Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, που αυτή την περίοδο ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη,  βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό και, αρκετές μέρες μετά, αφηγήθηκε τη δύσκολη εμπειρία του, την οποία χαρακτήρισε μια «περιπέτεια μοναξιάς». Όλα άρχισαν, όπως είπε, από ένα βράδυ που δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου γιατί υπέφερε από δύσπνοια και βήχα. «Όταν πήγα στον καθρέφτη και είδα τα μάτια μου, εκεί υποψιάστηκα. Ήταν κατακόκκινα, θολά. Πάω να κάνω το τεστ. Μετά από 4,5-5 ώρες με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε, δυστυχώς, είστε θετικός».

Η σύζυγός του ήταν αρνητική στο τεστ, οπότε έπρεπε να φύγει από το σπίτι. Ο Κωστίδης της σημείωσε όλα τα τηλέφωνα της εργασίας του, αν χρειαζόταν κάτι, και οδηγίες σε περίπτωση που έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο, «γιατί δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί ο κορονοϊός. Στην αρχή ένιωσα πάρα πολύ φόβο. Έχω πάει στον πόλεμο, στη Συρία, στο Ιράκ, τέτοιο φόβο δεν αισθάνθηκα».

«Όταν πήγα στον καθρέφτη και είδα τα μάτια μου, εκεί υποψιάστηκα. Ήταν κατακόκκινα, θολά»

Το πιο τρομακτικό ήταν ότι δεν ήξερε πώς θα εξελιχθεί, καθώς κάποιοι γνωστοί του το είχαν περάσει σαν γρίπη, ενώ άλλοι είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο. Του έδινε κουράγιο, ωστόσο, η επικοινωνία με φίλους του, με τους οποίους αντάλλασσε «κυρίως μηνύματα, τηλεφωνικά δεν μπορούσα και πολύ κουραζόμουν».

Στόχος του είναι τώρα, όταν ολοκληρωθεί η καραντίνα, να κάνει ακτινογραφίες, γιατί υποφέρει ακόμα από ενοχλήσεις.

Τι θα έλεγε όμως σε όσους δεν πιστεύουν στον κορονοϊό; «Υπάρχει αυτός ο ιός, θα το καταλάβετε μόλις την πατήσετε. Επτά μήνες είμαι εδώ, πρόσεχα όσο περισσότερο μπορούσα. Έκανα και την προηγούμενη εβδομάδα το τεστ και είχε βγει αρνητικό. Είναι περιπέτεια μοναξιάς. Έχουμε συνηθίσει από μικρά παιδιά όταν αρρωσταίνουμε να έχουμε τη μητέρα μας δίπλα μας, αργότερα τη σύζυγό μας, την οικογένειά μας. Εδώ υποχρεώνεσαι να είσαι μόνος σου».

Δείτε τον Μανώλη Κωστίδη να μιλάει για την περιπέτειά του:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex 
 

TAGS