Στις πυκνές ζούγκλες της βορειοανατολικής Ινδίας, είναι ένα μικρό χωριό με ένα αντισυμβατική κοινωνική τάξη. Στο Mawlynnong περίπου 500 μέλη της φυλής ιθαγενών Khasi ακολουθούν ακόμα αρχαίες μητριαρχικές παραδόσεις. Σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής, χρήματα, ιδιοκτησία και εξουσία περνούν από μητέρα σε κόρη. Εκεί τα κορίτσια κυριαρχούν.

Η Karolin Klüppel ήθελε να δει από κοντά αυτό τον ανεστραμμένο κόσμο. Έτσι, για εννέα μήνες, η φωτογράφος με έδρα το Βερολίνο έζησε με διαφορετικές οικογένειες Khasi σε αυτό το "απίστευτα καθαρό, ήρεμο και ειρηνικό χωριό». Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν μια κουλτούρα στην οποία νεότερος κόρες (που ονομάζονται khadduh) κληρονομούν πλούτο και ιδιοκτησία, οι άντρες μετακομίζουν στα σπίτια των συζύγων τους και τα παιδιά παίρνουν το επώνυμο της μητέρας τους.

Τα κορίτσια πηγαίνουν σχολείο στο χωριό μέχρι να την εφηβεία τους, αν και κάποια μετακομίζουν στην πρωτεύουσα από 11 ή 12 χρονών για περαιτέρω εκπαίδευση. Μετά θα συνεχίσουν στο κολλέγιο ή θα επιστρέψουν στο Mawlynnong, ώστε να φροντίσουν τους γονείς τους. Έχουν την επιλογή να παντρευτούν όποιον θέλουν και δεν στιγματίζονται αν πάρουν διαζύγιο ή αποφασίσουν να μείνουν ανύπαντρες.

Η επτάχρονη Grace Tangsong φοράει σαν κόσμημα στο λαιμό της ψάρια που αποξηραίνονται.

Αν όμως δεν αποκτήσουν κόρη αυτό  μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλη απελπισία. Μόνο τα κορίτσια μπορούν να διασφαλίσουν τη διαιώνηση μιας οικογένειας και για αυτό το λόγο οικογένειες χωρίς θυγατέρες ονομάζονται ΙΑΡ-duh, ή «εξαφανισμένες», λέει η ανθρωπολόγος Valentina Pakyntein.

Αυτά τα έθιμα υπήρχαν από τα πολύ παλιά χρόνια. Έχουν τις ρίζες τους στον καιρό που οι Khasis είχαν πολλούς συντρόφους κι έτσι ήταν δύσκολο να καθοριστεί η πατρότητα. Ή όταν οι άντρες πρόγονοί, έφευγαν μακριά για να πολεμήσουν κι έτσι δεν μπορούσαν να φροντίσουν για τις φατριές ή τις οικογένειές τους.

Σήμερα οι άνδρες διοικούν το συμβούλιο του χωριού, αλλά σπάνια έχουν περιουσία. Η Klüppel λέει πως κάποιοι από αυτούς νιώθουν δυσαρέσκεια για αυτή την κατάσταση και ζητούν την ισότητα των φύλων. Αυτό όμως που την εντυπωσίασε ήταν «ο σεβασμός που δείχνουν οι άντρες Khasi προς τις γυναίκες» το οποίο φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες της. «Θέλω όλοι να γνωρίσουν ότι υπάρχουν πολιτισμοί που διαφέρουν από τον πατριαρχικό κόσμο στον οποίο ζούμε- και θέλω οι άνθρωποι να αρχίσουν να αμφισβητούν το πατριαρχικό σύστημα».

Η Beslinda Khongdup, 12 ετών, σκύβει να πιάσει τα πόδια αγελάδας, τα οποία μερικές φορές χρησιμοποιούν οι Khasis για σούπα. Οι περισσότεροι Ινδοί είναι ινδουιστές, αλλά οι χωρικοί στην Mawlynnong είναι Χριστιανοί και ως εκ τούτου μπορούν να τρώνε το μοσχαρίσιο κρέας.
Η οκτάχρονη Ibapyntngen Khongjee, κρύβεται σε μια κουνουπιέρα. Η Klüppel λέει ότι αυτά τα κορίτσια έχουν αυτοπεποίθηση και πρέπει να συχνά να ενεργούν με υπευθυνότητα. Αλλά «στον ελεύθερο χρόνο τους, είναι παιδιά που πηδούν στα ποτάμια, ψαρεύουν, τρέχουν, φωνάζουν, και λερώνονται."
Η μεγαλύτερη τριών αδελφών, η εννιάχρονη Phida Nongrum, παίζει με ένα μπαλόνι στην κρεβατοκάμαρά της. Μια μέρα η αδελφή της Anisha θα είναι επικεφαλής του νοικοκυριού τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Karolin Klüppel στο site της.

TAGS