ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Γλυκιά μου, πήρα για να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ». Η τελευταία συνομιλία ενός ζευγαρίου

Ηχογραφήθηκε κατά λάθος στον τηλεφωνητή και ανακαλύφθηκε τυχαία από τον γιο τους.

«Γλυκιά μου, πήρα για να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ». Η τελευταία συνομιλία ενός ζευγαρίου

Ο Ισίδωρος Κρόνμπεργκ παντρεύτηκε την Σάρα Κρόνμπεργκ το 1944. Απέκτησαν τον γιο τους, αρκετά χρόνια μετά, το 1952. Έζησαν μαζί 60 ολόκληρα, ευτυχισμένα χρόνια, χωρίς εντάσεις, καυγάδες και ιδιαίτερες συγκινήσεις.

«Η μητέρα μου είχε μανία με την καθαριότητα. Επίσης ήταν πολύ καλή στο σιδέρωμα. Είχα τα πιο καλοσιδερωμένα βρακιά σε ολόκληρη την πολιτεία,» λέει γελώντας ο γιος του ζευγαριού στο βίντεο-ντοκιμαντέρ «Last Conversation» του αμερικανικού New Yorker.

Στο πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό βίντεο ο Ρόμπερτ Κρόνμπεργκ μιλάει για την σχέση και την κοινή ζωή των γονιών του, οι οποίοι, όπως λέει, δεν υπήρξαν ποτέ ιδιαίτερα εκδηλωτικοί ο ένας με τον άλλον, αλλά εκείνος είναι σίγουρος ότι απλά δεν ένιωθαν ποτέ την ανάγκη να λένε συνέχεια «σ'αγαπώ» γιατί αυτό ήταν κάτι που και οι δύο γνώριζαν πολύ καλά.

Όταν η Σάρα διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ ο Ισίδωρος δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της, φροντίζοντας την μέρα και νύχτα, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη δική του ψυχική και σωματική υγεία. Όσοι έχει τύχει να φροντίσουν έναν ασθενή με άνοια ή Αλτσχάιμερ θα καταλάβουν το γιατί. Τελικά υπέστει ανακοπή καρδιάς, αλλά κατάφερε να αναρρώσει, επιστρέφοντας στο πλευρό της. Δεν συνέβη το ίδιο μετά την δεύτερη ανακοπή, η οποία του στοίχισε τη ζωή.

«Όταν είπα στη μητέρα μου ότι ο μπαμπάς έφυγε από τη ζωή εκείνη δεν καταλάβαινε για ποιο πράγμα της μιλάω. Στην αρχή νόμιζε ότι εννοώ τον δικό της μπαμπά. Όταν της το εξήγησα πάλι είπε απλά "Α, ήταν πολύ καλός άνθρωπος". Αυτό με σόκαρε. Το γεγονός ότι αυτή η αρρώστια δεν την άφηνε καν να πενθήσει για τον άνθρωπο της».

Ωστόσο πριν ο Ισίδωρος φύγει από τη ζωή είχε προλάβει να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του για να της πει κάτι πολύ σημαντικό. Ότι την αγαπούσε πολύ. Εκείνη, απαντώντας στο τηλέφωνο, πάτησε κατά λάθος το κουμπί του τηλεφωνητή και έτσι ολόκληρη η συνομιλία ηχογραφήθηκε. Την βρήκε τυχαία ο γιος τους λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Γλυκιά μου, ξέρεις ποιος είναι; Είναι κάποιος που σε αγαπάει πάρα πολύ. Πήρα να σου πω ότι σε αγαπάω και ότι θα γυρίσω σπίτι σύντομα,» ακούγεται να λέει ο Ισίδωρος Κρόνμπεργκ στη Σάρα. «Κι εγώ σε αγαπώ. Μακάρι να έρθεις σύντομα,» του απαντά εκείνη, που έχει τελικά αναγνωρίσει την φωνή του στην άλλη άκρη του ακουστικού. Δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ.

Δείτε το βίντεο.

Με πληροφορίες από τον New Yorker

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.