Ο γλύπτης Daniel Popper είναι γνωστός για τα έργα του τα οποία είναι, στην πλειοψηφία τους, τοποθετημένα σε ανοικτούς, δημόσιους χώρους και ξεχωρίζουν για το μεγάλο τους μέγεθος.

Ο καλλιτέχνης με καταγωγή από το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής ξεκίνησε τη δημιουργική πορεία του κατασκευάζοντας εντυπωσιακά installations που μπλέκουν τη γλυπτική και τη τεχνολογία σε φεστιβάλ μουσικής και θεατρικά δρώμενα και ταυτίστηκε με την ικανότητα του να «δένει» με μοναδικό τρόπο τα εκθέματα του με το φυσικό τοπίο που τα περιβάλει. 

Αυτό ακριβώς καταφέρνει και σε μία από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του, ένα τεράστιο γλυπτό με την ονομασία Thrive, το οποίο θα τοποθετηθεί σε μόνιμη βάση στον προαύλιο χώρο ενός υπερσύγχρονου συμπλέγματος κατοικιών στην πολιτεία της Φλόριντα.

Σε αυτό βλέπουμε ένα μεγάλο, επιβλητικό άγαλμα να ακουμπά τα χέρια του στο στήθος του και να το «ανοίγει» λες και πρόκειται για κάποιο ρούχο, για να αποκαλύψει από μέσα ένα επιβλητικό, καταπράσινο τούνελ που καθηλώνει τον θεατή. 

Το γλυπτό ξεπερνά σε ύψος τα 30 πόδια και ζυγίζει 14 τόνους, ενώ οι επισκέπτες μπορούν κανονικά να περάσουν από μέσα, όπως θα έκαναν με οποιαδήποτε πύλη εισόδου.

Τα εντυπωσιακά έργα τόσο μεγάλου μεγέθους δεν είναι κάτι καινούργιο στη ζωή του Popper, ο οποίος το 2019 είχε κατασκευάσει ένα γιγάντιο installation για να κοσμίσει το φεστιβάλ μουσικής της Κροατίας, αλλά σήμερα δηλώνει το παράπονο και την πίκρα του, καθώς βλέπει όλες τις μουσικές και θεατρικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο να έχουν παγώσει μέχρι νεοτέρας, λέγοντας ότι ελπίζει πως ο κόσμος δε θα ξεχάσει τη μαγεία της μουσικής που φέρνει ελπιδα και ένωση σε όλους τους ανθρώπους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mε πληροφορίες από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS