Ευρώπη που αναλαμβάνει τόσο σημαντικά καθήκοντα, σε ένα τόσο υψηλό κυβερνητικό πόστο. Με τον διορισμό της στη δεύτερη πιο ισχυρή θέση του κυβερνητικού σχήματος, στο Βέλγιο, έφτασε πιο ψηλά στην πολιτική ιεραρχία από οποιαδήποτε άλλο τρανς άτομο στην Ευρώπη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Η Πέτρα ντε Σούτερ είναι γυναικολόγος και μέλος του κόμματος των Πρασίνων και έχει μακρά ιστορία στην διεκδίκηση της ισότητας για τα τρανσέξουαλ άτομα, καθώς και για ζητήματα σεξουαλικής υγείας. Υπήρξε επίσης υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων

Στις περσινές Ευρωεκλογές η ίδια εξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο όπου υπηρετούσε την ΕΕ υπό την ιδιότητα της Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή για την παράταξη των Πρασίνων, αλλά παραιτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα, κατέχοντας πλέον τη μία από τις συνολικά 7 θέσεις αναπληρωτών πρωθυπουργών, όσα και τα πολιτικά κόμματα που συνθέτουν την προσωρινή κυβέρνηση συνεργασίας.

Η 57χρονη ντε Σούτερ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη των Πράσινων συναδέλφων της. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS