ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έτσι θα είναι οι συναυλίες του μέλλοντος: Στο πρώτο λάιβ με πλήρη, κοινωνική απόσταση στη Βρετανία

Στην Αγγλία βρήκαν ήδη τον τρόπο να τηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για να αποφύγουν την εξάπλωση του ιού.

Έτσι θα είναι οι συναυλίες του μέλλοντος: Στο πρώτο λάιβ με πλήρη, κοινωνική απόσταση στη Βρετανία

Η πανδημία του κορονοϊού με όλες τις δραματικές εξελίξεις που έχει προκαλέσει σαν ντόμινο σε όλα τα κράτη του πλανήτη έχει φέρει κάτι ακόμα. Κάτι αδιαπραγμάτευτο που για τον καθένα από εμάς ερμηνεύεται αρκετά διαφορετικά. Την ριζική αλλαγή του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και εμείς παραμένουμε μάρτυρες αυτής της τεράστιας αλλαγής, παρόντες σε ένα κομβικό σημείο για την ανθρωπότητα.

Τα ταξίδια δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως τα ξέραμε, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις εξόδους με φίλους δεν θυμίζουν σε πολλά το παρελθόν, ένα βράδυ στο θέατρο ή το σινεμά δε μοιάζει πια με αυτό που έμοιαζε κάποτε. Το ίδιο ισχύει και για τις μουσικές συναυλίες, έναν τομέα που χτυπήθηκε σοβαρά από την έξαρση της πανδημίας αφού όλα τα προγραμματισμένα σόου ακυρώθηκαν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τότε η έννοια του μουσικού λάιβ επιστρέφει δειλά-δειλά και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία, βρήκαν ήδη τον τρόπο να τηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για να αποφύγουν την εξάπλωση του ιού.

Σε αυτή τη λογική δημιουργήθηκε το Virgin Money Unity Arena στο Gosforth Park, του Newcastle, σε μία μεγάλη καταπράσινη περιοχή που περιλαμβάνει διάφορους χώρους, όπως το Newcastle Racecourse, το Britannia Hotel, μερικά γήπεδα γκολφ, έναν κήπο, ένα ποδοσφαιρικό κέντρο και τώρα το νέο στάδιο για συναυλίες με την τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

Ο συναυλιακός χώρος εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης. Κάθε ένας μπορεί να «φιλοξενεί» έως 5 άτομα. Ο μέγιστον αριθμός που μπορεί να παρακολουθήσει μία συναυλία είναι 2.500.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο ή με ποδήλατο ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με λεωφορείο ή με τα πόδια ούτε και η δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Στο εισιτήριο αναγράφεται η συγκεκριμένη ώρα άφιξης και η ακριβής «αρένα» όπου καθοδηγούνται οι παρευρισκόμενοι από τους διοργανωτές κατά την άφιξή τους, προκειμένου να περιοριστούν οι εικόνες συνωστισμού.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο όσοι παραβρίσκονται δεν θα μπορούν να μπουν ξανά στον συναυλιακό χώρο, στην περίπτωση που χρειαστεί να βγουν.

Κάθε «αρένα» μπορεί επίσης να διαθέτει καρέκλες ενώ υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα παραγγελίας φαγητού και ποτού, προκειμένου να μην περιμένει κανείς σε ουρά.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.