Η πανδημία του κορονοϊού με όλες τις δραματικές εξελίξεις που έχει προκαλέσει σαν ντόμινο σε όλα τα κράτη του πλανήτη έχει φέρει κάτι ακόμα. Κάτι αδιαπραγμάτευτο που για τον καθένα από εμάς ερμηνεύεται αρκετά διαφορετικά. Την ριζική αλλαγή του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και εμείς παραμένουμε μάρτυρες αυτής της τεράστιας αλλαγής, παρόντες σε ένα κομβικό σημείο για την ανθρωπότητα. 

Τα ταξίδια δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως τα ξέραμε, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις εξόδους με φίλους δεν θυμίζουν σε πολλά το παρελθόν, ένα βράδυ στο θέατρο ή το σινεμά δε μοιάζει πια με αυτό που έμοιαζε κάποτε. Το ίδιο ισχύει και για τις μουσικές συναυλίες, έναν τομέα που χτυπήθηκε σοβαρά από την έξαρση της πανδημίας αφού όλα τα προγραμματισμένα σόου ακυρώθηκαν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τότε η έννοια του μουσικού λάιβ επιστρέφει δειλά-δειλά και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία, βρήκαν ήδη τον τρόπο να τηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για να αποφύγουν την εξάπλωση του ιού.

Σε αυτή τη λογική  δημιουργήθηκε το Virgin Money Unity Arena στο Gosforth Park, του Newcastle, σε μία μεγάλη καταπράσινη περιοχή που περιλαμβάνει διάφορους χώρους, όπως το Newcastle Racecourse, το Britannia Hotel, μερικά γήπεδα γκολφ, έναν κήπο, ένα ποδοσφαιρικό κέντρο και τώρα το νέο στάδιο για συναυλίες με την τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.  

Ο συναυλιακός χώρος εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης. Κάθε ένας μπορεί να «φιλοξενεί» έως 5 άτομα. Ο μέγιστον αριθμός που μπορεί να παρακολουθήσει μία συναυλία είναι 2.500. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ο χώρος είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο ή με ποδήλατο ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με λεωφορείο ή με τα πόδια ούτε και η δυνατότητα διανυκτέρευσης.  

Στο εισιτήριο αναγράφεται η συγκεκριμένη ώρα άφιξης και η ακριβής «αρένα» όπου καθοδηγούνται οι παρευρισκόμενοι από τους διοργανωτές κατά την άφιξή τους, προκειμένου να περιοριστούν οι εικόνες συνωστισμού. 

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο όσοι παραβρίσκονται δεν θα μπορούν να μπουν ξανά στον συναυλιακό χώρο, στην περίπτωση που χρειαστεί να βγουν.  

Κάθε «αρένα» μπορεί επίσης να διαθέτει καρέκλες ενώ υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα παραγγελίας φαγητού και ποτού, προκειμένου να μην περιμένει κανείς σε ουρά.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS