Με μια πρώτη ματιά θα νόμιζε κάποιος ότι είναι σκηνή ταινίας με εξωγήινους, κατασκευασμένη με ειδικά εφέ. Είναι όμως απόλυτα πραγματική και θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Η τελευταία εικόνα που είδα στη ζωή μου», αν δεν είχε απόλυτα αίσιο τέλος για τον φωτογράφο της.

Τον Ιούνιο ο Evans Baudin πήρε ειδική άδεια για να βουτήξει στην ακτή της Μπάχα Καλιφόρνια, στο Μεξικό, με σκοπό να καταγράψει στον φακό του το πώς επηρεάστηκε η θαλάσσια ζωή όταν μειώθηκε η ανθρώπινη δραστηριότητα μετά το lockdown της COVID-19. Όμως ό,τι αντίκρισε -και κατάφερε να φωτογραφίσει- εκεί ξεπέρασε και τις πιο τρελές προσδοκίες του.

«Μετά από δύο ώρες στο νερό μαζί με ένα κοπάδι καρχαρίες κοντά στην επιφάνεια, ακούσαμε τον καπετάνιο του σκάφους μας να φωνάζει: “Φαλαινοκαρχαρίας, ακριβώς πίσω σου!”» αφηγείται σήμερα. Εκείνη τη στιγμή, ο φωτογράφος αντίκρισε την εικόνα που βλέπουμε και είχε την ετοιμότητα και την ψυχραιμία να φωτογραφίσει με το στόμα ανοιχτό το τεράστιο θαλάσσιο πλάσμα – εν προκειμένω, ένα θηλυκό σε εγκυμοσύνη, που ξεπερνούσε σε μήκος τα 12 μέτρα.

«Η έκπληξη ήταν διπλή, όταν ανακάλυψα καμιά πενηνταριά κολαούζους να απολαμβάνουν μια δωρεάν βόλτα στο εσωτερικό του στόματός του» πρόσθεσε ο Baudin.

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι το μεγαλύτερο είδος ψαριού στον κόσμο, με βάρος περίπου 20 τόνων και μήκος όσο ένα σχολικό λεωφορείο, σύμφωνα με το National Geographic. Αυτά τα μεγαλειώδη ζώα απειλούνται από εξαφάνιση, γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες μιας συνάντησης όπως εκείνη του Baudin.

Όχι αναπάντεχα, ωστόσο, η φωτογραφία του απέσπασε το μεγάλο βραβείο στο διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας του Scuba Diving Magazine.

Δείτε τη φωτογραφία του:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS