ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα

Τα γαλλικά γλυκά που αγαπούν το βούτυρο και τις κρέμες έχουν τον πρώτο λόγο και μιλούν ελληνικά.

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα

Είναι από τα «παιδιά» του δεύτερου lockdown μιας και άνοιξε κατά την διάρκεια του. Τα γλυκά του συνδυάζουν ελληνικά προϊόντα με γαλλικές τεχνικές και είναι απλώς… σατανικά.

Λατρεύω να φτιάχνω γλυκά. Και αυτές τις μέρες του δεύτερου lockdown για να τις γλυκάνω, μπαίνω όλο και πιο πολύ στην κουζίνα και ανακατεύομαι με αλεύρια, ζάχαρες, σοκολάτες, ζύμες, βούτυρα κτλ. Αν μη τι άλλο περνάω δημιουργικά τις ώρες μου. Βέβαια μου αρέσει και να τα τρώω.

Δυστυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε πολλά καλά ζαχαροπλαστεία. Ή μάλλον δεν είχαμε. Γιατί τώρα τελευταία ανοίγουν όλο και περισσότερα που όντως έχουν κάτι καινούργιο να πουν προτείνουν. Που δεν «παίζουν» με την περπατημένη. Που πάνε ένα βήμα παρακάτω την δημιουργικότητα. Που συνδυάζουν τεχνικές και παραδοσιακά προϊόντα. Ένα τέτοιο είναι και το Ourse που άνοιξε μέσα στο δεύτερο lockdown στην ήρεμη γειτονιά της Άνω Γλυφάδας.

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα
Ένα τέτοιο είναι και το Ourse που άνοιξε μέσα στο δεύτερο lockdown στην ήρεμη γειτονιά της Άνω Γλυφάδας.

Η αλήθεια είναι για μένα που μένω στο κέντρο μου πέφτει λίγο μακριά (φανταστείτε για εκείνους που βρίσκονται πιο βόρεια) όμως η μικρή «εκδρομή» μέχρι εκεί αξίζει τον κόπο μια και τα γλυκά του Ourse θα σας αποζημιώσουν για την όποια ταλαιπωρία.

Πίσω λοιπόν, από αυτό το γλυκό project βρίσκονται η ζαχαροπλάστης Βίκυ Νταλαγιάννη, ο chef Στέφανος Τσουκαλάς και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Τον τελευταίο ίσως να τον γνωρίζετε γιατί ήταν εκείνος που έφτιαχνε τους γλυκούς πειρασμούς του εστιατορίου Σπονδή. Που είμαι σίγουρος αν τα είχατε δοκιμάσει, ακόμα θα θυμάστε την γεύση τους – εγώ πάντως ακόμα δεν την έχω ξεχάσει. Οι τρεις τους αρχικά ήθελαν να φτιάχνουν παγωτό, εξ ου και η παγωτομηχανή που έχουν εξ Ιταλίας.

Όμως τα σχέδια άλλαξαν στην πορεία. Το παγωτό δεν έφυγε από τα πλάνα, αλλά δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Τα γαλλικά γλυκά που αγαπούν το βούτυρο και τις κρέμες έχουν τον πρώτο λόγο και μιλούν ελληνικά. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι μπορεί οι τεχνικές τους να βασίζονται πάνω στην γαλλική σχολή, οι πρώτες ύλες όμως είναι ελληνικές από μικρούς παραγωγούς και μάλιστα κατόπιν μεγάλης έρευνας του Στέφανου.

Τα γλυκά που θα βρείτε τις βιτρίνες του λιτού ζαχαροπλαστείου φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο. Είναι ολόφρεσκα και πολλά από αυτά σε περιορισμένα κομμάτια.

Τα γλυκά που θα βρείτε τις βιτρίνες του λιτού ζαχαροπλαστείου φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο. Είναι ολόφρεσκα και πολλά από αυτά σε περιορισμένα κομμάτια.

Δοκιμάστε την τάρτα αφιερωμένη στο φιστίκι Αιγίνης που παίζει με τρεις διαφορετικές υφές από τον εν λόγω ξηρό καρπό (πραλίνα, crumble, dacquoise), την Flan Parisien με την στιβαρή της κρέμα που μυρίζει βούτυρο και βανίλια, το Saint Honoré με την αφράτη κρέμα, την ρευστή καραμέλα στην καρδιά του και τα καραμελωμένα σου. Υπάρχει επίσης και η σοκολατένια εκδοχή του τελευταίου, με μικρά αφράτα σουδάκια που είναι καραμελωμένα στην κορυφή, με μια κρέμα από πραλίνα φουντουκιού και άλλη μια από σοκολάτα γάλακτος, που σίγουρα αξίζει την προτίμηση σας.

Όπως επίσης και το επιβλητικό Mont Blanc. Ένα απαλό και κρεμώδες ημισφαίριο ελαφριάς σαντιγί βανίλιας Μαδαγασκάρης, που έχει καλυφθεί με vermicelli κάστανου και στέκεται πάνω σε μια τραγανή τάρτα βουτύρου. Και στην επιφάνεια μικρές νιφάδες μαρέγκας και γρασαρισμένα κάστανα. Υπερπαραγωγή!

Πίσω λοιπόν, από αυτό το γλυκό project βρίσκονται η ζαχαροπλάστης Βίκυ Νταλαγιάννη, ο chef Στέφανος Τσουκαλάς και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης.

Φυσικά δεν λείπουν και τα μακαρόν, πολύχρωμα και σε πολλές γεύσεις. Ούτε όμως και τα σοκολατάκια και οι πραλίνες (φιστίκι Αιγίνης με θαλασσινό αλάτι, φουντούκι, φρούτα του πάθους και peanut) που μπαίνουν σε όμορφο κουτάκια και είναι μια μπουκιά. Όσο για το παγωτό, θα σας πω προς το παρόν να δοκιμάσετε το καϊμάκι με κατσικίσιο γάλα αλλά και εκείνο με την γεύση μπακλαβά. Και κάντε υπομονή μέχρι να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες και να βγάλουν και άλλες γεύσεις.

facebook.com/Ourse-Athens

Μυστρά 39, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 2121067019

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!

25 Μαϊ 2023

Ξέρουμε τι cocktail θα πίνεις αυτό το καλοκαίρι

Εσύ, είσαι τύπος Fresco, Beach In The City ή μήπως Été; Ανακάλυψε τα Grey Goose Summer Cocktails στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου.

Περισσότερα από

Life

24 Μαϊ 2023

Η "Άλφα Χωρίς" δίνει νόημα σε όλες τις στιγμές μας

Γιατί οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που είναι πάντα δίπλα μας, κάθε στιγμή, χωρίς περιορισμούς.

24 Μαϊ 2023

Πετρούπολη: θα αποκτήσει τον δικό της λαχανόκηπο

Ένας δημοτικός Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος θα "γεννηθεί" στον δήμο Πετρούπολης.

24 Μαϊ 2023

Dopamine travel: Η νέα εμπειρία στον τουρισμό με τις Mindfull Weeks σε Μύκονο και Χανιά

Το wellbeing είναι η νέα τάση στον τουρισμό. Απολαύστε mindfull weeks όλο το καλοκαίρι σε δημοφιλή luxury resorts.

24 Μαϊ 2023

Minas Unchained: Όσα έγιναν στη μοναδική γιορτή που διοργάνωσε ο οίκος design Minas

Όταν η τέχνη και το design συνάντησε την ελευθερία του δρόμου και της έκφρασης αλλά και τα Bombay Sapphire cocktails.

23 Μαϊ 2023

"Ιδού η Ρόδος": H έκθεση της Icaro Contemporary Art Gallery & Agency που θα συζητηθεί

Στην πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο, δεκατέσσερις διακεκριμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κεραμικά της διάσημης κεραμοποιίας Ίκαρος στην Ρόδο και δημιουργούν!

21 Μαϊ 2023

Οι 7 τροφές που έχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζεις

+ μία λίστα με διαφορετικές ονομασίες της ζάχαρης στα τρόφιμα.

20 Μαϊ 2023

Όσα αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα στο Athens City Festival

Ανάμεσα στις 200 ξεχωριστές δράσεις του Athens City Festival, που τρέχει για όλο το μήνα, επιλέξαμε μερικές ακόμα εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

19 Μαϊ 2023

Τα πιο άνετα ανδρικά εσώρουχα για το καλοκαίρι

Αίσθηση δροσιάς; Τσεκ! Ανάλαφρα; Τσεκ! Στιλάτα; Τσεκ! Ανακάλυψέ τα όλα εδώ.

19 Μαϊ 2023

Sinners Pizza | Αν η αμαρτία ήταν φαγητό... θα ήταν πίτσα

Εδώ η πίτσα δεν έχει ανανά. Δεν τρώγεται διπλωμένη. Και δεν σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.

19 Μαϊ 2023