ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εσείς θα τολμούσατε να επισκεφθείτε αυτό το μέρος εάν μαθαίνατε την ανατριχιαστική ιστορία του;

Υπάρχουν κάποια μέρη στον πλανήτη, τα οποία μπορούν να σε κάνουν να ανατριχιάσεις. Και όχι τυχαία.

Εσείς θα τολμούσατε να επισκεφθείτε αυτό το μέρος εάν μαθαίνατε την ανατριχιαστική ιστορία του;

Στοιχειωμένοι πύργοι, εγκαταλελειμμένα σπίτια, ακατοίκητα κάστρα, καταραμένα φρούρια και σκοτεινά δάση συνθέτουν ένα αληθινό σκηνικό τρόμου. Σκηνικό που πολλές φορές το έχουμε δει ως θεατές στα πιο γνωστά θρίλερ και μας έχει προκαλέσει εφιάλτες τη νύχτα.

Μέρη που αποτελούν πόλο έλξης των απανταχού κυνηγών φαντασμάτων και φανατικών του τρόμου, καθώς "συνοδεύονται” από τρομακτικούς θρύλους και φρικιαστικά περιστατικά. Τοποθεσίες, που κάνουν ακόμα και τους πιο ορθολογιστές να ανατριχιάσουν, που μόνο οι θαρραλέοι τολμούν να επισκεφθούν και φεύγοντας από εκεί έχουν να διηγηθούν ιστορίες φρίκης και να μοιραστούν εμπειρίες μεταφυσικής δραστηριότητας. Εξάλλου, είναι γεγονός ότι τα μυστήρια πάντα μαγνητίζουν τους ανθρώπους με έναν ανεξήγητο τρόπο.



1. 1140 Royal Street, Νέα Ορλεάνη, Αμερική

Εσείς θα τολμούσατε να επισκεφθείτε αυτό το μέρος εάν μαθαίνατε την ανατριχιαστική ιστορία του;


Η έπαυλη στην French Quarter της Νέας Ορλεάνης ήταν κάποτε κατοικία της κοσμικής κυρίας Ντελφίν Λαλαουρί. Αποδείχτηκε όμως καταραμένη, καθώς έχει συνδεθεί με την πιο ανατριχιαστική ιστορία στα χρονικά της πόλης.

Από το 1832, το ζεύγος Λαλαουρί ζούσε μες την πολυτέλεια στην οικία της 1140 Royal Street. Η κυρία της καλής κοινωνίας και ο σύζυγός της είχαν μαύρους σκλάβους, που τους υπηρετούσαν, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν τους συμπεριφέρονταν με τον καλύτερο τρόπο. Γείτονες έκαναν λόγο για ουρλιαχτά που ακούγονταν μες το βράδυ και για υπηρέτες που εξαφανίζονταν ξαφνικά, λες και τους κατάπιε η γη. Εκ των υστέρων, αποδείχτηκε ότι το σπίτι είχε μετατραπεί σε ένα πραγματικό κολαστήριο. Όταν μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην έπαυλη με αποτέλεσμα αυτή να καταστραφεί το 1834, τότε ήταν και η στιγμή που βγήκε στο φως όλη η αλήθεια για την κακοποίηση των σκλάβων από τους επιφανείς ιδιοκτήτες.

Στη σοφίτα υπήρχε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα βασανιστηρίων με πάρα πολλούς Αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι σε κελιά ή δεμένοι σε αυτοσχέδια χειρουργικά τραπέζια. Ανθρώπινα μέλη λέγεται πως ήταν διαμελισμένα στο χώρο και κάποια από αυτά ήταν τοποθετημένα σε κουβάδες. Δυστυχώς, οι Λαλαουρί πρόλαβαν να τραπούν σε φυγή πολύ πριν έρθει η αστυνομία να τους συλλάβει.

Από τότε όσοι έχουν τολμήσει να μπουν στην έπαυλη, κάνουν λόγο για την ύπαρξη φαντασμάτων και συγκεκριμένα για το πνεύμα ενός μαύρου σκλάβου δεμένου με αλυσίδες και ενός κακοποιημένου κοριτσιού που φέρει πληγές από το μαστίγιο της Μαντάμ Λαλαουρί.


2. Φρενοκομείο Waverly Hills, ΗΠΑ

Στις αρχές του 20ου αιώνα, το οίκημα Waverly στο Kentucky των ΗΠΑ λειτούργησε αρχικά ως νοσοκομείο για ασθενείς που υπέφεραν από φυματίωση. Τη δεκαετία του 1960 μετατράπηκε σε ψυχιατρείο, όμως ύστερα από κάποια χρόνια και μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες κακοποίησης ασθενών, αναγκάστηκαν να του βάλουν λουκέτο. Το προσωπικό του μάλιστα χρησιμοποιούσε ένα σιδηροδρομικό σύστημα, το επονομαζόμενο "Τούνελ του Θανάτου" για να μεταφέρει με σχετική ευκολία τα πτώματα στο υπόγειο του κτιρίου.

Στους αστικούς μύθους γύρω από την αμερικανική αυτή ψυχιατρική κλινική συμπεριλαμβάνονται ιστορίες ασθενών που υπέστησαν λοβοτομή και υποβλήθηκαν σε καταναγκαστικές αμβλώσεις, ενώ άλλες κάνουν λόγο για βιασμούς γυναικών από το ιατρικό προσωπικό. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη των ΗΠΑ, με μαρτυρίες για παράξενους θορύβους, ανθρωπόμορφες σκιές και φώτα που τρεμοπαίζουν.

3. Αοκιγκαχάρα, Ιαπωνία

Το περίφημο δάσος Αοκιγκαχάρα με την εξαιρετικά πυκνή βλάστηση βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Φούτζι. Σε κάποια σημεία η πυκνότητα των δέντρων είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει στο φως της ημέρας να περάσει. Έχει γίνει γνωστό ως το πιο ιδανικό μέρος για αυτοκτονίες μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς συχνά οι αρχές επισκέπτονται το δάσος μόνο και μόνο για να καθαρίσουν το μέρος από τα πτώματα. Κατά μέσο όρο, 30 άνθρωποι αφαιρούν τη ζωή τους ετησίως κάτω από το πυκνό φύλλωμα, με το πρόσφατο ετήσιο ρεκόρ να αγγίζει τα 100 άτομα το 2010. Οι ντόπιοι μάλιστα συμμετέχουν οικειοθελώς σε μία μακάβρια ετήσια αναζήτηση πτωμάτων, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλέξουν τις σορούς.

Η φήμη του μέρους εξαπλώθηκε χάρη στο μυθιστόρημα του 1960, 'Nami no Tō' του Seichō Matsumoto, όπου η ιστορία του τελειώνει με τους δύο εραστές να αυτοκτονούν στο αειθαλές δάσος. Ωστόσο, πριν από αυτό λέγεται ότι στο ίδιο σημείο εφαρμοζόταν η αρχαία παράδοση του Ουμπασάτε, που ήθελε συγγενείς να αφήνουν τα άρρωστα μέλη της οικογενείας τους αβοήθητα εκεί, να πεθάνουν από την πείνα. Τα πνεύματα των θυμάτων της πρακτικής αυτής πιστεύεται πως έχουν στοιχειώσει το δάσος και επηρεάζουν τους ήδη απελπισμένους που καταφεύγουν σε αυτό το μέρος, οδηγώντας τους τελικά στην αυτοχειρία.

4. East State Penitentiary, Φιλαδέλφεια, Πενσιλβανία

Το East State Penitentiary υπήρξε φυλακή τον 19ο αιώνα για τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Αμερικής, με δρακόντεια μέτρα φύλαξης, καθώς πολλοί από αυτούς τοποθετούνταν σε δωμάτια πλήρους απομόνωσης. Το σωφρονιστικό προσωπικό τιμωρούσε τους φυλακισμένους με φρικτά βασανιστήρια. Οι πιο συνηθισμένες τιμωρίες ήταν το ξύπνημα με παγωμένο νερό, ο ύπνος στο κρύο και ο άγριος ξυλοδαρμός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κρατούμενοι άκουγαν κραυγές, κλάματα και παράξενους ψιθύρους να προέρχονται από τους τοίχους της φυλακής, ενώ ο διαβόητος μαφιόζος Αλ Καπόνε έχει δηλώσει ότι το φάντασμα ενός εκ των θυμάτων του τον είχε στοιχειώσει.

Άλλοι πάλι αναφέρουν πως έχουν δει στους διαδρόμους του, φαντάσματα ανθρώπων που εκτελέστηκαν να κατευθύνονται προς την αίθουσα εκτελέσεων.



5. Φρούριο Μπανγκάρ, Ρατζαστάν, Ινδία

Σύμφωνα με το θρύλο ένας μάγος επιχείρησε να παραπλανήσει την πριγκίπισσα του Μπανγκάρ και να την κάνει να τον ερωτευτεί. Αυτή όμως, όταν κατάλαβε τις σκοτεινές του προθέσεις, άρπαξε το μπουκάλι με το φίλτρο και το έριξε σε έναν ογκόλιθο, που κύλισε και έπεσε πάνω του. Ο μάγος λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, καταράστηκε το φρούριο και ολόκληρο το χωριό, σε απόλυτη καταστροφή. Λίγο αργότερα η αυτοκρατορία των Μουγκάλ έκανε επιδρομή και σκότωσε όλους όσους βρίσκονταν μέσα στο φρούριο και το χωριό ερήμωσε. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ντόπιων, οι ψυχές τόσο της πριγκίπισσας όσο και των υπολοίπων παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένες στο καταραμένο φρούριο. Μάλιστα, η αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής έχει απαγορεύσει την είσοδο μετά τη δύση του ήλιου.



6. Το κρουαζιερόπλοιο RMS Queen Mary, Καλιφόρνια

Το περίφημο υπερωκεάνιο RMS Queen Mary φιλοξένησε διασημότητες, αξιωματούχους και κυβερνητικούς. Μεταξύ των επιφανών επιβατών που μετέφερε ήταν ο Γουίνστον Τσόρτσιλ και η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια. Το πλοίο χρησιμοποιήθηκε και για τη μεταφορά των στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, όπου κάθε 7 λεπτά άφηνε την πνοή του και ένας στρατιώτης. Το 1942 το πλοίο συγκρούστηκε με ένα άλλο και το έκοψε στη μέση, αφήνοντας πίσω του 300 νεκρούς. Το 1968 αποσύρθηκε και αγκυροβόλησε μόνιμα στο Long Beach της Καλιφόρνια, όπου λειτουργεί ως μουσείο και τουριστική ατραξιόν από το 1971.

Ο μύθος λέει ότι το φάντασμα ενός άρρωστου επιβάτη που δολοφονήθηκε πάνω στο πλοίο, γνωστό και ως "φάντασμα Grey", επιτίθεται στους επιβάτες και τους χτυπά, αφήνοντας σημάδια από χαστούκια και μώλωπες στο σώμα τους.

Μάλιστα συγκαταλέγεται και στα μέρη με μεγάλη παραφυσική δραστηριότητα, καθώς ο κυνηγός φαντασμάτων Πίτερ Τζέιμς έχει αναγνωρίσει στα καταστρώματά του, την οντότητα ενός άντρα που τον συνέντριψε η πόρτα 13 στο μηχανοστάσιο, μίας γυναίκας ντυμένης με μαγιό του 1930 να περιφέρεται στην πισίνα του πλοίου, χορευτές φαντάσματα και μια μυστηριώδη μουσική να ακούγεται από το σαλόνι της Πρώτης Θέσης.

7. Château de Brissac, Γαλλία

Αυτό το μεγαλοπρεπές οικοδόμημα βρίσκεται στην επαρχία του Anjou στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με το κάστρο των παραμυθιών. Τελικά όμως το κάστρο δεν είναι και τόσο παραμυθένιο, καθώς μια διπλή δολοφονία που συνέβη τον 15ο αιώνα, έμελλε να το στοιχειώσει για πάντα. Ένα ζευγάρι δολοφονήθηκε από τον άνδρα της Charlotte de Breze. Από τότε ένα φάντασμα που ονομάζεται la Dame Verte, δηλαδή "Πράσινη κυρία" περιφέρεται στους άδειους του διαδρόμους και έρχεται αντιμέτωπο με τους επισκέπτες του.


8. Το κάστρο Houska, Τσεχία

Ο μύθος λέει πως το κάστρο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Πράγα, καλύπτει έναν λάκκο χωρίς πάτο και αποτελεί το πέρασμα στην κόλαση. Το 13ο αιώνα ο βασιλιάς Ottokar ΙΙ της Βοημίας προσέφερε χάρη σε όποιον καταδικασμένο κρατούμενο ήταν διατεθειμένος να κατέβει στο λάκκο και να περιγράψει ακριβώς αυτό που αντίκρισε. Ο πρώτος κρατούμενος που τόλμησε να το κάνει, άντεξε μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει σε ουρλιαχτά. Όταν τον τράβηξαν πάνω, συνειδητοποίησαν ότι τα μαλλιά του είχαν ασπρίσει και έμοιαζε να έχει γεράσει κατά 30 χρόνια. Μάλιστα, έλεγε ασυναρτησίες για φτερωτά ανθρωπόμορφα πλάσματα που πετούσαν μέσα στο σκοτάδι.

Φημολογείται ότι ο Χίτλερ πίστεψε την τρομακτική αυτή ιστορία και έστειλε μια ομάδα ειδικών επιστημόνων για να διερευνήσει το χώρο.

9. Monte Cristo Homestead, Αυστραλία

Χτισμένο το 1885 πάνω σε ένα λόφο, εκ πρώτης όψεως είναι ένα όμορφο διώροφο βικτοριανό αρχοντικό με θέα την πόλη. Παρόλο που θεωρείται μια από τις ιστορικές επαύλεις στο New South Wales της Αυστραλίας, οι επισκέπτες του κάνουν λόγο για απόκοσμες μορφές, παράξενα φώτα, αόρατα πεδία δυνάμεως, ήχους φαντασμάτων και ακρωτηριασμένα ζώα. Όλα αυτά αποδίδονται σε διάφορα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά το παρελθόν, όπως η δολοφονία ενός επιστάτη το 1961 και η φυλάκιση ενός ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου για αρκετά χρόνια σε ένα από τα δωμάτια. Μερικά άλλα εγκλήματα που έχουν λάβει χώρα εκεί είναι ο θάνατος μιας εγκυμονούσας καμαριέρας και ενός μικρού παιδιού που ο ιδιοκτήτης της οικείας τού έβαλε φωτιά και το έκαψε ζωντανό. Από τότε, το σπίτι έχει σφραγιστεί και απαγορεύεται η είσοδος σε αυτό.

10. Το αρχαίο Ram Inn, Αγγλία

Πρόκειται για μια pub-πανδοχείο που κατακλύζεται από τους λάτρεις του μεταφυσικού, καθώς έχει χτιστεί πάνω από ένα αρχαίο παγανιστικό νεκροταφείο και ακριβώς από κάτω του έχουν βρεθεί αρκετοί σκελετοί μικρών παιδιών, γεγονός που ενισχύει την ύπαρξη μεταφυσικής δραστηριότητας. Ο ιδιοκτήτης του υποστηρίζει ότι έχει γίνει μάρτυρας μιας αόρατης δύναμης, που τον κλείδωσε σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Όταν επιχείρησε να ξεφύγει, κάτι τον τράβηξε πάλι πίσω σε αυτό.

Το αρχαίο Ram Inn είναι το πιο καταραμένο σπίτι της Μ. Βρετανίας και θα το συναντήσετε στο χωριό Wotton-under-Edge, στο Gloucestershire. Χτισμένο το 1145, το εξοχικό σπίτι είναι στοιχειωμένο από ένα δολοφονημένο νεαρό κορίτσι που ονομάζεται Rosie, έναν ιέρεια, και έναν δαίμονα, γνωστό ως εφιάλτη. Τα φαντάσματά του δεν είναι καθόλου φιλικά, μιας και οι επισκέπτες κάνουν λόγο για κρεβάτια που ίπτανται, πίνακες που κόβονται στη μέση, πόρτες και παράθυρα που ανοιγοκλείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, πατώματα που τρίζουν και διάφορες οσμές που αναδύονται χωρίς λόγο και αιτία.

11. Η γέφυρα των κραυγών, Οχάιο

Όσοι τολμηροί αποφάσισαν να διασχίσουν τη συγκεκριμένη γέφυρα άκουγαν τις κραυγές των δεκάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν πως άκουγαν συγκεκριμένα τη φωνή μια γυναίκας που πήδηξε από τη γέφυρα προκειμένου να γλυτώσει από έναν άνδρα που της επιτέθηκε.

Παράλληλα, έχουν γίνει αναφορές για ένα ζευγάρι που αυτοκτόνησε πηδώντας από τη γέφυρα, αλλά και για τα κλάματα ενός βρέφους που το πέταξε η μητέρα του από εκεί ψηλά.

12. Raynham Hall, Νόρφολκ, Αγγλία

Αυτή η αγροικία στην ανατολική Αγγλία είναι το μέρος όπου τραβήχτηκε μία από τις διασημότερες φωτογραφίες φαντασμάτων στην ιστορία. Η εικόνα του 1936 απεικονίζει μία μυστηριώδη λευκή φιγούρα, γνωστή ως 'Little Brown Lady of Raynham' να κατεβαίνει μια ξύλινη σκάλα. Η "καφέ κυρία” πιστεύεται πως είναι η Λάιδη Ντόροθι Γουόλπολ, η γυναίκα του Τσάρλς Τάουνσεντ, του τότε ιδιοκτήτη του αγροτόσπιτου και αδερφή του πρώτου Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας.

Ο μύθος λέει πως ο έξαλλος σύζυγoς την κλείδωσε στο σπίτι, απαγορεύοντάς της να βλέπει τα παιδιά της, όταν διαπίστωσε πως τον απατούσε με τον Λόρδο Γουόρτον. Στο λυκόφως, το πνεύμα της 'Dolly' κάνει την εμφάνισή του στην φτιαγμένη από βελανιδιά σκάλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επισκεπτών.


Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.