Επίσημο. Επαναλειτουργούν ξανά από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου όλοι οι παιδικοί σταθμοί, τα Δημοατικά σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία στην χώρα, ενώ ήδη από σήμερα Γυμνάσια και Λύκεια έχουν επιστρέψει στην εξ'εποστάσεως λειτουργία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό αναφορικά με το κυριότερο ζήτημα που έχει προκύψει ως τώρα και το οποίο είναι ο συγχωρτισμός των γονέων και κηδεμόνων κατά τις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, σε ισχύ είναι όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως: η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ. SMS στο 13033:

Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στη χώρα μας, έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο». 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS