Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η Πολίνα Πορίζκοβα, μιλώντας εκτενώς για την προσωπική της ζωή. Το top model και άλλοτε μούσα της Estée Lauder δεν δίστασε να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές του πολυετούς γάμου της με τον τραγουδιστή Ρικ Οκάσεκ, όταν βρέθηκε καλεσμένη στο τελευταίο επεισόδιο του podcast «The Conversation» με την Αμάντα Ντι Καντενέτ. Η Πορίτζκοβα αναπολώντας τον έρωτα της για εκείνον, θυμήθηκε πως γνώρισε τον frontman των «The Cars», ο οποίος βρισκόταν τότε στο απόγειο της φήμης του. Η γνωριμία με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερο της Οκάσεκ σύντομα έγινε φλογερός έρωτας που εξελίχθηκε σε γάμο τριών δεκαετιών.

Η 56χρονη καλλονή ήταν μόλις 19 ετών όταν συνάντησε τον Οκάσεκ στα γυρίσματα του μουσικού βίντεο για την επιτυχία του συγκροτήματος, «Drive», το 1984. Παντρεύτηκαν μόλις πέντε χρόνια αργότερα, όταν εκείνη ήταν 24 και εκείνος 45. «Ερμήνευσα το ενδιαφέρον του ως αγάπη, αλλά για εκείνον, νομίζω ότι ήταν περισσότερο μια εμμονή», ανέφερε αρχικά η Πορίτζκοβα, εξηγώντας στην συνέχεια πως ο σύζυγός της προσπαθούσε διαρκώς να ελέγχει την ζωή της «Είχε εμμονή μαζί μου, και επειδή είχε αυτή την εμμονή, πίστευε πως αυτή είναι η απόλυτη αγάπη του για εμένα. Σαν να μην ήθελε να κάνω τίποτα. Δεν ήθελε να πάω πουθενά. Ήθελε να είμαι μέσα στον κύκλο του ανά πάσα στιγμή. Ήμουν συναισθηματική πάντα μαζί του και το μπέρδεψε αυτό με την αγάπη.»

Φυσικά, ήταν ο πιο σημαντικός άντρας στη ζωή μου, οπότε έκανα τα πάντα όπως ήθελε για πολλά πολλά χρόνια.

 

Όπως παραδέχτηκε το μοντέλο και ηθοποιός στην αρχή θεωρούσε πως εκείνη ήταν το πολυτιμότερο κομμάτι στην ζωή του εκλιπόντος συζύγου της, για αυτό και της έδινε όλη την προσοχή του «Νόμιζα ότι αυτό ήταν η αγάπη, να είσαι το πολύτιμο αντικείμενο που δεν θα αφήσεις από τα μάτια σου. Με πήρε κάτω από τα φτερά του, μου είπε τι να φορέσω, μου είπε τι να κάνω. Συμμορφώθηκα με τις επιθυμίες του γιατί αν δεν το έκανα, θα κινδύνευε να χάσει την αγάπη του και η αγάπη του ήταν πιο σημαντική για μένα από οποιαδήποτε καριέρα ή φίλους.» θυμήθηκε το μοντέλο για τον έμμεσο έλεγχο που προσπαθούσε να της επιβάλει, μεταμφιέζοντας τον πίσω από την αγάπη. «Φυσικά, ήταν ο πιο σημαντικός άντρας στη ζωή μου, οπότε έκανα τα πάντα όπως ήθελε για πολλά πολλά χρόνια. Και όταν δεν το έκανα πια, τότε ήταν που τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν τόσο καλά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η «περιοριστική» αγάπη του Αμερικανού καλλιτέχνη, εμπόδισε την 19χρόνη τότε Πολίνα να εξελιχθεί και να φτάσει τον σύζυγό της «Δεν συνειδητοποίησα για πολύ καιρό ότι όταν είσαι ένα πολύτιμο αγαθό, σε αντίθεση με το πρόσωπο που αγαπάς, δεν αλλάζεις, δεν μπορείς να αναπτυχθείς, δεν μπορείς να αποκτήσεις μεγαλύτερη δύναμη. Είσαι πολύ περιορισμένος στη χρησιμότητά σου. Πρέπει να είσαι το άτομο με το οποίο έχουν εμμονή» είπε, συγκρίνοντας τον εαυτό της με ένα άψυχο αντικείμενο που δεν μπορεί να δράσει σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Το μοντέλο, που γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία, εξήγησε ότι οι ελεγκτικές πτυχές της σχέσης της δεν ταίριαζαν με την ανατροφή της στη Σουηδία, όπου δεν υπήρχε αμφιβολία ότι οι γυναίκες ήταν ίσες με τους άνδρες.

Νιώθω ότι το ήθελα τόσο απεγνωσμένα. Ήθελα τέτοια προσοχή. Ήθελα μια τέτοια αγάπη. Ήθελα όλα όσα μου έδωσε, και μου έδωσε πολλά για πολλά πολλά χρόνια.

 

Ερωτηθείσα για το πώς κατάφερε να παραμείνει για περισσότερα από τριάντα χρόνια σε ένα γάμο τέτοιου είδους, η Πορίζκοβα εξομολογήθηκε ότι είχε ανάγκη την αγάπη. «Νιώθω ότι το ήθελα τόσο απεγνωσμένα. Ήθελα τέτοια προσοχή. Ήθελα μια τέτοια αγάπη. Ήθελα όλα όσα μου έδωσε, και μου έδωσε πολλά για πολλά πολλά χρόνια», εξήγησε. «Υπήρχε ένα μέρος της ζωής μου όπου δεν κατάφερα να κάνω τις ταινίες που ήθελα να κάνω και δεν κατάφερα να κάνω την καριέρα που ήθελα, αλλά τότε είχα το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για εμένα, την αγάπη του».

Παρά τις δυσκολίες που είχε ο χαρακτήρας του, το μοντέλο παραδέχτηκε πως ο Ρικ Οκάσεκ υπήρξε καλός πατέρας για τους γιούς που απέκτησαν μαζί, τον 28χρόνο Τζόναθαν και τον 23χρόνο Όλιβερ, κάτι που όπως εξήγησε δεν έκανε με τα υπόλοιπα παιδιά του. «Όταν αποκτήσαμε παιδιά, είχε ήδη τέσσερα, και ίσως δεν έκανε την καλύτερη δουλειά στην ανατροφή αυτών των τεσσάρων. Και νομίζω ότι όταν αποκτήσαμε τα δικά μας παιδιά ένιωθε σαν να ήταν η προέκτασή του και η προέκτασή μου, και ως εκ τούτου αυτά ήταν τα παιδιά με τα οποία τα κατάφερε πολύ καλύτερα.» τόνισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Πολίνα Πορίζκοβα εξήγησε ότι χώρισε από τον Οκάσεκ μόνο επειδή δεν μπορούσε «να αντιμετωπίσει το να νιώθει τόσο μοναξιά και ανεπιθύμητη ως γυναίκα», λέγοντας ότι την έκανε «πολύ στεναχωρημένη». Όντας χωρισμένοι και περνώντας σχετικά ήρεμα το διαζύγιο τους, εκείνη τον βρήκε νεκρό στο αρχοντικό τους στο Μανχάταν, το Σεπτέμβριο του 2019, σε ηλικία 75 ετών. Μέρες αργότερα, έμαθε μάλιστα ότι την είχε αποκλείσει από τη διαθήκη του λίγες εβδομάδες πριν, ισχυριζόμενος ότι τον είχε «εγκαταλείψει». «Νόμιζα ότι ήταν πολύ καλός άνθρωπος, περίπλοκος, αλλά καλός άνθρωπος. Σκέφτηκα ότι και αυτός με αγαπούσε. Παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε απαραίτητα να είναι σύζυγος μου, εξακολουθούσα να πιστεύω ότι με αγαπούσε όπως τον αγαπούσα εγώ. Και νομίζω ότι εκεί μάλλον έκανα λάθος» κατέληξε το supermodel των ‘90s.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

 

TAGS