Άνθρωποι που αντικρίζουν την πόλη με ένα βλέμμα που κανείς μας δεν έχει. Ήχοι που παράγονται στην πρωτογενή τους μορφή, διαμορφώνοντας ένα ηχόχρωμα πόλης που κανείς μας δεν έχει ακούσει. Ιστορίες που αφηγούνται μια προσωπική διαδρομή, σε μια πόλη με πολλά πρόσωπα που κανείς μας δεν έχει προσέξει. Η μουσικο-θεατρική παράσταση «Εδώ», που ανεβαίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα), είναι διαφορετική από τις άλλες. Είναι ο καρπός του τρίμηνου εργαστηρίου θεάτρου και μουσικής για ενήλικες από το περιοδικό δρόμου Σχεδία και τις Δομές Φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Το εργαστήριο αναπτύχθηκε γύρω από το βιβλίο «Αόρατες πόλεις» (1972) του 'Ιταλο Καλβίνο, που παραμένει επίκαιρο ακόμα και σήμερα για τη ζωή στην πόλη. «Τι είναι όμως σήμερα η πόλη για μας; Σκέφτομαι ότι έγραψα κάτι σαν τελευταίο ποίημα αγάπης για τις πόλεις, τη στιγμή που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τις ζήσουμε» γράφει ο Ιταλός συγγραφέας.

Το εργαστήριο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός) και Δημήτρη Κλώνη (μουσικός). Φιλοξενήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2018. Διοργανώθηκε από τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής των οποίων είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με τη «Σχεδία-περιοδικό δρόμου» και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες: www.shedia.gr, boozecooperativa.com

«Στο δρόμο βρέθηκα όταν μου κλέψανε το φορτηγό»: Δείτε ένα βίντεο για τη Σχεδία και τους ανθρώπους της.

 

TAGS