Ζητήματα όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ομοφοβία, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα social media και η μοναξιά απολαμβάνουν το ανάλαφρο άγγιγμα του χιούμορ σε μια σειρά κόμικς που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρωταγωνιστής ένας εξωγήινος, στον οποίο κάποιος εκπρόσωπος του είδους μας προσπαθεί να εξηγήσει τους μηχανισμούς του ανθρώπινου πολιτισμού και της φύσης μας - για να εισπράξει κάθε φορά  από τον Αρειανό ένα σχόλιο που ξαφνιάζει με την ευστοχία και τη λεπτή ειρωνεία του.

«Έτσι σκοπεύεις να περάσεις όλο τον Ιανουάριο; Βλέποντας Άρχοντα των Δαχτυλιδιών τυλιγμένος σε μια κουβέρτα;» ρωτάει σε ένα κόμικς ο εξωγήινος τον άνθρωπο φίλο του. «Ναι» απαντά ο άνθρωπος. «Ειλικρινά, ακούγεται υπέροχο» σχολιάζει ο εξωγήινος. Ενώ σε μια άλλη, χριστουγεννιάτικη ανάρτηση, ο εξωγήινος ρωτά τον άνθρωπο: «Πάλι βγαίνεις έξω;». «Ναι (απαντά ο άνθρωπος), θα πάω για φαγητό με παλιούς συμμαθητές από τη σχολική ομάδα χόκεϊ». «Δηλαδή τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που συναντάς ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν συμπαθείς;» συνεχίζει ο εξωγήινος. «Γενικά, ναι» παραδέχεται ο άνθρωπος.

Ο δημιουργός των κόμικς παραμένει εξίσου μυστήριος με την ανθρωπότητα. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι δημοσιεύει τα σκίτσα του σε έναν λογαριασμό που έχει δημιουργήσει στο Instagram με τίτλο @lessonsinhumanity_

Απολαύστε παρακάτω δείγμα των κόμικς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lesson 39: january

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

festive get-togethers

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

costumes

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

body image

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lesson 29: responsibility (swipe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lesson 26: sheep (swipe

TAGS