Οι επιστήμονες γνωρίζουν και έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως το μέλλον της ενέργειας του πλανήτη βρίσκεται στη δύναμη του ήλιου. Η ηλικιακή ενέργεια συνήθως μένει ανεκμετάλλευτη όμως στην πραγματικότητα θα μπορούσε, χώρίς τεράστιο κόστος, να βελτιώσει και να διευκολύνει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που το έχουν αληθινά ανάγκη, 

Όπως έγινε για παράδειγμα στην Κένυα όπου, παρά το γεγονός ότι το νερό που υπάρχει στην περιοχή είναι άφθονο, το 1/3 των κατοίκων υποφέρει καθημερινά από την έλλειψη καθαρού, πόσιμου νερού. Εκεί, ένα νέο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας της εταιρίας NGO έχει καταφέρει ένα μικρό θαύμα για πάνω από 25.000 διψασμένους ανθρώπους. Να μετατρέψει το θαλασσινό νέρο σε πόσιμο καταπολεμώντας σε μεγάλο βαθμό τη λειψυδρία.

Το ηλιακό εργοστάσιο της NGO.

Οι υπεύθυνοι της NGO σκέφτονται τώρα να ανοίξουν αντίστοιχα εργοστάσια αυτή τη φορά στην Αϊτή και την Κολομβία, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να πίνουν καθημερινά όσο νερό θέλουν 35.000 άνθρωποι. Μία τρομερά σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητα μίας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού αυτού του πλανήτη, η οποία στερείται αυτό που για όλους εμάς είναι αυτονόητο. Το δικαίωμα στο καθαρό νέρο που είναι πηγή ζωής.

Δείτε ένα βίντεο για το θέμα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS