Στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στη διάρκεια του '80, ένας Βρετανός, ο Chris Porsz, αφιέρωσε ατελείωτες ώρες περπατώντας στους δρόμους του Peterborough, μιας πόλης στην ανατολική Αγγλία, και φωτογραφίζοντας περαστικούς, από επαίτες και πανκ μέχρι αστυνομικούς. Δημιουργώντας με την κάμερά του αυθεντικά και ολοζώντανα πορτρέτα.

Πρόσφατα, σαράντα χρόνια μετά, πήρε την τολμηρή απόφαση να αναζητήσει τα ίδια μοντέλα και να τους ζητήσει να ποζάρουν ξανά με τον ίδιο τρόπο. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας άλλος που έχει καταφέρει να εντοπίσει τόσο πολλούς άγνωστους ανθρώπους και να αναβιώσει τόσο πολλές φωτογραφίες» σχολίασε σχετικά με το καινούριο πρότζεκτ του, που απαίτησε, παραθέτοντας τα δικά του λεγόμενα, «επίμονη εργασία ντετέκτιβ, σχολαστικό σχεδιασμό και, συχνά, απίστευτες συμπτώσεις».

Σαράντα χρόνια μετά, ένας άντρας πήρε την τολμηρή απόφαση να αναζητήσει τα ίδια μοντέλα και να τους ζητήσει να ποζάρουν ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Άξιζε όμως τον κόπο. Το αποτέλεσμα μας παρουσιάζει το πέρασμα του χρόνου και το πώς αυτό έχει αλλάξει τα χαρακτηριστικά και το στυλ των ανθρώπων. Φέρνοντας περισσότερα χαμόγελα.

Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία μέσα από τον δεύτερο κύκλο πορτρέτων του Porsz να ξανασμίξουν με παλιούς συντρόφους, φίλους, συγγενείς. Γι' αυτό και ο Porsz, εύστοχα, ονόμασε «Reunions» το λεύκωμα όπου συγκέντρωσε το υλικό του (μπορείτε να το παραγγείλετε και να δείτε δείγμα της δουλειάς του Porsz στην ιστοσελίδα www.chrisporsz.com).

Δείτε περισσότερα πορτρέτα του Porsz.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS