ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έχοντας κερδίσει πανίσχυρους πελάτες και δει τη ζωή της σε ταινία, η Μαντάμ Κλοντ έφυγε από τη ζωή

Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στη Γαλλία άφησε την τελευταία της πνοή. Πριν, είχε συμβουλεύσει τις γυναίκες να μην κάνουν ποτέ σεξ στο πρώτο ραντεβού.

Έχοντας κερδίσει πανίσχυρους πελάτες και δει τη ζωή της σε ταινία, η Μαντάμ Κλοντ έφυγε από τη ζωή

Η διασημότερη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στη Γαλλία, της οποίας η πελατεία περιλάμβανε προέδρους, διπλωμάτες και επιχειρηματίες μεγάλης ισχύος στις δεκαετίες του '60 και του '70, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Στα χρόνια της «δόξας» της, η Φερνάντ Γκρουντέ, γνωστή και με το ψευδώνυμο Μαντάμ Κλοντ, είχε στην υπηρεσία της περισσότερες από 500 νέες γυναίκες και μερικές δεκάδες νέους άνδρες, αλλά και μια ατζέντα από πελάτες, μεταξύ των οποίων ήταν, όπως η ίδια ισχυριζόταν, ο Τζον Κένεντι, ο βασιλιάς του Ιράν και το αφεντικό της Fiat, Τζιοβάνι Ανιέλι. Και αν οι πλούσιοι και ισχυροί πελάτες τής προσέφεραν κάποια προστασία, συνήθως κατάφερνε να μένει μακριά από μπελάδες με την αστυνομία, περνώντας κρυφά κουβέντες του κρεβατιού των πασίγνωστων επισκεπτών της στις γαλλικές αρχές.

Η Γκρουντέ, δεύτερη κόρη μιας τυπικής οικογένειας από τη γαλλική πόλη Ανζέρ, γεννήθηκε το 1923. Και όταν έφθασε στο Παρίσι, τη δεκαετία του '50, ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα του σεξ. Ωστόσο, είχε τις φιλοδοξίες της και, ως το τέλος της δεκαετίας, είχε επανεφεύρει και προβάλει τον εαυτό της ως παιδί αστικής οικογένειας και μέλος της Αντίστασης, είχε υιοθετήσει το ψευδώνυμο Μαντάμ Κλοντ και είχε λανσάρει έναν οίκο ανοχής αποκλειστικά για πλούσιους και διάσημους. Κι έτσι, από τον αριθμό 32 της οδού Boulainvilliers στο 16ο διάμερισμα του Παρισιού – μιας από τις πιο ακριβές περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας - στόχευσε στην ανώτερη οικονομική τάξη.

Όμως, κατά τη δεκαετία του '70, η άφιξη του κεντροδεξιού προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν, έφερε την εκδίωξη των οίκων ανοχής και έτσι ήρθε η αρχή του τέλους της πορείας της Μαντάμ Κλοντ. Η οποία, κυνηγημένη από τη γαλλική εφορία για 11 εκατομμύρια φράνκα, (περίπου 6,6 εκατομμύρια ευρώ ή 4,9 εκατομμύρια δολάρια) σε απλήρωτους φόρους, ταξίδεψε στις ΗΠΑ και επέστρεψε το 1986 όπου πέρασε τέσσερις μήνες στη φυλακή.

Αυτή ήταν και η πρώτη «σύγκρουση» της Γκρουντέ με το νόμο. Βγαίνοντας από τη φυλακή, προσπάθησε να στήσει ξανά ένα δίκτυο νέων γυναικών, που οδήγησε σε άλλη μια δίωξη για πορνεία και άλλη μια καταδίκη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια του γνωστότερου οίκου ανοχής της Γαλλίας υπήρξε το θέμα μιας σειράς γαλλικών ταινιών, μεταξύ των οποίων και της ταινίας «Μαντάμ Κλοντ» του Ζιστ Ζακέν, του ανθρώπου που σκηνοθέτησε και το φιλμ «Εμμανούελλα» το 1974.

Η Φρανσουάζ Φαμπιάν, που έπαιξε την Κλοντ στη ταινία, δήλωσε στο περιοδικό Le Point: «Με εξέπληξε η κυνική ματιά της πάνω στο σεξ μεταξύ ανδρών και γυναικών. Για εκείνη, οι άνδρες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα πορτοφόλι. Είχα, βέβαια, την αίσθηση ότι υπήρχε ένας κρυφός πόνος πίσω από τα λόγια της. Και θυμάμαι να απαγορεύει στα κορίτσια της να φορούν μαύρα εσώρουχα. Όλες τους έπρεπε να φορούν λευκά».

Το 1992, η Φερνάντ Γκρουντέ παρήγαγε και πρόβαλε ένα βίντεο με θέμα «Πώς να γοητεύσετε έναν άνδρα, σύμφωνα με την Μαντάμ Κλόντ». Τι συμβουλή έδινε, μεταξύ άλλων; «Ποτέ μην κάνετε σεξ από το πρώτο ραντεβού».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η θρυλική Μαντάμ Κλοντ τα πέρασε απομονωμένη στη Γαλλική Ριβιέρα, όπου πέθανε χθες σε ηλικία 92 ετών.

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.