Η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, επιλέχθηκε από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού να διεκδικήσει το επόμενο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους «για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει».

Ήδη προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ανοίγοντας το τμήμα των «Οριζόντων», όπου απέσπασε θερμές κριτικές και εντυπωσίασε τόσο την Κέιτ Μπλάνσετ, ώστε την ώθησε να αναλάβει ρόλο executive producer και να την προωθήσει στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρείας παραγωγής της, Dirty Films.

Η ταινία, που χαρακτηρίστηκε από την Μπλάνσετ ως «μια πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία» είναι αλλόκοτα επίκαιρη καθώς παρουσιάζει έναν άντρα (τον οποίο υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης), σε μια πόλη που μαστίζεται από μια παράξενη επιδημία που προκαλεί απώλεια μνήμης. Ο ήρωας παίρνει μέρος στο πείραμα μιας θεραπεύτριας που θέλει τους ασθενείς να ξεκινούν τη ζωή τους από την αρχή.

Ο Χρήστος Νίκου, που υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Σταύρο Ράπτη, υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ταινίες, όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Πρόσφατα υπέγραψε με την CAA, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Αμερικής, και εκπροσωπείται από τον μάνατζερ Jerome Duboz ο οποίος εκπροσωπεί ανάμεσα σε άλλους, σκηνοθέτες όπως ο Μπονγκ Τζουν-χο («Παράσιτα»).

Τα «Μήλα» έχουν εξασφαλίσει διανομή σε πάνω από 30 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και στην Ελλάδα, από τη Feelgood, και ανυπομονούμε, μετά το νέο lockdown, να τα παρακολουθήσουμε.

Δείτε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS