ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα βράδυ πίνοντας κοκτέιλ με τον Φεντερίκο Φελίνι στο JuJu bar του ξενοδοχείου Divani Caravel

Τι ώρα θα βρεθούμε εκεί, με ρωτάει η φίλη μου. Οκτώμισι είναι οκέι, της απαντώ. Ξεκάθαρη σύμπτωση. Ή μήπως όχι;

Ένα βράδυ πίνοντας κοκτέιλ με τον Φεντερίκο Φελίνι στο JuJu bar του ξενοδοχείου Divani Caravel

Η συνύπαρξη, η σύνθεση, η συγχώνευση, το διαρκές αντάμωμα φαντασίας-πραγματικότητας, αλήθειας-ψέματος, φαντασιώσεων-ενοχών, η διαρκής μεταβίβαση από το παρελθόν στο παρόν και από εκεί στην ουτοπία, αυτή είναι η μεγαλειώδης ιδέα του σινεμά του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι κι εκεί διασταυρώνεται με την υπαρκτή τρυφή του Juju, ενός φρέσκου χώρου της Αθήνας, που μοιάζει, ταυτόχρονα, με αιώνιος γνώριμος. Έτσι είναι τα φιλόξενα στέκια: Νέα αλλά οικεία.

Ένα βράδυ πίνοντας κοκτέιλ με τον Φεντερίκο Φελίνι στο JuJu bar του ξενοδοχείου Divani Caravel
Περνάω την ξύλινη πόρτα του JuJu, έχοντας αφήσει πίσω μου το λόμπι του ξενοδοχείου Divani Caravel.

Περνάω την ξύλινη πόρτα του JuJu, έχοντας αφήσει πίσω μου το λόμπι του ξενοδοχείου Divani Caravel. Η λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου, απ’ έξω, φωτίζει τη νύχτα της περιοχής. Αρτηρία και κόμβος. Μία φλέβα δράσης. Αναζητώ μια στιλπνή γωνιά να προστατευτώ, να περάσω το βράδυ, να αγαλλιάσω. «Ωραία» σκέφτομαι με το που βλέπω το art deco μπαρ, με τα ψηλά, στρογγυλά σκαμπό, στα δεξιά μου. «Πολύ ωραία». Πόσο μου αρέσουν τα φώτα-απλίκες, ανάμεσα στα εκλεκτά αποστάγματα των μπουκαλιών: γεωμετρία, στυλ και το πνεύμα που ενυπάρχει στο οινόπνευμα.

«Το concept του JuJu Bar & Restaurant έχει βασιστεί στο κινηματογραφικό αριστούργημα του Federico Fellini, 8½» λέει η Νίκη Φωτίου, Marketing & PR Director του Divani Hotel, σμιλεύοντας την ιδέα πίσω από το εγχείρημα.

»Το σουρεαλιστικό και ατμοσφαιρικό ύφος της ταινίας, είναι απόλυτα συνεπές, με τη διακόσμηση του χώρου και τους ειδικά διαμορφωμένους πίνακες δημιουργώντας ένα “παιχνίδισμα” των αισθήσεων. Η αισθητική του εστιατορίου αντικατοπτρίζεται και στη γαστρονομική του ταυτότητα. Προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, τα πιάτα του μενού αποτελούν ένα συναρπαστικό γαστρονομικό ταξίδι, σε κλασσικές γεύσεις και μνήμες, δοσμένες με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο. Παράλληλα τα signature cocktails, έχουν βασιστεί στους πρωταγωνιστές της ταινίας 8½» συνεχίζει.

Πόσο μου αρέσουν τα φώτα-απλίκες, ανάμεσα στα εκλεκτά αποστάγματα των μπουκαλιών: γεωμετρία, στυλ και το πνεύμα που ενυπάρχει στο οινόπνευμα.
«Το JuJu Bar & Restaurant, φιλοδοξεί να κάνει τα μπαρ και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων μόδα, όπως ακριβώς έχει γίνει στις μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου: το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη».

Όπως ο Φελίνι χρησιμοποιεί τις κινηματογραφικές του εμπειρίες και τις φαντασιώσεις του για να φτιάξει μια ταινία-σχόλιο για την ίδια την καλλιτεχνική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα σχολιάζει τον παραλογισμό της εποχής, εκείνης της δεκαετίας του '60 -που δεν ήταν μακριά από τη σημερινή-, έτσι και το JuJu χρησιμοποιεί όλα τα μέσα ενός μπαρ για να δημιουργήσει την υπέρτατη τέρψη, την συναρπαστικότερη ατμόσφαιρα. Τόσο σαγηνευτική και καθολική, τόσο αναγκαία στη νυχτερινή διασκέδαση της μαζικής και δήθεν άποψης. Σαν μια φωλιά ευζωίας.

«Tα signature cocktails, έχουν βασιστεί στους πρωταγωνιστές της ταινίας 8½»
«Το hoteling, δίνει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον επισκέπτη του, τον κάνει να αισθανθεί τουρίστας στην ίδια του την πόλη».

«Τη διακόσμηση έχουν επιμεληθεί συντελεστές του ξενοδοχείου και είναι απόλυτα συνεπής με το κινηματογραφικό concept. Εικαστικά θέματα ειδικά δημιουργημένα για να διακοσμήσουν το χώρο και εμπνευσμένα από την ταινία προσδίδουν σουρεαλισμό και νοσταλγία, σε μία ατμόσφαιρα όπου τα όνειρα και ο ρεαλισμός συναντώνται. Το πάτωμα από μαύρο μάρμαρο, η επένδυση από σκούρο ξύλο, τα art deco έπιπλα με το επιβλητικό design, μαγνητίζουν και προσκαλούν τον επισκέπτη, προϊδεάζοντας τον επισκέπτη για μία αυθεντική εμπειρία. Ο φωτισμός, με τη σειρά του κινηματογραφικά ατμοσφαιρικός, δίνει στο χώρο μία ξεχωριστή αίσθηση. Τα μεγάλα παράθυρα περιμετρικά του χώρου, προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στην ζωντανή πόλη που δεν σταματά να κινείται, χωρίς να κλέβουν τίποτα από την ιδιωτικότητα της στιγμής» συνεχίζει η Νίκη Φωτίου.

«Εικαστικά θέματα ειδικά δημιουργημένα για να διακοσμήσουν το χώρο και εμπνευσμένα από την ταινία προσδίδουν σουρεαλισμό και νοσταλγία, σε μία ατμόσφαιρα όπου τα όνειρα και ο ρεαλισμός συναντώνται».
Ο σεφ Σάββας Ληχανίδης, μαζί με τους συντελεστές του ξενοδοχείου, έχουν επιμεληθεί το μενού.

Ο σεφ Σάββας Ληχανίδης, μαζί με τους συντελεστές του ξενοδοχείου, έχουν επιμεληθεί το μενού, που από τη μία είναι βασισμένο σε κλασικά αγαπημένα από τη διεθνή κουζίνα και από την άλλη σε πιο δημιουργικά και fusion πιάτα. Οι δύο διαφορετικές αυτές γαστρονομικές κατευθύνσεις συνδυάζονται με συνέπεια και οδηγούν σε νόστιμα καλοφτιαγμένα πιάτα που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Το μενού από τη μία είναι βασισμένο σε κλασικά αγαπημένα από τη διεθνή κουζίνα και από την άλλη σε πιο δημιουργικά και fusion πιάτα.

-Τι σημαίνει JuJu;

«JuJu είναι τα καλά μάγια, που γίνονται για να δέσουν την καλή τύχη, κι αυτό ακριβώς κάνει το νέο bar-restaurant: μαγεύει όλες τις αισθήσεις με την ονειρική ατμόσφαιρα, τα ευφάνταστα cocktails και τη δημιουργικά μοντέρνα κουζίνα του».

Δισύλλαβο και επαναλαμβανόμενο, σαν μάντρα, σαν ξόρκι-ευχή. Σαν παλιά σταρ του κινηματογράφου, γνωστή με το μικρό της όνομα σε ολόκληρο το κινηματογραφικό στερέωμα. Μια σταρ με ένδοξο παρελθόν και περίσσεια σαγήνη.

-Τι ήταν πριν εδώ;

«Έως τον Ιούνιο του 2018, πριν γίνει ολική ανακαίνιση του χώρου, λειτουργούσε το εστιατόριο Brown’s Restaurant με μενού εμπνευσμένο από τη διεθνή κουζίνα με μεσογειακές επιρροές. Τη θέση του πήρε το μοντέρνο και ατμοσφαιρικό JuJu Bar & Restaurant, τον Νοέμβριο του 2018. Πόσο διαφέρει το μπαρ/εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο από ένα άλλο μπαρ/εστιατόριο; Το JuJu Bar & Restaurant, φιλοδοξεί να κάνει τα μπαρ και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων μόδα, όπως ακριβώς έχει γίνει στις μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου: το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη. Η εμπειρία του μπαρ/εστιατορίου ενός ξενοδοχείου είναι σίγουρα διαφορετική και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η είσοδος σε ένα ξενοδοχείο συνδέεται άμεσα με ένα κομψό και κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Το hoteling, δίνει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον επισκέπτη του, τον κάνει να αισθανθεί τουρίστας στην ίδια του την πόλη. Η αισθητική και το άψογο, εξατομικευμένο service δίνουν αξία στον επισκέπτη και του δημιουργούν μία αξιομνημόνευτη fine dining εμπειρία που θέλει να επαναλάβει».

Ο μητροπολιτικός, διεθνής χαρακτήρας του και το θεματικό του concept, η νοσταλγία, το ημίφως και η προσμονή για μια «γεμάτη» βραδιά, όλα αυτά κάνουν το Juju να ξεχωρίζει σαν μία σοβαρά στιλάτη πρόταση. Ανοίγοντας την πόρτα του, μεταφέρεσαι σε ένα μαγικό σύμπαν, που το πραγματικό συναντά το ονειρώδες, το πριν το τώρα και την αιωνιότητα που κρύβει μέσα της η κάθε στιγμή.

«Ωραία περάσαμε» αναφωνεί η φίλη μου μέσα από το τζαμένιο νταμάκι της περιστρεφόμενης πόρτας του ξενοδοχείου. «Θα ξανάρθουμε ε; Ραντεβού την Πέμπτη την ίδια ώρα; Otto e mezzo, ε;»

*Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21

Τηλέφωνο: 21 0720 7000

«Τα μεγάλα παράθυρα περιμετρικά του χώρου, προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στην ζωντανή πόλη που δεν σταματά να κινείται, χωρίς να κλέβουν τίποτα από την ιδιωτικότητα της στιγμής» συνεχίζει η Νίκη Φωτίου.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.