«Την Παρασκευή 13 Μαρτίου νωρίς το απογευματάκι καθόμασταν μέσα στο νέο μας Bar-Restaurant, απλωμένοι πάνω στην μακρόστενη μαρμάρινη μπάρα και μας έτρεχαν τα σάλια. Είχαμε μπροστά μας δεκάδες φαντεζί ποτήρια, γεμάτα με λαχταριστά cocktail, ολοκαίνουργιες συνταγές, για τον νέο μας κατάλογο. Δεν προλάβαμε να πιούμε ούτε μία γουλιά, γιατί την ίδια στιγμή βγήκε η είδηση για το κλείσιμο όλων των χώρων εστίασης (μεταξύ άλλων), λόγω της πανδημίας (sic), του Covid-19. Αδειάσαμε τα φαντεζί ποτήρια στον νεροχύτη, καθαρίσαμε, κλείσαμε τα ρολά και φύγαμε.

Αυτή τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, επιστρέφουμε, μετά από 73 ημέρες, εκεί που το αφήσαμε. Αλλά το πάμε και μερικά βήματα παραπέρα. Όλο αυτό τον καιρό, σκεφτόμασταν τι έπρεπε να κάνουμε όταν με το καλό επιστρέψουμε στην καθημερινή μας λειτουργία. Μας είχε μείνει το απωθημένο με τα φαντεζί ποτήρια και το περιεχόμενο αυτών, αλλά είχαμε χρόνο να τα εξελίξουμε περισσότερο. Έτσι και κάναμε. Όχι μόνο στα Cocktail, αλλά και στο φαγητό, τα ροφήματα, τους καφέδες, τα αναψυκτικά, τις μπύρες, τα κρασιά και ότι άλλο έρχεστε να απολαύσετε στον Κήπο του six d.o.g.s όλα αυτά τα χρόνια. Θέλαμε να ανοίξουμε και να γυρίσουμε σελίδα, να φορέσουμε ένα νέο πρόσωπο και να δούμε τη θετική πλευρά αυτής της συγκυρίας που ζούμε ομαδικά. Τελικά το κάναμε παντού: επισκευάσαμε όλα μας τα έπιπλα, περιποιηθήκαμε τα δέντρα μας, καθαρίσαμε κάθε σπιθαμή του χώρου σχολαστικά, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και ο Κήπος λάμπει σαν να είναι η πρώτη του μέρα ξανά (ενώ μέσα Αυγούστου θα κλείσει 10 χρόνια ύπαρξης).

Προς το παρόν ανοίγει μόνο ο Κήπος του six d.o.g.s. Η πολιτιστική λειτουργία του χώρου θα μείνει ανενεργή, γιατί ακόμα δεν υπάρχει κάποια οδηγία για τις επόμενες κινήσεις. Περιμένουμε με ανυπομονησία όσο και εσείς.

Ο Μάριος στα cocktail, ο Βύρωνας στην κουζίνα, ο Παναγιώτης στον μπουφέ και φυσικά όλα τα υπόλοιπα παιδιά του six d.o.g.s. Μία μεγάλη (πολύτεκνη), οικογένεια αποτελούμενη από δεκάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν και αναπνέουν στην Αβραμιώτου 6-8. Αυτές τις μέρες που είχαμε μαζευτεί όλοι ξανά στον χώρο και προετοιμαζόμασταν, το αίσθημα ήταν ότι ανοίγαμε για πρώτη φορά, αλλά ταυτόχρονα ότι δεν έλειψε ποτέ κανείς. Κάπως έτσι θέλουμε να νιώσετε και εσείς, περνώντας το κατώφλι μας αυτή τη Δευτέρα: σαν αυτό που περάσαμε να κράτησε μία στιγμή.

Ελάτε να ξανα-ανταμώσουμε. Σας περιμένουμε!».

Αυτή ήταν η ανάρτηση, η οποία αγαπήθηκε όσο και το ίδιο το μέρος, από το οποίο όλοι έχουμε αναμνήσεις, μικρές ή μεγαλύτερες.  

Ο Κήπος λάμπει σαν να είναι η πρώτη του μέρα ξανά (ενώ μέσα Αυγούστου θα κλείσει 10 χρόνια ύπαρξης).

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS