Μαζί με άλλα διάσημα κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο, εχθές το βράδυ ο Λευκός Πύργος «βάφτηκε» μοβ με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κόσμου προς ένα ζήτημα που πολύ συχνά περνάει αδιάφορο, ειδικά σε πολίτες που δεν είναι και οι ίδιοι γονείς. Τις προκλήσεις και τις συνέπειες της γέννησης πρόωρων μωρών σε όλο τον πλανήτη.

Για τρίτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το «Ηλιτόμηνον» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας που καθιερώθηκε την 17η Νοεμβρίου και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2008, ενώ το φετινό μήνυμα  για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας είναι «Γεννημένος πολύ νωρίς. Παρέχοντας τη σωστή φροντίδα, στη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος». 

Εχθές το βράδυ ο Λευκός Πύργος «βάφτηκε» μοβ με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κόσμου προς τις προκλήσεις και τις συνέπειες της γέννησης πρόωρων μωρών σε όλο τον πλανήτη.

Εκτός από πολλά γνωστά μνημεία σε διάφορες χώρες του κόσμου τα οποία φωταγωγήθηκαν έγιναν μοβ με αφορμή την ξεχωριστή αυτή Παγκόσμια Ημέρα, μεγάλες διεθνείς οργανώσεις όπως οι Little Big Souls (Αφρική), March of Dimes (ΗΠΑ) και National Premmie Foundation (Αυστραλία), ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη βελτίωση της κατάστασης των πρόωρων μωρών αλλά και των οικογενειών τους. 

Το φετινό μήνυμα  για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας είναι «Γεννημένος πολύ νωρίς. Παρέχοντας τη σωστή φροντίδα, στη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος». 

 

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS