Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Τζορτζ Φλοίντ από αστυνομικό στη Μινεάπολή. Μία ολόκληρη πολιτεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή τυλιγμένη στις φλόγες σε ένα τεράστιο κύμα εξεγέρσεων κατά της βίας, με τους πολίτες να είναι πιο οργισμένοι από κάθε άλλη φορά. 

Οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλες πολιτείες της χώρας όπου είδαμε να συμβαίνουν βαθιά συγκινητικά πράγματα όπως η στιγμή κατά την οποία οι λευκοί δημιουργούν με τα σώματα τους έναν ανθρώπινο, προστατευτικό κλοιό ανάμεσα στους μαύρους και τις δυνάμεις της αστυνομίας, στέλνοντας το πιο ισχυρό μήνυμα αγάπης, ισότητας και αλληλεγγύης. 

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα μετά από ορισμένες εξοργιστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αντί να κινήσει άμεσες διαδικασίες ώστε να συληφθεί ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Φλόιντ (η σύλληψη του άργησε χαρακτηριστικά να γίνει) έκανε tweets, αποκαλώντας τους διαδηλωτές κακοποιούς και δικαιολογώντας την άγρια προσπάθεια καταστολής των εξεγέρσεων.  «Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί,» έγραψε στο Twitter. 

Σε έξαλλη κατάσταση η τραγουδίστρια Tέιλορ Σουίφτ, ένα διάσημο πρόσωπο που δεν παίρνει ποτέ θέση για πολιτικά ζητήματα, σχολίασε τις κινήσεις Τραμπ μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Twitter, παρακινώντας τα 86 εκατομμύρια ακολούθους της να στείλουν τον π ρόεδρο των Η.Π.Α. σπίτι του: «Αφού πυροδοτείς τις πυρκαγιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού σε ολόκληρη την προεδρία σου, έχεις το θράσος να προσποιείσαι ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσεις με βία; Δεν θα σε καταψηφίσουμε όλοι τον Νοέμβριο».

Δείτε το Τweet της τραγουδίστριας.

Σε παλαιότερη συνέντευξη της η Τείλορ Σουίφτ είχε εκφράσει ξανά την απογοήτευση της για την κατάσταση στην Αμερική, υπονοώντας ότι η χώρα έχει πάψει να έχει δημοκρατικό πολίτευμα. «Είμαστε δημοκρατία - τουλάχιστον, υποτίθεται ότι είμαστε - όπου επιτρέπεται να διαφωνούμε και αμφισβητούμε στη δημόσια συζήτηση. Πιστεύω πραγματικά ότι (ο Τραμπ) πιστεύει ότι έχουμε απολυταρχία», είχε δηλώσει.

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS