Ήταν η πρώτη φορά που η 24χρονη ερευνήτρια Fiona Kolbinger συμμετείχε σε αγώνα μεγάλης απόστασης, κι όμως κατάφερε όχι μόνο να τον ολοκληρώσει αλλά να γίνει η πρώτη γυναίκα που στέφθηκε νικήτρια. Στον επικό γύρο της Ευρώπης Transcontinental Race των 4.000 χιλιομέτρων η Fiona διέσχισε την ήπειρο με ποδήλατο, ξεκινώντας από τη Βουλγαρία και τερματίζοντας στη Βρετάνη της βορειοδυτικής Γαλλίας σε 10 μέρες, 2 ώρες και 48 λεπτά.

«Ξαφνιάστηκα ιδιαίτερα που κέρδισα» είπε στη γραμμή τερματισμού. «Όταν αποφάσισα να συμμετέχω στον αγώνα σκέφτηκα ότι ίσως ανέβαινα στο γυναικείο βάθρο, αλλά δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα κέρδιζα σε ολόκληρο τον αγώνα».

Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι, ίσως, ότι υποστήριξε πως δεν έφτασε στα όρια της αντοχής της. «Νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα προσπαθήσει περισσότερο. Να είχα κοιμηθεί λιγότερο».

Οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στον αγώνα Transcontinental Race κλήθηκαν όχι μόνο να καλύψουν μια τεράστια απόσταση, αλλά επιπλέον να δοκιμαστούν σε απαιτητικές διαδρομές όπως ορεινούς δρόμους με μεγάλη κλίση και χωματόδρομους. Η Kolbinger, μία από τις 40 γυναίκες που έλαβαν μέρος, είπε ότι ζορίστηκε μόνο την τελευταία νύχτα του αγώνα, την οποία χαρακτήρισε «υπερβολικά μεγάλη, υπερβολικά σκοτεινή και υπερβολικά ζοφερή».

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τον ποδηλάτη που διέσχισε 6.337 χιλιόμετρα στην Ευρώπη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS