Ίσως στη σύγχρονη τεχνολογία οχημάτων να μην υπάρχει τίποτα περισσότερο πολυτελές και προηγμένο όσο ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί και στο νερό. Σε ποια κατηγορία μπορεί, όμως, να τοποθετήσει κανείς ένα μεταφορικό μέσο που έχει τη δυνατότητα να κάνει το ακριβώς αντίθετο; Δηλαδή να είναι κατά βάση πλωτό όχημα που είναι σε θέση να διασχίσει με ασφάλεια και τη στεριά.

Ο σχεδιαστής πλοίων Pierpaolo Lazzarini της εταιρίας Lazzarini Design Studio μόλις έδωσε στην κυκλοφορεία ένα διαστημικό, υπερπολυτελές καταμάραν που μπορεί να βγει από την επιφάνεια του νερού και να κινηθεί σε συγκεκριμένη απόσταση και πάνω στο έδαφος. Και το όνομα αυτού: Pagurus.

Το εντυπωσιακό πλοιάριο είναι 82 πόδια μακρύ, ενώ ο μοντέρνος σχεδιασμός του καθηλώνει τον θεατή. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 8 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, ενώ περιλαμβάνει 2 κουζίνες, 2 μπάνια και 6 κρεβατοκάμαρες, Τα δωμάτια είναι μοιρασμένα σε δύο επίπεδα εκ των οποίων το καθένα διαθέτει και ένα μεγάλο κατάστρωμα με μοναδική θέα. 

Με το συνολικό κόστος του πρότζεκτ να αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια δεν είναι παράξενο που το εκπληκτικό αυτό γιοτ έχει ιδιαίτερες δυνατότητες όπως το γεγονός ότι είναι σε θέση να αναπτύξει πολύ μεγάλες ταχύτητες. Για την ακρίβεια, μπορεί να διασχίσει μέσα σε μία ώρα περίπου 27 μίλια χάρη στις υπερσύγχρονες βενζινοκίνητες προπέλες του. Επιπλέον ενέργεια δημιοργείται και την ώρα της κίνησης μέσα στη θάλασσα αφού δύο εξτρά ελικοειδής προπέλες χρησιμοποιούν το νερό για να το φορτίζουν συνέχεια τις μπαταρίες του σκάφους.

Μόλις το καταμαράν βγει από το νερό και φτάσει στη στεριά συμβαίνει κάτι μαγικό. Οι κύλινδροι που παράγουν την ενέργεια μέσα στο νερό αποκτούν μία τελείως διαφορετική λειτουργία αφού δρουν σαν σπιράλ που γυρίζει και ανοίγει δρόμο στη λάσπη, την άμμο και το έδαφος, επιτρέποντας στο καταμαράν να προχωρήσει στη στεριά σαν κανονικό όχημα.

Μόλις το γιοτ βρεθεί στη στεριά ανυψώνεται, αποκαλύπτοντας ένα ακόμα, κρυμμένο επίπεδο πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να μεταφέρεις το αυτοκινήτο σου μαζί σου και να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Σίγουρα σκηνές και εμπειρία βγαλμένη τουλάχιστον από ταινία Τζέιμς Μποντ.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο με το εντυπωσιακό καταμαράν:

 

Με πληροφορίες από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS