Μία φωτογραφία είναι η απεικόνιση μίας στιγμής, παγωμένης για πάντα μέσα στον χρόνο. Την κοιτάς, την ξανακοιτάς και η σκηνή της εικόνας ζωντανεύει αμέτρητες φορές μπροστά στα μάτια σου, τη ζεις από την αρχή, με όλη της την ομορφιά και την ένταση, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σήμερα, οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές και οι κάμερες των κινητών μας τηλεφώνων έχουν καταφέρει να τελειοποιήσουν την παραπάνω αίσθηση, αποτυπώνοντας με το πάτημα ενός κουμπιού όλη τη λάμψη ενός αληθινού στιγμιότυπου, όλη τη ζωντάνια το δευτερόλεπτου πριν από το «κλικ». 

Κάποτε τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά αφού τα ασπρόμαυρα φιλμς του παρελθόντος στερούνταν όλη τη μαγεία των χρωμάτων και της λεπτομέρειας που μπορούν να αποδώσουν οι μοντέρνοι φακοί. 

Ένας Γάλλος φωτογράφος, ο Sébastien de Oliveira, αναλαμβάνει να δώσει νέα πνοή σε παλιές, φωτογραφίες, δίνοντας χρώμα σε ασπρόμαυρες εικόνες σε μία φρέσκια αποτύπωση της καθημερινότητας όπως ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες.

Ο de Oliveira συγκέντρωσε το υλικό πάνω στο οποίο δούλεψε από μουσεία, βιβλιοθήκες και ιντερνετικά αρχεία, ενώ μερικές από τις φωτογραφίες του προορίζονται από τα αρνητικά φιλμς στο αρχείο ενός προσωπικού του φίλου. 

Το ασπρόμαυρο πέλπο πάνω σε μία φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε ή πάνω στην εικόνα τεσσάρων κοριτσιών που παίζουν με το τόπι τους στην παραλία, εξαφανίζεται μέσα σε ένα λεπτό και το φως των χρωμάτων δίνει νέα ζωή και κίνηση στη στιγμή, κάνοντας τη κάτι πολύ πιο οικείο και κοντινό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Με πληροφορίες από το MyModernMet

Κεντρική φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS