ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Fish from Greece Cooking Academy: Δημιουργικά σεμινάρια μαγειρικής

Fish from Greece Cooking Academy: Δημιουργικά σεμινάρια μαγειρικής

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επενδύει σταθερά στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς των μαγείρων γύρω από το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, το Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ διοργάνωσε δύο σεμινάρια στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDΕ στα τέλη του 2021, σε συνεργασία με τους πρεσβευτές του ελληνικού ψαριού – τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, που πρόσφατα κατέκτησε και ένα αστέρι MICHELIN για το εστιατόριό του “CTC”, και τον food blogger - μάγειρα, Γιάννη Μπουροδήμο.

Fish from Greece Cooking Academy: Δημιουργικά σεμινάρια μαγειρικής

Στο 1ο σεμινάριο με θέμα «Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με φρέσκα ψάρια Ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece» ο σεφ τόνισε ότι η επιτυχία μιας γαστρονομικής σύνθεσης είναι ένας συνδυασμός σωστής τεχνικής και άριστης πρώτης ύλης και έδωσε έμπνευση στους σπουδαστές παρουσιάζοντας τρεις πρωτότυπες συνταγές: Λαβράκι φρικασέ με baby μαρούλι και αυγολέμονο από ξινόγαλα, Ταρτάρ από φαγκρί βραχύπτερο σαν αθηναϊκή σαλάτα με δάκρυα μαστίχας, και The Classic Unclassic Burger από κρανιό.

Λαβράκι φρικασέ με baby μαρούλι και αυγολέμονο από ξινόγαλα, Ταρτάρ από φαγκρί βραχύπτερο σαν αθηναϊκή σαλάτα με δάκρυα μαστίχας, και The Classic Unclassic Burger από κρανιό.

Στο 2ο σεμινάριο με θέμα «Ελαφριές συνταγές για πριν ή μετά τις γιορτές από τον Γιάννη Μπουροδήμο με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece» ο δημοφιλής μάγειρας και food blogger μοιράστηκε τις γαστρονομικές του εμπειρίες με τους σπουδαστές της σχολής και παρουσίασε ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων που παντρεύονται ιδανικά με ψάρι. Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής: Φιλέτα κρανιού μπρεζέ σε χυμό πορτοκάλι-μάνγκο που συνοδεύονται από κινόα μαγειρεμένη σε γάλα καρύδας και lime, Φιλέτα τσιπούρας με καρύδα και σάλτσα ροδιού, Φαγκρί πουτανέσκα με σπανάκι και ζυμαρικά ολικής άλεσης και Ασιατική σαλάτα με νούντλς και λαβράκι.

Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής: Φιλέτα κρανιού μπρεζέ σε χυμό πορτοκάλι-μάνγκο που συνοδεύονται από κινόα μαγειρεμένη σε γάλα καρύδας και lime, Φιλέτα τσιπούρας με καρύδα και σάλτσα ροδιού, Φαγκρί πουτανέσκα με σπανάκι και ζυμαρικά ολικής άλεσης και Ασιατική σαλάτα με νούντλς και λαβράκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και έναν χρόνο η ΕΛΟΠΥ συνεργάζεται με τον Όμιλο LE MONDE προσφέροντας δωρεάν τα ψάρια για τις ανάγκες των εργαστηριακών τους μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικές δράσεις από το Fish from Greece Cooking Academy θα συνεχιστούν και το 2022, σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers, αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη φρεσκάδα, τη γεύση και την ευελιξία των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Read Next

Περισσότερα από

Life

24 Μαϊ 2022

Τα ωραιότερα δώρα γάμου από τα Studio Kosta Boda Illum για να προσφέρουμε κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί

Δώρα γάμου. Οι ωραιότερες προτάσεις από το κατάστημα που εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια

23 Μαϊ 2022

Το ντελίβερι παγωμένης μπύρας κάνει θραύση στη Βραζιλία

Ποιος δεν θα ήθελε να τού παραδοθεί στο σπίτι μια εξάδα παγωμένες μπύρες ακριβώς τη στιγμή που έχουν τελειώσει;

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!

23 Μαϊ 2022

LG OLED Gallery TV: Η Τέχνη συναντά την τεχνολογία στην έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Ο Σωτήρης Δανέζης "επιστρέφει" στις περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις, για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από φωτογραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και έξι transmedia dοcs, τα οποία προβάλλονται σε οθόνες 65’’ LG OLED TV.

23 Μαϊ 2022

Μπορούμε να αλλάξουμε το πώς αντιδρούμε εμείς σε όσα μας συμβαίνουν;

Το νέο βιβλίο της Mel Robbins μάς αφηγείται την ιστορία της και το πώς μια απλή καθημερινή συνήθεια τής άλλαξε την κοσμοθεωρία.

23 Μαϊ 2022

Το πιο κομψό smartwatch ήρθε στην Ελλάδα

Διαθέσιμο σε 46mm και 42mm και δώρο Free Buds Lipstick και FreeBuds 4

22 Μαϊ 2022

Το Πεδίον του Άρεως υποδέχεται τα..."Plásmata" της Στέγης

Για δεύτερη χρονιά το Πεδίο του Άρεως μεταμορφώνεται σε χώρο... Τέχνης. Από τις 23 Μαϊου αρχίζει η νέα έκθεση "Plásmata" του Ιδρύματος Ωνάση.

21 Μαϊ 2022

Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Κι όμως η Φάρα Φόσετ έπαιξε μόνο μία χρονιά στη σειρά

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Φάρα Φόσετ ήταν μόνο στην πρώτη σεζόν και ας την έχουμε ταυτίσει όλοι με τον ρόλο. Γιατί;

21 Μαϊ 2022

Από το "μια κοπέλα να μας κρατάει τα παιδιά" στο "νταντά-επάγγελμα καριέρας"

"Ψάχνω babysitter για τα παιδιά". Αυτή είναι η πιο συχνή αγωνία των γονιών, αφού το επάγγελμα της νταντάς έχει την υψηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.