Μήπως είναι αυτό το μέλλον της παγκόσμιας εστίασης: Μετά τις οργανωμένες παραλίες σε Ιταλία και Ελλάδα, οι οποίες ετοιμάζονται να τοποθετήσουν πλεξιγκλάς γύρω από ομπρέλες και ξαπλώστρες, στην Ολλανδία οι υπεύθυνοι ενός μεγάλου εστιατορίου αποφάσισαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο προκειμένου να κρατήσουν ασφαλείς τους πελάτες τους εν μέσω πανδημίας. Και σίγουρα να τους πείσουν το κοινό να τους εμπιστευτεί την επόμενη φορά που θα αποφασίσει να βγει για φαγητό.

Το εστιατόριο ETEN, το οποίο ανήκει στο κέντρο τεχνών Mediamatic, τοποθέτησε μικρούς, γυάλινους θαλάμους χωρητικότητας δύο ή τριών ατόμων γύρω από τα τραπέζια. Όσο για τους σερβιτότους, φοράνε γάντια και προστατευτικές ασπίδες προσώπου και χρησιμοποιούν μια μακριά σανίδα για να μεταφέρουν τα πιάτα στις γυάλινες αυτές καμπίνες εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σωματική επαφή με τους πελάτες.

Παρότι η ιδέα αυτή προς το παρόν δοκιμάζεται μόνο σε πελάτες που είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και σε φίλους, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου δηλώνουν πως η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική με το δείπνο υπό το φως κεριών και με θέα στην θάλασσα.

Οι ιδιοκτήτες το βάφτισαν «Serres Séparées» (σε ελεύθερη μετάφραση 'θερμοκήπια σεπαρέ' ), επειδή όπως υποστηρίζουν στα γαλλικά είναι πιο εύηχο.

«Μαθαίνουμε τώρα ξανά πώς να καθαρίζουμε, να σερβίρουμε, να παίρνουμε τα άδεια πιάτα με έναν κομψό τρόπο, ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ακόμη ότι τον περιποιούμαστε», λέει ο Βίλεμ Βελτχόβεν της Mediamatic.

Τα ολλανδικά εστιατόρια είναι κλειστά για το κοινό και θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον τις 19 Μαΐου, παρότι οι κουζίνες τους μπορούν να λειτουργούν για takeaway.

Η ένωση εστιατορίων της χώρας, η KNH, έχει ανακοινώσει ότι ακόμη και αν επιτραπεί στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι με λιγότερους πελάτες και λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν οικονομική πανωλεθρία αν διατηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS