Το κινηματογραφικό φεστιβάλ  υπό τον τίτλο «Ξαφνικά Φέτος Το Καλοκαίρι» διοργανώνεαι για έκτη συνεχόμενη χρονιά με μια ακόμα θεματική εβδομάδα προβολών.

Ετσί λοιπόν από τις 29 Ιουνίου, κλασικές επιτυχίες από το παρελθόν, cult movies και σπάνιες celluloid εκπλήξεις θα θυμίσουν στο κοινό της πρωτεύουσας τις παλιές καλές εποχές των θερινών σινεμά.

Φέτος, η έναρξη θα γίνει με την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Η Αποπλάνηση» (The Beguiled) της Σοφία Κόπολα, άρτι αφιχθείσα από το Φεστιβάλ Καννών με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας του 2017.  Η ατμοσφαιρική ταινία (που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Κάλιναν) διαδραματίζεται στην περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και αφηγείται την ιστορία ενός πληγωμένου στρατιώτη (Κόλιν Φάρελ) ο οποίος βρίσκει καταφύγιο σε ένα σχολείο οικότροφων θηλέων. Η παρουσία του εκεί, κατά τη διάρκεια της περίθαλψής του, θα ξυπνήσει στα κορίτσια και τις μοναχικές γυναίκες του σχολείου (Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ) καταπιεσμένα ένστικτα, πάθη και ανάγκες, προκαλώντας μεταξύ τους ανταγωνισμούς και συγκρούσεις που θα φτάσουν σε πρωτόγνωρα άκρα, για όλους τους.

Η ταινία έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 6 Ιουλίου 2017, σε διανομή της εταιρείας UIP.  

Το Ξαφνικά Φέτος Το Καλοκαίρι πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος υπό την επιμέλεια του Ηλία Φραγκούλη.

TAGS