ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα

Τα γαλλικά γλυκά που αγαπούν το βούτυρο και τις κρέμες έχουν τον πρώτο λόγο και μιλούν ελληνικά.

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα

Είναι από τα «παιδιά» του δεύτερου lockdown μιας και άνοιξε κατά την διάρκεια του. Τα γλυκά του συνδυάζουν ελληνικά προϊόντα με γαλλικές τεχνικές και είναι απλώς… σατανικά.

Λατρεύω να φτιάχνω γλυκά. Και αυτές τις μέρες του δεύτερου lockdown για να τις γλυκάνω, μπαίνω όλο και πιο πολύ στην κουζίνα και ανακατεύομαι με αλεύρια, ζάχαρες, σοκολάτες, ζύμες, βούτυρα κτλ. Αν μη τι άλλο περνάω δημιουργικά τις ώρες μου. Βέβαια μου αρέσει και να τα τρώω.

Δυστυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε πολλά καλά ζαχαροπλαστεία. Ή μάλλον δεν είχαμε. Γιατί τώρα τελευταία ανοίγουν όλο και περισσότερα που όντως έχουν κάτι καινούργιο να πουν προτείνουν. Που δεν «παίζουν» με την περπατημένη. Που πάνε ένα βήμα παρακάτω την δημιουργικότητα. Που συνδυάζουν τεχνικές και παραδοσιακά προϊόντα. Ένα τέτοιο είναι και το Ourse που άνοιξε μέσα στο δεύτερο lockdown στην ήρεμη γειτονιά της Άνω Γλυφάδας.

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα
Ένα τέτοιο είναι και το Ourse που άνοιξε μέσα στο δεύτερο lockdown στην ήρεμη γειτονιά της Άνω Γλυφάδας.

Η αλήθεια είναι για μένα που μένω στο κέντρο μου πέφτει λίγο μακριά (φανταστείτε για εκείνους που βρίσκονται πιο βόρεια) όμως η μικρή «εκδρομή» μέχρι εκεί αξίζει τον κόπο μια και τα γλυκά του Ourse θα σας αποζημιώσουν για την όποια ταλαιπωρία.

Πίσω λοιπόν, από αυτό το γλυκό project βρίσκονται η ζαχαροπλάστης Βίκυ Νταλαγιάννη, ο chef Στέφανος Τσουκαλάς και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Τον τελευταίο ίσως να τον γνωρίζετε γιατί ήταν εκείνος που έφτιαχνε τους γλυκούς πειρασμούς του εστιατορίου Σπονδή. Που είμαι σίγουρος αν τα είχατε δοκιμάσει, ακόμα θα θυμάστε την γεύση τους – εγώ πάντως ακόμα δεν την έχω ξεχάσει. Οι τρεις τους αρχικά ήθελαν να φτιάχνουν παγωτό, εξ ου και η παγωτομηχανή που έχουν εξ Ιταλίας.

Όμως τα σχέδια άλλαξαν στην πορεία. Το παγωτό δεν έφυγε από τα πλάνα, αλλά δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Τα γαλλικά γλυκά που αγαπούν το βούτυρο και τις κρέμες έχουν τον πρώτο λόγο και μιλούν ελληνικά. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι μπορεί οι τεχνικές τους να βασίζονται πάνω στην γαλλική σχολή, οι πρώτες ύλες όμως είναι ελληνικές από μικρούς παραγωγούς και μάλιστα κατόπιν μεγάλης έρευνας του Στέφανου.

Τα γλυκά που θα βρείτε τις βιτρίνες του λιτού ζαχαροπλαστείου φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο. Είναι ολόφρεσκα και πολλά από αυτά σε περιορισμένα κομμάτια.

Τα γλυκά που θα βρείτε τις βιτρίνες του λιτού ζαχαροπλαστείου φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο. Είναι ολόφρεσκα και πολλά από αυτά σε περιορισμένα κομμάτια.

Δοκιμάστε την τάρτα αφιερωμένη στο φιστίκι Αιγίνης που παίζει με τρεις διαφορετικές υφές από τον εν λόγω ξηρό καρπό (πραλίνα, crumble, dacquoise), την Flan Parisien με την στιβαρή της κρέμα που μυρίζει βούτυρο και βανίλια, το Saint Honoré με την αφράτη κρέμα, την ρευστή καραμέλα στην καρδιά του και τα καραμελωμένα σου. Υπάρχει επίσης και η σοκολατένια εκδοχή του τελευταίου, με μικρά αφράτα σουδάκια που είναι καραμελωμένα στην κορυφή, με μια κρέμα από πραλίνα φουντουκιού και άλλη μια από σοκολάτα γάλακτος, που σίγουρα αξίζει την προτίμηση σας.

Όπως επίσης και το επιβλητικό Mont Blanc. Ένα απαλό και κρεμώδες ημισφαίριο ελαφριάς σαντιγί βανίλιας Μαδαγασκάρης, που έχει καλυφθεί με vermicelli κάστανου και στέκεται πάνω σε μια τραγανή τάρτα βουτύρου. Και στην επιφάνεια μικρές νιφάδες μαρέγκας και γρασαρισμένα κάστανα. Υπερπαραγωγή!

Πίσω λοιπόν, από αυτό το γλυκό project βρίσκονται η ζαχαροπλάστης Βίκυ Νταλαγιάννη, ο chef Στέφανος Τσουκαλάς και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης.

Φυσικά δεν λείπουν και τα μακαρόν, πολύχρωμα και σε πολλές γεύσεις. Ούτε όμως και τα σοκολατάκια και οι πραλίνες (φιστίκι Αιγίνης με θαλασσινό αλάτι, φουντούκι, φρούτα του πάθους και peanut) που μπαίνουν σε όμορφο κουτάκια και είναι μια μπουκιά. Όσο για το παγωτό, θα σας πω προς το παρόν να δοκιμάσετε το καϊμάκι με κατσικίσιο γάλα αλλά και εκείνο με την γεύση μπακλαβά. Και κάντε υπομονή μέχρι να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες και να βγάλουν και άλλες γεύσεις.

facebook.com/Ourse-Athens

Μυστρά 39, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 2121067019

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.