ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Estée Lauder: 25 χρόνια εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού

Ξεκίνησε ως όραμα κι έγινε τροχοπέδη στην εξάπλωση του καρκίνου του μαστού. Οι άνθρωποι πίσω από την εκστρατεία καταπολέμησής του τίμησαν τους υποστηρικτές της.

Estée Lauder: 25 χρόνια εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού

Ήταν πριν από 2,5 δεκαετίες όταν η Evelyn Lauder διαπίστωσε ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες πέθαιναν από τον καρκίνο του μαστού και κανένας δεν μιλούσε γι' αυτό. Προβληματισμένη από την έλλειψη της επίγνωσης, της χρηματοδότησης αλλά και των πόρων που απαιτούνται για να ξεπεραστεί αυτή η ασθένεια, αποφάσισε να κάνει κάτι. Συν -δημιούργησε τη ροζ κορδέλα. Κι αυτό αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στην πορεία της ασθένειας και σημείο αφετηρίας ενός κινήματος που έφερε κοντά ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου σ' ενα κοινό αγώνα στην εξέλειψη του καρκίνου του μαστού.

Estée Lauder: 25 χρόνια εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού
Pink Ribbon

Από τότε μέχρι σήμερα, μέσω της υποστήριξης της Estee Lauder στη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, της εκπαίδευσης και των ιατρικών υπηρεσιών, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει - φυσικά προς το καλύτερο. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας έρευνας, της εκπαίδευσης και των ιατρικών υπηρεσιών. 150 εκατομμύρια ροζ κορδέλες έχουν διανεμηθεί παγκοσμίως μέσω των stand ομορφιάς των μαρκών της εταιρίας παγκοσμίως.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης: Η ομάδα της Estee Lauder και της Darphin

Κι ως προς την ίδια την ασθένεια, τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν κατά 38% τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τα ποσοστά επιβίωσης των τελευταίων πέντε ετών είναι μεγαλύτερα από 90% όταν ο καρκίνος του μαστού διαγιγνώσκεται εγκαίρως. Οι θεραπείες προσαρμόζονται στον τύπο καρκίνου του μαστού ενός ατόμου, επειδή τώρα γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια ασθένεια, αλλά πολλοί διαφορετικοί τύποι ασθένειας Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι τόσο επεμβατική, και σήμερα οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε αφαίρεση όγκου και όχι σε πλήρη αφαίρεση του μαστού (μαστεκτομή).

Έλλη Στάη, Πελίνα Θεμελή της Estee Lauder Hellas

Πως να μην αποτελέσουν όλα αυτά ευκαιρία για γιορτή; H Estee Lauder Hellas αποφάσισε να διoργανώσει ένα ευχαριστήριο γεύμα - Οκτώβριος γαρ έρχεται, ο μήνας αφιερωμένος στη ροζ κορδέλα - στη Μεγάλη Βρετανία για να τιμήσει όλους όσους συνέβαλαν στη διάδοση του μηνύματος της ροζ κορδέλας.

Η Ελένη Μενεγάκη, Πρέσβειρα της Εκστρατείας, με τον σχεδιαστή, Δούκα Χατζηδούκα και τις Πελίνα Θεμελή και Κατερίνα Γκαμηλιάρη

Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση η διευθύντρια της Estee Lauder και Tom Ford Balkans, Κατερίνα Γκαμηλιάρη, μαζί με τη διευθύντρια PR και digital communication, Μάρσια Χατζηγεωργίου, έκαναν μια συγκινητική αναδριομή της καμπάνιας και των σχετικών δράσεων ευχαριστώντας όλες τις προσωπικότητες και τα media που συμμετείχαν στις εκστρατείες του ροζ βραχιολιού.

Κατερίνα Λέχου, Κατερίνα Γκαμηλιάρη, Τζένη Μπαλατσινού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το νέο βραχιόλι της εταιρείας, ενώ ακακοινώθηκε το σημείο - ορόσημο της Ελλάδας που θα συμμετέχει στην στην Παγκόσμια πρωτοβουλία Φωταγώγησης Σημείων - Οροσήμων ανά τον κόσμο που δεν είναι άλλο από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η φωταγώγηση θα γίνει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. Ας είμαστε όλοι εκεί.

Η Κατερίνα Γκαμηλιάρη, διευθύντρια της Estee Lauder Balkans παρουσιάζει τις δράσεις της εκστρατείας.

Άποψη του χώρου που φιλοξένησε την εκδήλωση

Δείτε το νέο βίντεο της εκστρατείας με τη Λιζ Χάρλεϊ:

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.