Ίσως είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και παράλληλα ανατριαχιαστικά πράγματα που έχουμε ακούσει ποτέ. Αρκετοί από εμάς έχουμε κάνει εικόνα στο μυαλό μας, κάθε φορά που βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο, επιβλητικό μουσείο, πώς θα ήταν άραγε η ζωή εκεί μέσα τη νύχτα, όταν τα φώτα σβήνουν και όλοι φεύγουν - από τους επισκέπτες μέχρι τους ξεναγούς και τους υπαλλήλους. 

Φαντάσου λοιπόν να μπορούσες να το ζήσεις όντως όλο αυτό και μάλιστα στο μεγαλύτερο και πιο διάσημο μουσείο στον κόσμο. Το Λούβρο. Να περάσεις το βράδυ δίπλα στη Μόνα Λίζα, να πίεις ένα απεριτίφ κάτω από το σπουδαίο πορτραίτο της, να δειπνήσεις δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου, να ακούσεις μουσική στα σαλόνια του Ναπολέοντα του 3ου και στη συνέχεια να περάσει το βράδυ σε ένα κρεβάτι μέσα στην περίφημη πυραμίδα στην είσοδο του μουσείο.

Αν ξετρελάθηκες και μόνο που τα άκουσες όλα αυτά και δεν αισθάνεσαι να «αγριεύεσαι» από την εκκωφαντική ησυχία μέσα στο τεράστιο κτίριο, από την ηχό του βηματισμού σου πάνω στο ξύλινο παρκέ και τα χιλιάδες μάτια από τους σπουδαιότερους πίνακες στην ιστορία να σε κοιτάζουν πίσω από τις χρυσές κορνίζες τους, η Μόνα Λίζα να σου χαμογελάει πλάγια και ασαφώς σε όλη την εικαστική τελειότητα της, η Airbnb φροντίζει για σένα, λανσάροντας τον πιο τρελό διαγωνισμό της ίσως μέχρι σήμερα. 

Συνοδεία μιας ιστορικού τέχνης, ο τυχερός του διαγωνισμού θα ξεναγηθεί με την συντροφιά του στα αριστουργήματα της τέχνης και θα πάρει απεριτίφ μπροστά από τη «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ένας τυχερός λοιπόν στις 30 Απριλίου,  συνοδευόμενος από το πρόσωπο της επιλογής του, θα φτάσει στις 4 και μισή το απόγευμα (τοπική ώρα) στο μεγαλύτερο μουσείο του πλανήτη το οποίο θα είναι όλο δικό του. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb και να απαντήσουν στην ερώτηση «Για ποιον λόγο θα ήσασταν ο ιδανικός προσκεκλημένος της Μόνα Λίζα;». Εκπρόσωποι του Λούβρου και του Airbnb θα ελέγξουν τις απαντήσεις. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της απάντησης είναι η 12η Απριλίου, στις 23:59. 

Θα δειπνήσει σε τραπέζι στρωμένο μπροστά από την Αφροδίτη της Μήλου.

 

Θα παρακολουθήσει, στα σαλόνια του Ναπολέοντα του 3ου, μια συναυλία ποπ-φολκ από τη νέα τραγουδίστρια Sarah Jeanne Ziegler.

 

Και, στη συνέχεια, θα αποσυρθεί στο δωμάτιό του: σε ένα μικρό αντίγραφο της υάλινης πυραμίδας, μέσα στην ίδια την υάλινη πυραμίδα.

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS