Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δέντρο που φύεται σε ένα μόνο μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο και σχεδόν σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, οι άνθρωποι είναι «κολλημένοι» μαζί μου. Το μαστιχόδεντρο της Χίου με τη φυσική ρητίνη γεμάτη με ευεργετικές δράσεις και αρώματα είναι ο σπάνιος θησαυρός του νησιού και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής αλλά και της επιχειρηματικότητας του τόπου.

Έτσι, προκειμένου να στηρίξει τη χιώτικη μαστίχα με έναν πρωτοποριακό τρόπο, μία γυναίκα από τη Χίο η Λένια Ζυγλάκη προτείνει την υιοθεσία των μαστιχόδεντρων σε όποιον θέλει να γίνει ανάδοχος γονιός αυτού του μοναδικού δέντρου με τις πολλές αναγνωρισμένες θεραπευτικές ιδιότητες. Η Χιώτισσα η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στα μαστιχόδεντρα, ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία με στόχο να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος που θα φέρει κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο με αυτό το σπάνιο εθνικό μας προϊόν.

Αν θέλετε λοιπόν να ενισχύσετε την παραδοσιακή καλλιέργεια, η οποία μάλιστα έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα τους www.adoptchiostrees.gr και να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Με μερικά απλά βήματα θα γίνετε ανάδοχος γονιός αυτού του εξαιρετικού δέντρου και η Λένια Ζυγλάκη θα σας στείλει ένα κλωναράκι μαστίχας, ένα κουτάκι με προϊόντα μαστίχας και το πιστοποιητικό υιοθεσίας του δέντρου σας. Επιπλέον, θα σκαλίσει μια καλαίσθητη ταμπέλα με το όνομα που εσείς επιθυμείτε στο μαστιχόδεντρό σας, όπως έχει κάνει για αρκετούς ακόμα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Φυσικά όταν βρείτε χρόνο, το δικό σας «παιδί» θα σας περιμένει στη Χίο να το καμαρώσετε και από κοντά και να νιώσετε υπερήφανοι για την συμβολή σας στη διατήρησή του.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS