Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι είμαστε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων για μέλισσες, καλλιεργούμε λαχανικά στο μπαλκόνι μας, χρησιμοποιούμε ξανά τα παλιά διαφημιστικά banners και τα αθλητικά μας παπούτσια, τα παιδιά παίζουν στα δάχτυλα τα μυστικά των καταιγίδων, των κεραυνών και της μετεωρολογίας. Φανταστείτε, ακόμα, έναν κόσμο όπου μικροοργανισμοί μετατρέπουν το βρόχινο σε πόσιμο νερό, τα θαλάσσια θηλαστικά προστατεύονται συστηματικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τροφοδοτούν τα σχολεία, «έξυπνες» πόλεις και υπολογιστές μάς βοηθούν να φροντίζουμε, κάθε στιγμή, τον πλανήτη μας.

Έναν τέτοιο κόσμο υποδέχεται φέτος το Athens Re-Science Festival 2019, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη, ο θεσμός που κάθε χρόνο αποκαλύπτει σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες τα μυστικά και τα θαύματα της επιστήμης. Ανάμεσα στα πιο δυνατά σημεία του φετινού, πλούσιου προγράμματός του;

-Η ομιλία του αστροναύτη της NASA Clayton C. Anderson, «Για την ομορφιά της Γης» (Κυριακή 7 Απριλίου, 20.00), ο οποίος είχε την ευτυχία να περάσει 167 ημέρες αιωρούμενος πάνω από τον γαλάζιο πλανήτη.

-Η ομιλία του Christian Clot, CEO του Adaptation Group, στην τελετή έναρξης την Πέμπτη 4 Απριλίου (18.30), ένας αντισυμβατικός εξερευνητής που διερευνά την ανθρώπινη προσαρμοστικότητα και τις ψυχικές και σωματικές αλλαγές που μας προκαλούν οι πολύπλοκες περιβαλλοντικές συνθήκες

-Το φορητό ψηφιακό πλανητάριο, όπου θα προβάλλονται οκτώ ντοκιμαντέρ σε ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων (6-7 Απριλίου).

-Ένα «θυελλώδες» ταξίδι στην επιστήμη της μετεωρολογίας, όπου οι επιστημονικοί συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ομάδας του meteo.gr θα συστήσουν στους επισκέπτες τις πιο συναρπαστικές πτυχές της (3-7 Απριλίου).

-Ένα Escape Room όπου οι παρέες εισβάλλουν στο Αμερικανικό Εργαστήριο Συνθετικής Βιολογίας με την αποστολή να δημιουργήσουν έναν μικροοργανισμό που θα εντοπίζει τις δηλητηριώδεις ουσίες.

Δείτε φωτογραφίες από το Φεστιβάλ.

Info

Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Πληροφορίες: www.athens-science-festival.gr

Το Athens Re-Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία  - SciCo, το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Φέτος για πρώτη φορά τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο επίσης παρουσιάζει τη θεματική ενότητα «Βιοοικονομία».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

 

TAGS