ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Γεννήθηκα με καισαρική»: Φωτογραφίες που ανακουφίζουν τις μαμάδες από τις ενοχές έγιναν viral

Μια φωτογράφος και μητέρα τριών παιδιών δημιουργεί πορτρέτα που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος στις επιλογές μιας μητέρας, μόνο αγάπη.

«Γεννήθηκα με καισαρική»: Φωτογραφίες που ανακουφίζουν τις μαμάδες από τις ενοχές έγιναν viral

Η φωτογράφος Abbie Fox, κουρασμένη από την κριτική που δεχόμαστε όλες οι μαμάδες για οποιαδήποτε επιλογή κι αν κάνουμε στην ανατροφή των παιδιών μας, δημιούργησε μια διαφορετική σειρά πορτρέτων με τα τρία παιδιά της (8 χρονών, 6 χρονών και 7 μηνών): Τα μικρά μοντέλα κλήθηκαν να κρατήσουν μπροστά στον φακό πινακίδες που θίγουν «ευαίσθητα» ζητήματα, τα οποία έχουν πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στον φυσικό χώρο και το διαδίκτυο, όπως είναι η συγκοίμηση, ο θηλασμός και ο συνδυασμός επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Οι φωτογραφίες της είχαν σκοπό να βοηθήσουν άλλες μαμάδες να ανακουφιστούν από τις τύψεις για τις αποφάσεις που παίρνουν και, φυσικά, έγιναν viral. «Προσωπικά με είχαν κατακρίνει για πολλά πράγματα, ιδιαίτερα για ό,τι είχε να κάνει με τη διατροφή των παιδιών μου» θυμάται σήμερα η Fox. Όταν γεννήθηκε ο πρωτότοκος γιος της, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να τον θηλάσει, με αποτέλεσμα η οικογένεια να περάσει έξι εβδομάδες με καθημερινούς αγώνες, περιοδείες σε γιατρούς, μαίες, συμβούλους θηλασμού, και ατελείωτο κλάμα.

«Γεννήθηκα με καισαρική»: Φωτογραφίες που ανακουφίζουν τις μαμάδες από τις ενοχές έγιναν viral
Τα μικρά μοντέλα κλήθηκαν να κρατήσουν μπροστά στον φακό πινακίδες που θίγουν «ευαίσθητα» ζητήματα, τα οποία έχουν πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στον φυσικό χώρο και το διαδίκτυο.

«Μου έλεγαν ότι δεν θα ήμουν καλή μητέρα αν δεν τον θήλαζα. Και αυτά τα σχόλια τα έκαναν άνθρωποι που θεωρούσα φίλους μου» λέει η Fox. Με το δεύτερο παιδί της ο θηλασμός ήταν πιο εύκολος, αλλά και πάλι η φωτογράφος δεν απέφυγε την κριτική, πάνω σε άλλα θέματα. Όπως για το ότι «άφηνα τα παιδιά μου να βλέπουν τηλεόραση από μικρή ηλικία, για το γεγονός ότι εργαζόμουν και, αργότερα, επειδή αποφάσισα να δουλεύω από το σπίτι» λέει η Fox.

Έτσι γεννήθηκε η σειρά φωτογραφιών «Anti Mommy Shamers Unite», για να βοηθήσει και άλλες μαμάδες να καταπολεμήσουν τις τύψεις που τους προκαλεί η ασταμάτητη κριτική από τους άλλους (αλλά και από τον ίδιο τους τον εαυτό). Σε αυτές βλέπουμε τα παιδιά της Fox, καθώς και άλλα παιδιά, να κρατούν μηνύματα-κόκκινο πανί όπως: «Η μαμά μου χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του ελεγχόμενου κλάματος στην εκπαίδευση ύπνου», «Ήδη βλέπω τηλεόραση» (πινακίδα πλάι σε μωρό), «Μεγαλώνω με γάλα εμπορίου», «Πίνω μητρικό γάλα από μπιμπερό», «Συνεχίζω να κοιμάμαι στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς μου», «Γεννήθηκα με καισαρική τομή».

Τα μικρά μοντέλα της Fox κρατούν πινακίδες με μηνύματα-κόκκινο πανί.

Ίσως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το ομαδικό πορτρέτο, σαν κλείσιμο της σειράς, όπου όλα τα παιδιά που έχουν ποζάρει στο φακό της Fox κρατούν από ένα γράμμα που σχηματίζει τη φράση «Μας αγαπούν».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη σειρά που καταπολεμά τις μητρικές τύψεις.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.