ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης στο London Greek Film Festival

Οι ταινίες “DER” και “Epsilon” επιλέχθηκαν μαζί ανάμεσα από χιλιάδες αιτήσεις και θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, στις 20 Μαΐου, ενώ θα διαγωνιστούν.

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης στο London Greek Film Festival
Ο ανερχόμενος νέος σκηνοθέτης κινηματογράφου Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, κάνει την εμφάνισή του με δύο συμμετοχές ταινιών μικρού μήκους, στο 10ο London Greek Film Festival. Οι ταινίες “DER” και “Epsilon” επιλέχθηκαν μαζί ανάμεσα από χιλιάδες αιτήσεις και θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, στις 20 Μαΐου, ενώ θα διαγωνιστούν για όλες τις κατηγορίες βραβείων του Φεστιβάλ.
Ένας Έλληνας σκηνοθέτης στο London Greek Film Festival
Η ταινία “DER”, είναι μία DIY (Do It Yourself) ταινία που μας ταξιδεύει στο 1940, κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, όπου οι 7 ηγέτες του πλανήτη συναντιούνται σε ένα ballroom με απρόβλεπτες συνέπειες. Την ταινία έγραψε και πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Λίνα Φούντογλου, ενώ την πλαισιώνουν 15 νέοι και γνωστοί ηθοποιοί. Η μουσική έχει γραφτεί από την Βρετανική μπάντα “Detachments”.

Η ταινία “Epsilon” αφορά σε ένα σύγχρονο οικογενειακό δράμα, βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία και διαπραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία. Συμμετέχουν σημαντικοί ηθοποιοί, όπως η Αθηνά Τσιλύρα και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Θοδωρής Νικολάου.

Σχετικά με το London Greek Film Festival

Το London Greek Film Festival συμπληρώνει 10 χρόνια επιτυχίας και δημιουργίας και το γιορτάζει στην καρδιά της Βρετανικής Πρωτεύουσας, στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στο Camden Town (26 Crowndale Road, Λονδίνο, NW1 1TT). Παρουσιάζει πλούσιο πρόγραμμα με διαγωνιστικό χαρακτήρα και μοναδικές παγκόσμιες πρεμιέρες και πρεμιέρες στη Μεγάλη Βρετανία, ευφάνταστες ταινίες από όλο τον κόσμο, εμπνευσμένους δημιουργούς και πιστούς θεατές, που περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του Φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art και πειραματικές ταινίες. Υπάρχει επίσης και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίου. Με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη φιλοσοφία του ανεξάρτητου κινηματογράφου, οι δουλειές αυτές δίνουν το στίγμα του νέου ελληνικού σινεμά από όλο τον κόσμο, που ονειρεύεται, δημιουργεί, σχεδιάζει, τολμά και διεκδικεί, παρά τις δυσκολίες.

Το Σάββατο 20 Μαΐου, το Θέατρο Τέχνης το Λονδίνου, θα φιλοξενήσει επίσης την τελετή των «Βραβείων Οδυσσέας», στη διάρκεια της οποίας οι καλύτερες ταινίες ανά κατηγορία θα βραβευτούν, όπως ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή. Βραβεία θα δοθούν επίσης μεταξύ άλλων, σε ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ερμηνευτές.

Σχετικά με τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη

Ο Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και δημιουργός από το 2014, έχοντας στο portfolio του πολλές και σημαντικές δουλειές. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει μία ταινία μεγάλου μήκους (“Κελί” - κειμένου του ιδίου), τρεις ταινίες μικρού μήκους (“Έψιλον”, “DER” και “Styx”), δύο πιλοτικά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών (“ID” - κειμένου του ιδίου και “Αγάπη Ρε”), ένα μουσικό video clip (του τραγουδιού “Έλα κοντά μου” του Παύλου Παυλίδη & B-Movies), ένα διαφημιστικό spot (για την UNESCO Πειραιά και Νήσων), πέντε θεατρικά trailer για προώθηση θεατρικών παραστάσεων και είναι ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής ομάδας NAIL - Hit n’ Run Productions (με δημιουργία 14ων video/παρεμβάσεων στην πόλη).

Επίσης, έχει ανεβάσει την θεατρική παράσταση “About Milgram” της Λουκίας Ανάγνου. Επιπλέον, με την ομάδα NAIL διοργανώνει και είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Πριν το 2014, υπήρξε οικονομολόγος, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά (2004), με μεταπτυχιακό στην Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (2006) και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο University of Surrey, ενώ εργάστηκε ως Project Manager και υψηλό στέλεχος στον Τραπεζικό χώρο, επί 10 χρόνια (στις Τράπεζες Πειραιώς, Εμπορική και Alpha Bank).

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.