ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επαναφορά του χαμένου όγκου και λαμπερή όψη χωρίς παραμορφώσεις και πόνο

Όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε γύρω από τα ενέσιμα σκευάσματα και την αντιμετώπιση ρυτίδων.

Επαναφορά του χαμένου όγκου και λαμπερή όψη χωρίς παραμορφώσεις και πόνο

Υπάρχει έντονη συζήτηση και εκφράζονται αντιφατικές γνώμες γύρω από τα ενέσιμα σκευάσματα τα τελευταία χρόνια και αυτό δυσκολεύει μία γυναίκα ή έναν άντρα να δοκιμάσει τις αντίστοιχες θεραπείες. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε συχνά αισθητικά μη αποδεκτά αποτελέσματα οπότε αναρωτιέται κάποιος… Τελικά αξίζει τον κόπο να ξοδέψω τα χρήματα και τον χρόνο μου σε τέτοιου είδους θεραπείες ή μήπως να αποδεχθώ τις ρυτίδες μου;

Στην παρακάτω συνέντευξη θα πάρετε τις απαντήσεις για τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχονται οι πλαστικοί χειρουργοί στα ιατρεία τους, από την πλαστικό χειρουργό Έβελιν Μπέτση, που τα τελευταία χρόνια διατηρεί το ιατρείο της στην Αθήνα.

-Κυρία Μπέτση, πείτε μας τι είναι το υαλουρονικό;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά σε όλους τους ιστούς του σώματός μας αλλά περισσότερο στο δέρμα, τα μάτια και τις αρθρώσεις. Η ιδιότητά του είναι να διατηρεί το δέρμα μας ενυδατωμένο και σφριγηλό. Με την πάροδο του χρόνου και με την έκθεση στον ήλιο αυτό σταδιακά μειώνεται με αποτέλεσμα να παρατηρείται μείωση του όγκου του προσώπου και χαλάρωση. Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης είναι ορατά κυρίως κάτω από τα μάτια, πάνω από τα χείλη, στα ζυγωματικά και στην χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου. Οι ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό οξύ έχουν σαν στόχο την αναπλήρωση αυτού του χαμένου όγκου, το γέμισμα των ρυτίδων αλλά και τη λαμπερή όψη στο πρόσωπο.

-Υπάρχει περίπτωση να παραμορφωθώ μετά τη θεραπεία μου;

Η παραμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου οφείλεται σε δύο παράγοντες. Κατά κύριο λόγο στην κακή ποιότητα υλικών και στη συνέχεια σε κακή τεχνική εφαρμογή. Η επιλογή του κατάλληλου υλικού αλλά και η σωστή τοποθέτηση του είναι η συνταγή της επιτυχίας μίας ενέσιμης θεραπείας. Στόχος όλων μας είναι να διατηρήσουμε τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να αλλοιωθούν. Μια ρυτίδα παραπάνω είναι πάντα καλύτερη από ένα πειραγμένο πρόσωπο.

-Πόσο επώδυνη είναι η θεραπεία;

Η τοποθέτηση μιας αναισθητικής κρέμας λίγο πριν τη θεραπεία, η χρήση πάγου και μίας συσκευής δόνησης κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά κυρίως η λιδοκαΐνη, το τοπικό αναισθητικό που περιέχουν τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, την καθιστά τελείως ανώδυνη.

-Δύο περιοχές που μας προβληματίζουν συχνά είναι η περιοχή κάτω από τα μάτια και οι περιστοματικές ρυτίδες. Ποια είναι η ενδεικνυόμενη θεραπεία για αυτές τις περιοχές;

Πράγματι πρόκειται για περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όταν μιλάμε για ενέσιμες θεραπείες. Το δέρμα των βλεφάρων είναι πολύ λεπτό ενώ η περιοχή πάνω από τα χείλη θέλει πολύ προσοχή γιατί αλλάζει την έκφραση και οποιαδήποτε υπερβολή μπορεί να φέρει αντιαισθητικά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντική η επιλογή του υλικού να είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Χρειάζεται ένα υλικό λεπτόρευστο το οποίο να μην προκαλεί διόγκωση μετά την τοποθέτησή του. Η έγχυση του υλικού είναι σημαντικό να γίνεται σταδιακά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζονται με 2 ή 3 συνεδρίες ώστε το υλικό να απλωθεί ομαλά στους ιστούς χωρίς επιπλοκές και ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

-Μιλώντας για ανεπιθύμητες ενέργειες, ποιες είναι οι αυτές που προέρχονται από μια τέτοια θεραπεία;

Όπως σε κάθε ιατρική πράξη έτσι και σε αυτή υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες όμως είναι εξαιρετικά σπάνιες. Το υλικό μπορεί να είναι εμφανές κάτω από το δέρμα, να φουσκώνει σε σημεία, να εισέλθει στα αγγεία και να προκαλέσει βλάβες στους γύρω ιστούς. Η σωστή τεχνική καθιστά τη θεραπεία ασφαλή με εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα.

-Συμπερασματικά τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θα ήθελε να προχωρήσει σε ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού;

Θα τον συμβούλευα να επιλέξει έναν πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο για αυτού του είδους τις θεραπείες ο οποίος να είναι καλά εκπαιδευμένος στις τεχνικές, να είναι ενημερωμένος πάνω σε αυτά τα ζητήματα και να χρησιμοποιεί επώνυμα, ποιοτικά προϊόντα για ασφαλή αποτελέσματα. Αυτές οι περιοχές απαιτούν καλή γνώση της ανατομίας. Τέλος, να τονίσω ότι τέτοιου είδους μικρές αλλά εντυπωσιακές βελτιώσεις στην εξωτερική μας εμφάνιση επιδρούν θετικά στην ψυχολογία μας αλλά και στην εικόνα που σχηματίζουν οι άνθρωποι γύρω μας. Το ξεκούραστο βλέμμα και η απουσία περιστοματικών ρυτίδων δίνουν μια πιο νεανική και υγιή όψη σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Allergan Aesthetics, μια εταιρεία της AbbVie.

Δρ. Έβελιν Μπέτση

Πλαστικός Χειρουργός, FMH, EBORPAS

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 98Α

Αθήνα 115 28

betsi.gr

Τηλέφωνο: 210 7710088

Email: info@betsi.gr

www.juvederm.gr

Επαναφορά του χαμένου όγκου και λαμπερή όψη χωρίς παραμορφώσεις και πόνο
Η επιλογή του κατάλληλου υλικού αλλά και η σωστή τοποθέτηση του είναι η συνταγή της επιτυχίας μίας ενέσιμης θεραπείας.

Photo: Unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.