Όπως όλα τα μουσεία της Νέας Υόρκης, έτσι και το Guggenheim παραμένει προσωρινά κλειστό. Ακόμα κι έτσι όμως βρήκαν τρόπο να μπορεί ο κόσμος να δει από το παράθυρο την τρέχουσα έκθεσή τους.

Η συγκεκριμένη έκθεση «Ύπαιθρος Το Μέλλον» ("Countryside, The Future" ) άνοιξε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και προοριζόταν να διαρκέσει έξι μήνες, αλλά η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία διέκοψε τη λειτουργία της απότομα. Πρόκειται για μια έκθεση που διερευνά τις ριζικές αλλαγές που συνέβησαν στο 98% της επιφάνειας της γης που δεν το καταλαμβάνουν οι πόλεις και αγγίζει θέματα όπως η μαζική ή σε μικροκλίμακα μετανάστευση, τα  ανθρωπο-ζωικά οικοσυστήματα, τον αντίκτυπο ενός ψηφιακού κόσμου, καθώς και επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ένα μεγάλο ίδρυμα τέχνης θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου σε κάτι το οποίο δεν είναι τέχνη.

Οι ντομάτες εξακολουθούν να μεγαλώνουν, να συλλέγονται κάθε Τρίτη και να δωρίζονται στην City Harvest.

Αυτή η καλλιτεχνική πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ένα ιδιαίτερο installation με ντομάτες που αναπτύσσονται κάτω από μωβ φώτα, με ένα τρακτέρ δίπλα τους. Ενώ οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να μπουν στις αίθουσες του μουσείου, ο David Litvin ειδικός σε καλλιέργειες εσωτερικών χώρων, βρήκε τον τρόπο να εκθέτει τις ντομάτες, ενώ το μουσείο είναι προσωρινά κλειστό. Οι ντομάτες, στεγάζονται σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κιβώτιο που φαίνεται από το πεζοδρόμιο, προβάλλονται ως μέρος της και φυσικά εξακολουθούν να μεγαλώνουν, να συλλέγονται κάθε Τρίτη και να δωρίζονται στην City Harvest. Να σημειωθεί ότι μαζεύονται τουλάχιστον εκατό κιλά κάθε φορά.

Είναι η πρώτη φορά που ένα μεγάλο ίδρυμα τέχνης θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου σε κάτι το οποίο δεν είναι τέχνη.

Ο εσωτερικός κήπος, ο οποίος είναι ορατός από το δρόμο, είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για το πώς η τέχνη βρίσκει «παράθυρο» προς το κοινό και μπορεί να εξυπηρετήσει προσωρινά την επιθυμία των Νεοϋορκέζων να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον έκθεμα.

Δείτε περισσότερα για την έκθεση

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS