Νέα στοιχεία της Κομισιόν επιβεβαιώνουν αυτό που, ίσως, υποψιαζόμασταν: η Ελλάδα όχι μόνο έχει ακριβό Ίντερνετ, αλλά και ένα από τα πιο αργά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, όπως έδειξε η μελέτη του οργανισμού, η χώρα μας τοποθετείται στις «σχετικά ακριβές» ή «ακριβές» χώρες, ανάλογα με το εκάστοτε πακέτο υπηρεσιών. Στις ευρυζωνικές συνδέσεις σταθερού Ίντερνετ είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα.

Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που σκοράρουν ψηλά σε χρεώσεις ευρυζωνικών συνδέσεων σταθερού Ίντερνετ είναι οι ίδιες που έχουν και τις πιο αργές συνδέσεις: Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρος και Ιρλανδία έχουν τιμές αντιστρόφως ανάλογες των ταχυτήτων, καθώς μέχρι το τέλος του 2018 ούτε κάν πρόσφεραν συνδέσεις με ταχύτητες 1 Gbps (η Ελλάδα και η Κύπρος, συγκεκριμένα, ούτε καν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 200 Μbps).

Ενδεικτικό του χάσματος χρεώσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το γεγονός ότι μια σύνδεση άνω των 100 Mbps, που προσφέρει τηλεόραση και Ίντερνετ έχει υπερδιπλάσιο κόστος από τον μέσο όρο της ΕΕ, αφού υπερβαίνει τα 90 ευρώ τον μήνα, την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος ανέρχεται στα 43,7 ευρώ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Markus Spiske on Unsplash

 

 

TAGS