ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Για τον Μελ Μπρουκς η ζωή χωρίς την Αν Μπάνκροφτ δεν θα είναι ποτέ ξανά εύκολη

Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Μελ Μπρουκς δεν θα ξεπεράσει ποτέ τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου.

Για τον Μελ Μπρουκς η ζωή χωρίς την Αν Μπάνκροφτ δεν θα είναι ποτέ ξανά εύκολη

Είναι αδύνατον έως ακατόρθωτο να προσπεράσει κανείς ελαφρά τη καρδία τις τρομερές διακρίσεις του θρύλου της κωμωδίας, Μελ Μπρουκς. Ο σκηνοθέτης και κωμικός ηθοποιός έχει δημιουργήσει τα πιο ανθεκτικά κλασσικά έργα κωμωδίας τις τελευταίες επτά δεκαετίες, τόσο για την σκηνή του Μπροντγουέι, όσο και την μεγάλη οθόνη. Τα τρία Grammys, το ένα Oscar, τα τέσσερα Emmys και τα τρία Tony που έχει κερδίσει για τις αγαπημένες κωμωδίες του Χόλυγουντ, μεταξύ των οποίων «The Producers», «Blazing Saddles», «Young Frankenstein» και «Spaceballs», δεν φαίνεται να συγκινούν ιδιαίτερα τον 95χρόνο Μπρουκς. Και αυτό γιατί, ο ίδιος δηλώνει αληθινά περήφανος μόνο για τον γάμο του με την αείμνηστη ηθοποιό Αν Μπάνκροφτ.

Τα τρία Grammys, το ένα Oscar, τα τέσσερα Emmys και τα τρία Tony που έχει κερδίσει για τις αγαπημένες κωμωδίες του Χόλυγουντ, μεταξύ των οποίων «The Producers», «Blazing Saddles», «Young Frankenstein» και «Spaceballs», δεν φαίνεται να συγκινούν ιδιαίτερα τον 95χρόνο Μπρουκς. Και αυτό γιατί, ο ίδιος δηλώνει αληθινά περήφανος μόνο για τον γάμο του με την αείμνηστη ηθοποιό Αν Μπάνκροφτ.

«Πάντα έλεγε, "Ακολούθησε την καρδιά σου. Θα είναι μια καλή περιπέτεια.’’ Και πράγματι, τι περιπέτεια αποδείχτηκε η ζωή!" θυμάται ο Μπρουκς τα λεγόμενα της συζύγου του, στα απομνημονεύματα που υπογράφει. Το «All About Me!» είναι μια λεπτομερής επισκόπηση της προσωπικής ζωής αλλά και της καριέρας του, ξεκινώντας από την ανατροφή του στην εποχή της κατάθλιψης στη Νέα Υόρκη, η οποία εξελίσσεται σε εμπειρίες όπως η θητεία του στον αμερικανικό στρατό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα χρόνια του ως έφηβος κωμικός στα Όρη Κάτσκιλ. Ο κωμικός εστιάζει στο ξεκίνημα της καριέρας του πριν από μισό αιώνα αλλά και στις κομβικές συνεργασίες με ονόματα όπως ο Νιλ Σάιμον, ο Λάρι Χέλμπαρτ, Γούντι Άλεν κ.α.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τον Μπρουκς όταν εντόπισε την γοητευτική Μπάνκροφτ, κόρη Ιταλών μεταναστών, να κάνει πρόβες στο θέατρο Ziegfeld το 1961.

Άλλα το σημαντικότερο κεφάλαιο του βιβλίου αλλά και της ζωής του είναι η αγαπημένη του σύντροφος Αν Μπάνκροφτ. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τον Μπρουκς όταν εντόπισε την γοητευτική Μπάνκροφτ, κόρη Ιταλών μεταναστών, να κάνει πρόβες στο θέατρο Ziegfeld το 1961. Τρία χρόνια αργότερα το ζευγάρι κάνει το μεγάλο βήμα και παντρεύεται στο Δημαρχείο του Μανχάταν. «Η Αν με στήριξε για τα πρώτα δύο χρόνια του γάμου μας. Πάντα πίστευε σε μένα» αναφερόμενος στην οικονομική στήριξη αλλά και εμπιστοσύνη που του παρείχε αδιάκοπα, μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας ενός από τα διαμάντια της καριέρας του «Get Smart» στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Το 1972 το λαμπερό ζευγάρι της εποχής καλωσορίζει στον κόσμο τον μονάκριβο γιό τους, Μαξ και έκτοτε έμειναν ο ένας δίπλα στον άλλον σε κάθε θρίαμβο και αποτυχία που τους έφερε η ζωή.

Το να ζεις αυτή τη ζωή χωρίς εκείνη δεν είναι εύκολο

Το 2005 ωστόσο, ήταν η χρονιά που σημάδεψε περισσότερο από οτιδήποτε τον Μελ Μπρουκς. Η Αν Μπάνκροφτ σε ηλικία 73 ετών χάνει την μάχη με τον καρκίνο και αφήνει πίσω τον αγαπημένο της σύζυγο. «Το να ζεις αυτή τη ζωή χωρίς εκείνη δεν είναι εύκολο» εξομολογείται ο σκηνοθέτης στο «All About Me!», ο οποίος δεκαπέντε χρόνια μετά αγωνίζεται ακόμα να προσαρμοστεί με την απουσία της. Ο θρύλος της κωμωδίας δεν θα ξεχάσει ποτέ τις γλυκές αναμνήσεις που δημιουργήσαν μαζί καθώς περιλαμβάνουν «πολλά υπέροχα φιλιά και υπέροχα σπαγκέτι».

Κεντρική Φωτογραφία:abacapress.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87